26 / 11 / 2024

Kredi kuruluşları türkiye yorumu

Kredi kuruluşları türkiye yorumu

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Türkiye'nin uzun vadeli yabancı para cinsinden "BBB-" olan kredi notunu ve "durağan" not görünümünü teyit ederek, Türkiye'ye "yatırım yapılabilir"e devam dedi.

Suudi Arabistan vatandaşları Türkiye'den 2024’ün ilk 9 ayında 465 gayrimenkul aldı!

Açıklanan resmi rakamlara göre bu yılın Ocak-Eylül döneminde Suudi Arabistan vatandaşları Türkiye'den 465 gayrimenkul satın aldı; söz konusu bu rakam geçen senenin  aynı dönemine göre 91 adet daha az.

Alman vatandaşları Türkiye’den yılın ilk 8 ayında 802 gayrimenkul aldı! Yüzde 88'lik azalma dikkat çekti!

2024 yılının Ocak-Ağustos döneminde Alman vatandaşları Türkiye'den toplamda 802 gayrimenkul satın aldı. Söz konusu bu rakamın geçen senenin aynı dönemine göre 88 oranında daha az olduğu belirtildi.

Konut satışlarında düşüş: Yabancılar Türkiye'den kaç adet konut aldı?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) kasım ayı konut satış istatistiklerini açıkladı. Konut satışları bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 20,6 azalarak 93 bin 514 oldu. Peki, Yabancılar Türkiye'den kaç adet konut aldı?

Türkiye Emlak Katılım Bankası'na kredi ve banka kartı izni verildi

Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurulu (BDDK), Türkiye Emlak Katılım Bankası AŞ'ye kredi ve banka kartı sistemi kurma izni verdiğini açıkladı. Konu ile ilgili açıklama ve haberin detayları...

Yabancılar Türkiye'ye konut almak için geliyor!

CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, yabancıya konut satışıyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Tutdere, "Yabancı yatırımcılar her ay milyonlarca dolarlık portföylerini satarak Türkiye’den ayrılıyor. Yabancılar Türkiye'ye yatırım İçin değil, ev almak için geliyorlar" diye konuştu

Yabancılar Türkiye'den hangi gayrimenkulleri alıyor?

Çinli yatırımcıların Türkiye'ye ilgisi artıyor. Şimdi de gözleri gayrimenkule çevrildi. Peki yabancılar Türkiye'den hangi gayrimenkulleri alıyor? Türkiye'ye en çok talep hangi ülkelerden geliyor?

Ortadoğulu gayrimenkul yatırımcıları Türkiye'den vazgeçmiyor!

Türkiye’den 250 bin dolara konut alan ve bu konutu  3 yıl tutan yabancılar Türk vatandaşlığı alıyor. Bu kapsamda Arap ülkeleri , İran ve diğer Ortadoğu ülkelerinin yatırımları yüzde 59,6 arttı.

Yabancılar Türkiye'de gayrimenkul yatırımlarını artırdı!

EVA Gayrimenkul Değerleme, yabancıların son iki yılda Türkiye’deki gayrimenkul yatırımlarını analiz etti. 2020 yılı ilk çeyreğinde yabancıya konut satışında, bir önceki yıla oranla yüzde 13,8’lik bir artış yaşandı...

İranlılar, Türkiye'de konut alımında 2'nci sırada! 

Yaşar Üniversitesi Ekonomi Bölümü öğretim üyesi Dr. Serpil Kahraman, İranlıların Türkiye'de konut alımında 2 senede 7 kat artış yaşandığını belirtti. Kahraman, "İranlıların Türkiye'ye olan ilgisinin her yıl artarak, devam ediyor." dedi... 

Katarlılar Türkiye'den 795 bin metrekare büyüklüğünde toprak aldı!

Katarlılarının Türkiye’den aldığı gayrimenkullerin Katar Emiri’nin annesi Şeyha Moza’nın Kanal İstanbul güzergâhında bulunan arazisi ile sınırlı olmadığı ortaya çıktı. Katarlılar, AKP döneminde Türkiye’den toplamda 795 bin metrekare büyüklüğünde toprak aldı.

Yabancılar, Türkiye’de ‘öğrenci evine’ çıkacak!

Erkanlı Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Erkanlı, 2021 yılına kadar tüm dünya genelinde öğrenci nüfusunda yaşanacak artışın Türkiye’deki yatırımları doğrudan etkileyeceğine vurgu yaptı...

İranlılar vatandaşlık için Türkiye’de ev alıyor!

Türkiye’de yaşayan İranlılar, Türkiye’de konut edinip Türk vatandaşlığına açılan kapıyı aralıyor. 2018 Eylül ayından beri 250’den fazla İranlı Türkiye'de ev sahibi oldu.

Iraklılar Türkiye'den konut almaktan vazgeçmiyor!

TÜİK 2019 Ağustos Konut Satış İstatistikleri'ne göre, Irak vatandaşları Türkiye'den 675 adet konut satın aldı. Irak'ı 469 konut ile İran, 212 konut ile Rusya Federasyonu, 159 konut ile Kuveyt ve 149 konut ile Almanya takip etti...

Kredi kuruluşları türkiye yorumu Haberi

Kredi kuruluşları türkiye yorumu

Fitch, 5 Kasım 2012 tarihinde Türkiye'nin uzun vadeli yabancı para cinsinden BB+" ile "yatırım yapılabilir" seviyenin bir basamak altında olan kredi notunu bir basamak artırarak "yatırım yapılabilir" seviye olan "BBB-"ye yükseltmişti.


Diğer kredi derecelendirme kuruluşlarının son Türkiye değerlendirmeleri ise şöyle:


Moody's


Türkiye'ye yönelik kredi notu açıklamasını 8 Ağustos 2014'te yapması beklenen uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye'nin kredi notuna ilişkin herhangi bir güncelleme yapılmadığını belirtmişti.


Moody's 11 Nisan 2014'te Türkiye'nin kredi not görünümünü "durağan"dan "negatif"e çevirip, notunu da "Baa3" olarak teyit etmişti. Moody's, Türkiye'nin not görünümünün "negatife" çevrilmesine gerekçe gerekçe olarak, "Yabancı ve yerli yatırımcının güveninin olumsuz etkileyen artan politik belirsizliklerin ve düşük küresel likidite koşullarının itici rol oynaması ve Türkiye'nin dış finansman pozisyonundaki baskılar"ı göstermişti.


Moody's, 16 Mayıs 2013 tarihinde Türkiye'nin uzun vadeli...