30 / 07 / 2024

kredi evrakları kaybolması evrak talebi

kredi evrakları kaybolması evrak talebi

Yargıtay 13. Hukuk Dairesi, kredi kullanan tüketicilerin aldıkları bu hizmetin sonrasında bankalardan aldıkları bilgi, belge ve evrakları kaybetmeyi halinde bir daha talep etmelerinin hukuka aykırı olduğuna hükmetti...

Konut kredisi alırken gerekli evraklar nelerdir?

Konut kredisi, ev satın almak isteyen kişilere sağlanan maddi destek fırsatıdır. Bu kredi, belirli değerlendirmeler sonucunda belirlenir ve bireylere hak tanınır. Peki konut kredisi alırken hangi evraklar gereklidir ve en önemli evraklar nelerdir? İşte konut kredisi ile ilgili bilgiler...

Milyonlarca emekliyi ilgilendiriyor! Taşıt, konut ve ihtiyaç kredisi için bankalar emeklilere kredi veriyor mu?

Milyonlarca emeklinin merak ettiği konuların başında gelen banka kredileri araştırılmaya devam ediyor. Emeklilere bankaların kredi verip vermediği belli oldu. Peki bankalar emeklilik için ne kadar kredi veriyor? Kredi için gerekli evraklar neler?

0.64 faizli kredi başvurusunda gerekli evraklar neler?

0.64 faiz oranıyla konut kredisi kullanarak ev satın almak isteyen vatandaşlar bankaların konut kredisi şartlarını araştırmaya başladı. Peki konut kredisi çekebilmek için bankaların istediği evraklar neler? İşte detaylar...

Konut kredisi başvurusu için gereken evraklar!

Banka ve finans kuruluşlarının, gayrimenkul ipoteği karşılığında konut sahibi olmak isteyenlere sunduğu kredi türü konut kredisi oluyor. Peki, konut kredisi başvurusu için gereken evraklar nelerdir?

Konut kredisi için gereken evraklar!

Banka ve finans kuruluşlarının, gayrimenkul ipoteği karşılığında konut sahibi olmak isteyenlere sunduğu kredi konut kredisi oluyor. Peki, konut kredisi için gereken evraklar nelerdir?

İpotek fekki için gerekli evraklar!

Bir taşınmazın tapusu üzerinde borç veya kredi nedeni ile ipotek konulabiliyor. Borçlu borcunu tamamen öderse, ipoteğin kaldırılmasını talep edebiliyor. Peki, ipotek fekki için gerekli evraklar nelerdir?

İskanı olmayan eve kredi verilir mi?

Ruhsatlı olarak inşa edilen binaların tamamlanmasından sonra belediyelere bağlı olarak hizmet veren İmar ve Şehircilik Müdürlüğü gerekli evraklar sunularak binanın iskan raporu isteniyor. Peki, iskanı olmayan eve kredi verilir mi?

İpotekli satış için gerekli evraklar!

Alıcının, satın alma işleminde bankadan kredi kullandığı durumlarda satış ve banka ipoteği birlikte veya hemen birbiri ardına yapılabiliyor.Peki ipotekli satış için gerekli evraklar nelerdir?İşte ipotekli satış için gerekli evraklar..

Konut kredisi dosya masrafı iadesi için gerekli evraklar!

Yargıtay 13. Hukuk Dairesinin almış olduğu karara göre, konut satın alırken bankadan kredi kullanan kimseler, ödedikleri dosya masrafını geri alabiliyor. İşte konut kredisi dosya masrafı iadesi için gerekli evraklar...

Konut kredisi almak için gerekli evraklar!

Ev sahibi olmak istediğinizi ve bunun için ise bankadan kredi kullanmak istediğinizi farz edelim. Konut kredisi başvurularında neler istenir? Konut kredisi almak için gerekli evraklar nelerdir?

Kredi evrakları kaybedildiği takdirde bir daha bankadan talep edilemeyecek!

Yargıtay 13. Hukuk Dairesi, kredi kullanan tüketicilerin aldıkları bu hizmetin sonrasında bankalardan aldıkları bilgi, belge ve evrakları kaybetmeyi halinde bir daha talep etmelerinin hukuka aykırı olduğuna hükmetti...

Kentsel dönüşüm kredisi için gerekli evraklar!

Kentsel dönüşüm projesinden faydalanarak evini yıktıran vatandaşlara devlet kredi desteği sağlıyor. Peki, kentsel dönüşüm kredisi için başvuru nasıl yapılır? Kentsel dönüşüm kredisi için gerekli evraklar nelerdir?

İpotek kaldırmak için gerekli evraklar!

İpotek kaldırmak için gerekli evrakların başında kredi borcunun bittiğine dair bankadan alınacak olan ipotek fek yazısı oluyor. Bu yazıyla birlikte tüketicinin tapu dairesine giderek başvuruda bulunması gerekiyor...

kredi evrakları kaybolması evrak talebi Haberi

kredi evrakları kaybolması evrak talebi

Yargıtay 13. Hukuk Dairesi, kredi kullanan tüketicilerin aldıkları bu hizmetin sonrasında bankalardan bilgi, belge ve evrak talebinin hukuka aykırı olduğuna hükmetti. 


Gaziantep'te yaşayan Özlen Ünlüçay, kullandığı tüketici kredisi nedeniyle alınan tüm masrafların geri ödenmesi ve ilgili belgelerin kendisine verilmesi için ilgili bankaya dilekçe verdi.


Banka ise "istenilen evrak ve bilgilerin daha önce verildiği" gerekçesiyle tüketicinin başvurusunu kabul etmedi. 


Daha sonra vekalet verdiği avukat aracılığıyla müracaatını yenileyen Ünlüçay'ın talebi bu kez de "müşteri sırrı" diye reddedildi. Bankadan ikinci kez olumsuz cevap alan Ünlüçay, Gaziantep 1. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne "muarazanın meni davası" (bilgi edinme talebi) açtı. 


Mahkeme, 12 Kasım 2013'te, bankanın Ünlüçay'ın hesaplarına dair muarazanın giderilmesi yönünde karar verdi.


Karara rağmen söz konusu belgeleri vermeyen banka, konuyu Yargıtay'a taşıdı.


Dosyayı inceleyen Yargıtay 13. Hukuk Dairesi, "Kredi kullanım...