28 / 04 / 2024

Yabancılar Türkiye'den hangi gayrimenkulleri alıyor?

Yabancılar Türkiye'den hangi gayrimenkulleri alıyor?

Çinli yatırımcıların Türkiye'ye ilgisi artıyor. Şimdi de gözleri gayrimenkule çevrildi. Peki yabancılar Türkiye'den hangi gayrimenkulleri alıyor? Türkiye'ye en çok talep hangi ülkelerden geliyor?



Çinli yatırımcıların Türkiye'ye ilgisi artıyor. Altyapı, teknoloji ve perakende gibi sektörlerden sonra Çinliler gayrimenkulü radarlarına aldı. 

Ekonomist Dergisi'nde yer alan habere göre; son aylarda gayrimenkul sektöründe Çinli yatırımcıların İstanbul'da mahalleler inşa etmek amacıyla alımlar yaptığını dile getiren lüks gayrimenkul brokeri Songül Toprak Özsan, "Çinliler Türkiye'de gayrimenkul sektörüyle de ilgilenmeye başladı. Arap müşterilere alışkın olan sektörümüz Çinli alıcılar karşında çok deneyimli değil. Birkaç yıl içinde Türkiye'de özellikle İstanbul, New York benzeri çok uluslu yerleşik düzene geçmiş birçok ülke insanını barındıran bir şehir haline gelecek” açıklamasında bulundu. 

Yabancılar Türkiye den hangi gayrimenkulleri alıyor?

Özellikle Mart 2021'de yabancı alıcı olarak en çok talebin İran'dan olduğuna vurgu yapan Özsan, şöyle konuştu:

“Lüks konutlar ile ilgilenen İranlıların büyük bir bölümü Başakşehir ya da İkitelli bölgelerinden mülk almayı tercih etti. Korona salgınında sürecin uzaması sebebiyle lüks konutlarda, site içinde balkonu, bahçesi ya da terası olan gayrimenkullere giderek artan bir talep oluştu. Bu yüksek fiyatlı konutlara talep zirve yaptı."

Yabancıya satış gayrimenkul sektörüne nefes aldırıyor!

Çinliler Türkiye'de arazi avına çıktı!

Çinliler, Türkiye'den konut alımında tüm zamanların rekorunu kırdı!


Geri Dön