07 / 05 / 2024

kredi stoku

kredi stoku

Toplam kredi stoku 1,9 trilyon lirayı aştı. Bireysel nitelikli kredi ve kredi kartları içinde en yüksek artış yüzde 19 ile konut kredilerinde gerçekleşti

Toplam kredi stoku 2 trilyon liraya yaklaştı!

Ekim ayı itibarıyla, bireysel kredi bakiyesinin yüzde 37,7'sini konut kredileri, yüzde 37,4'ünü ihtiyaç kredileri, yüzde 18,1’ini kredi kartları ve yüzde 6,8’ini taşıt kredileri oluşturdu.

Toplam kredi stoku 3,5 trilyon lira oldu!

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Risk Merkezi üyesi kuruluşlar tarafından kullandırılan ticari krediler temmuzda 2 trilyon 733 milyar lira, bireysel krediler 792 milyar lira oldu.

Toplam kredi stoku 3 trilyon lirayı aştı!

Türkiye Bankalar Birliği'ne üye kuruluşlar tarafından kullandırılan nakdi krediler ilk çeyrek sonunda 3 trilyon 23 milyar liraya ulaşırken, kredi stokundaki artış hızı ivme kazandı.

Toplam kredi stoku 2,8 trilyon liraya yaklaştı!

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Risk Merkezi üyesi kuruluşlar tarafından kullandırılan ticari krediler 2019 yılında 2 trilyon 169 milyar lira olurken, bireysel krediler ise 618 milyar lira olarak kayıtlara geçti...

Konut kredi stoku 190 milyar liraya yaklaştı!

Kamu bankaları öncülüğünde konut kredi faiz oranlarında yaşanan düşüşle birlikte konut kredi hacmi ve konut satışları ağustos ayından itibaren yükseliyor. Konut kredisi stoku 190 milyara yaklaştı.

Konut kredisi faizleri düşüyor, talep patlıyor!

Kamu bankalarında Ağustos’ta başlattığı faiz indirimiyle Ağustos ve Eylül dönemlerinde konut satışları yükselişe geçti. Özel bankalarda en düşük faiz oranı yüzde 1.08 oldu. Konut kredi stoku 190 milyar liraya yaklaştı..

Toplam kredi stoku 2,5 trilyon lira oldu!

Bireysel krediler Mayıs ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 15 artış göstererek 557 milyar liraya ulaştı. Bireysel kredilerin yüzde 36’sını konut kredileri oluşturdu.

Toplam kredi stoku yüzde 22,4 arttı!

Bireysel nitelikli kredi ve kredi kartları içinde en yüksek artış yüzde 19,4 ile konut kredilerinde gerçekleşti

Konut kredisi kullanımı arttı!

Toplam kredi stoku 1,9 trilyon lirayı aştı. Bireysel nitelikli kredi ve kredi kartları içinde en yüksek artış yüzde 19 ile konut kredilerinde gerçekleşti

Toplam kredi stoku 1,9 trilyon lirayı aştı!

Toplam kredi stoku 1,9 trilyon lirayı aştı. Bireysel nitelikli kredi ve kredi kartları içinde en yüksek artış yüzde 15,5 ile konut kredilerinde gerçekleşti.

İnşaat sektörü stoku doğru kredi yöntemleriyle eritiyor!

Euler Hermes’in Türkiye CEO’su Özlem Özüner, sektörlere ilişkin açıklamalarda bulundu. Özüner’e göre inşaat sektörü iyi dayandı. Çok stok var ve bunu doğru kredi yöntemleri ile eritmeye çalışıyor.

Kredi stoku 2016'nın son çeyreğinde yüzde 7.7 büyüdü!

Bankacılık sektörü, kredilerde yılın 9 ayında yaptığı artışının tamamı kadar hacmi tek başına son çeyrekte yaptı. 2016’nın ilk dokuz ayında yüzde 8.4 artış gösteren kredi stoku, sadece son çeyrekte yüzde 7.7 büyüme kaydetti.

Toplam kredi stoku 1,8 trilyon lira oldu!

Türkiye Bankalar Birliği Risk Merkezi üyesi kuruluşlar tarafından kullandırılan nakit krediler Kasım 2016 itibarıyla 1 trilyon 814 milyar lira seviyesinde gerçekleşti.

Toplam kredi stoku 2 trilyon liraya yaklaştı!

Ekim ayı itibarıyla, bireysel kredi bakiyesinin yüzde 37,7'sini konut kredileri, yüzde 37,4'ünü ihtiyaç kredileri, yüzde 18,1’ini kredi kartları ve yüzde 6,8’ini taşıt kredileri oluşturdu.

kredi stoku Haberi

kredi stoku

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Risk Merkezi üye kuruluşlar tarafından kullandırılan nakit krediler 2017 Nisan dönemi itibarıyla bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 23 artarak 1 trilyon 972 milyar TL olarak kaydedildi.


TBB Risk Merkezi aylık bülteninin nisan sayısı yayımlandı. Buna göre üye kuruluşlar tarafından kullandırılan nakit krediler 2017 Nisan dönemi itibarıyla bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 23 artarak 1 trilyon 972 milyar TL olarak kaydedildi. Bir önceki aya göre ise yüzde 1,4 seviyesinde artış gerçekleşti.


Nakit kredi stoğunun 1 trilyon 878 milyar TL’lik bölümü bankalara, 42 milyar TL’si finansal kiralama şirketlerine, 28 milyar TL’si finansman şirketlerine ve 25 milyar TL’si faktoring şirketlerine kullandırıldı.


Aynı dönemde tasfiye olunacak alacaklar, 2017 nisan itibarıyla bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 24...