21 / 09 / 2024

krediyle ev almak avantajlı mı

krediyle ev almak avantajlı mı

Kredi faizlerinin artmasına rağmen günümüzde krediyle ev alıp o evi de kiraya vermenin avantajları var. Bu durumda hem ev sahibi olup hem de alınan kira ile kredi borçları ödenebiliyor..

3 milyon TL konut kredisinin geri ödemesi ne kadar? Konut kredisi ile ev almak isteyenler dikkat! Faizler güncellendi!

Konut kredisi ile ev almak isteyenler güncel faiz oranlarını araştırıyor. Konut fiyatlarının fahiş rakamlara ulaştığı şu günlerde vatandaşlar '3 milyon TL konut kredisinin geri ödemesi ne kadar?' sorusunu merak ediyor. 

'Konut kredisi faizleri düşecek' haberine kimler sevindi? Vatandaş gerçekten ev almak istiyor mu?

Piyasada ilk kez ev almak isteyenler için 1,49 faizle konut kredisi verileceği haberleri dolaşırken, ünlü analist bu haberin kaç kişiyi sevindirdiğini hesap yaparak açıkladı. Vatandaş gerçekten ev almak istiyor mu?

Mimar Ahmet Turan Köksal: Bir mimar olarak diyorum ki 'yazlık' ev almak kadar saçma bir şey yok!

+90’ın Türkiye’de yazlık almak artık bir hayal mi paylaşımını alıntılayan Mimar Ahmet Turan Köksal “Bir mimar olarak diyorum ki "yazlık" ev almak kadar saçma bir şey yok. Bunun devam etmesi gereken bir "hayal" olarak sunulması bile aptalca…” ifadelerini kullandı. 

Konut kredisi ile ev almak isteyenlere uzmanlardan uyarı geldi: Sabırlı olun!

Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası bankalar konut kredisi faizlerini güncelledi. Kredi ile ev almak isteyen vatandaşlar ise güncel faizleri araştırırken uzmanlardan uyarı geldi. 

Tek ev için 5 kişi birlikte kredi kullanabilecek!  Ziraat Bankası onaylıyor, peki vatandaş ne diyor?

Konut fiyatlarındaki artış ve yüksek kredi faizleri nedeniyle vatandaş için ev almak artık hayal oldu. Ziraat Bankası uygulamaya koyduğu yeni krediyle artık bir evi 5 kişi ortak alabilecek. Peki vatandaş 5 kişi bir evi almaya ne diyor?

İnşaat sektöründe maliyetler katlanıyor! Ev almak için şimdi doğru zaman mı? Parayı mevduata yatırmak daha mı mantıklı? 

Son zamanlarda konut fiyatlarında yaşanan artışlar sebebiyle ev sahibi olmak neredeyse imkansız hale geldi. Peki ev almak için şimdi doğru zaman mı? Parayı mevduata yatırmak daha mı mantıklı? 

Ev almak isteyenler için doğru zaman yaklaşıyor mu?

İnşaat  maliyetlerindeki artış devam ederken konut satışları düşmeye devam ediyor. Prof. Dr. Cemal Arslan inşaat maliyetleri ile konut fiyatları arasındaki makasın 25 puana yaklaştığını söyledi.  Peki bu makas konut fiyatlarına yansırsa ne olur? Ev almak isteyenler için doğru zaman yaklaşıyor mu?

Ünlü ekonomist krediyle ev almak isteyenleri uyardı: Aylık taksitleri ödeyemeyecekseniz bankaları konut sahibi yapmayın!

Ekonomim yazarı Şeref Oğuz bugünkü yazısında ev ve araba kredilerini kaleme aldı. Ev, araba kredisinde faiz düşüşüne umut bağlanmalı mı? İşte Şeref Oğuz'un o yazısı...

Konut fiyatları düşüyor ama maliyetler artıyor! Ünlü stratejist ev almak isteyenlere seslendi! Oturacağınız evi alın!

Konut sektörü inşaat maliyetlerindeki artışlar karşısında zor günler geçiriyor. Konut fiyatları real olarak düşse de maliyetlerdeki artışlar devam ediyor. Ünlü stratejist konut piyasasını değerlendirerek ev almak isteyenlere 'oturacağınız evi alın'' çağrısında bulundu. 

Ev almak isteyenler için çok önemli uyarı: Konut almadan önce bodrum katını gezin!

Akademisyen İnşaat Mühendisi Mayk İnşaat, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda ev almak isteyenlere çok önemli uyarılar yaparak, "Konut almadan önce bodrumu gezin" dedi.

İstanbul'da ortalama konut fiyatı 5,5 milyon TL'nin üzerine çıktı! Ev almak hayal mi oldu?

Merkez Bankası tarafından açıklanan verilere göre konut fiyatları geçtiğimiz bir yılda yüzde 48,4 arttı. İstanbul’da ortalama konut fiyatları 5.5 milyon TL’nin üzerine çıktı. Ev almak artık hayal mi oldu?

Buradan ev almak isteyenlere 1 milyon TL hibe ediliyor! Aman dikkat, son tarih 27 Temmuz!

Toskana'da ev almak isteyenlere 1 milyon TL hibe ediliyor. Son tarihin 27 Temmuz 2024 olarak açıklandığı destek için bazı şartların sağlanması gerekiyor. 

Krediyle konut almak mı daha mantıklı, fonlara yatırım yapmak mı? İşte o hesap! 

Gayrimenkul sektörü için getirilmesi planlanan yeni vergiler, konut yatırımının şu an mantıklı olup olmadığını gündeme getirdi. Peki krediyle konut almak mı daha mantıklı, fonlara yatırım yapmak mı? 

krediyle ev almak avantajlı mı Haberi

krediyle ev almak avantajlı mı

Kredi ile ev almanın avantajı büyük


Gerçi kredi faizleri tırmanıyor ama yine de kredi ile ev alıp, o evi de kiraya vermenin avantajları var. 

Hem ev sahibi olup hem de alman kira ile kredi taksitlerinin bir kısmı ya da tamamı ödenebiliyor. Genelde evi olanlar için bu durum avantajlı. 


Kredi ile ev almanın bir avantajı daha var. O da vergi avantajı! 


AVANTAJ NE? 


Kredi ile alman evin kiraya verilmesinden elde edilen kira geliri için gelir vergisi ödenmiyor. Avantaj şöyle: - Kira geliri olanlar, bu gelirlerini beyan edip gelir vergisi ödemek zorundalar. 


- Beyan edilen kira gelirinde, "gerçek gider" yöntemi seçilirse Gelir Vergisi Kanunu'na göre, "Konut kredisi nedeniyle ödenen faizlerin tamamı gider olarak indirilebiliyor" (işyeri kirası elde edenler için de bu avantaj var). 

- Kiraya verilen bir adet...