28 / 07 / 2024

kreş binası şartları

kreş binası şartları

0-36 aylık çocuklara hizmet veren kuruluşlar kreş olarak nitelendiriliyor. Bu kuruluşların açılabilmesi için bazı koşulların sağlanmış olması ve gerekli izinlerin alınmış olması gerekiyor. Peki, kreş binası nasıl olmalı?

TBMM kampüsü içerisine kreş binası yaptırılacak!

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı İşletme ve Yapım Başkanlığı tarafından TBMM kampüsü içerisine kreş yaptırılacağı duyuruldu.

Kaş'ta kreş inşaatı yükseliyor!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in 19 ilçenin tamamında açılmasını planladığı kreşlerin yapımına başlandı. Kaş'ın Andifli Mahallesinde yapımına başlanan kreş binası içinde sosyal hizmetler ve ATASEM merkezi de bulunacak.

Yeşil GYO Innovia 1'deki kreş binasının değerleme raporunu yayınladı!

Yeşil Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Innovia 1'deki kreş binasının değerleme raporunu yayınladı...

Yeşil GYO Esenyurt'taki kreş binası hissesini 11 milyon 950 bin TL'ye sattı!

Yeşil Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) taşınmaz satışı hakkında açıklama yaptı.

Bizimtepe Aydos'un kreş binası aylık 29 bin TL'ye kiraya verildi!

Halk GYO - Vakıf GYO Adi Ortaklığı ile hayata geçirilen Bizimtepe Aydos projesi kreş binası aylık 29 bin TL+KDV bedel ile Yakın Ufuklar Eğitim Kurumları'na kiraya verildi...

Bursa Millet Mahallesi’ndeki kreş binası tamamlandı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Yıldırım Belediyesi, Millet Mahallesi'ndeki kreşin inşaatını tamamladı.

Bursa Yıldırım'daki kreş binası tamamlandı!

Kentteki eğitim yatırımlarına son sürat devam eden Yıldırım Belediyesi, Millet Mahallesi'ndeki kreş binasını tamamladı.

Başakşehir, yeni hizmet binasına kavuşuyor!

Başakşehir Belediyesi, Emlak Konut GYO ile yeni hizmet binasına kavuşuyor. Şirket, bölgede 9 bin bağımsız bölüm, 328 derslikli 10 okul, 5 kreş, 3 sağlık tesisi ve 4 adet cami inşasına imza attı.

15 soruda kentsel dönüşümde kira yardımı ödeme şartları!

Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında riskli binası yıkılan ev sahipleri Bakanlık tarafından sunulan kira yardımından yararlanabiliyor. Peki, kira yardımı hangi koşullarda verilir? İşte 15 soruda kentsel dönüşümde kira yardımı ödemeleri şartları..

Şanlıurfa Akçakale'de yeni hizmet binasının temeli atıldı!

Şanlıurfa Akçakale Belediyesi, vizyon projelerin temelini attı. Belediye hizmet binası, engelliler merkezi ve kreşin temeli düzenlenen törenle atıldı.

İstanbul'a 97 adet ücretsiz kreş müjdesi!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın koltuğuna 23 Nisan dolayısıyla 15 Temmuz Gecesi İBB Binası önünde FETÖ teröristleri tarafından şehit edilen Prof. Dr. İlhan Varank’ın oğlu Yusuf Safa Varank’ı oturdu. Varank İstanbullulara ücretsiz kreş müjdesi verdi.

Bolu Belediyesi yeni hizmet binası yıl içinde tamamlanacak!

Bolu Belediyesi tarafından vatandaşlara daha iyi şartlar altında hizmet verebilmek amacıyla, yapımına başlanılan yeni hizmet binası inşaatında çalışmalar son sürat devam ediyor

Innovia 1. Etap kreş binası değerleme raporu yayınlandı!

Yeşil Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformunda yapılan yazılı açıklamada Yeşil GYO Innovia 1. Etap kreş binası değerleme raporu yayınlandı.

kreş binası şartları Haberi

kreş binası şartları

Kreş binası nasıl olmalı?

0-36 aylık çocuklara hizmet veren kuruluşlar kreş olarak nitelendiriliyor. Bu kuruluşların açılabilmesi için bazı koşulların sağlanmış olması ve gerekli izinlerin alınmış olması gerekiyor.


İlgili yönetmelik gereğince kuruluş olarak kullanılacak binanın ve yerinin seçiminde aşağıdaki hususlara uyuluyor:


a) Kuruluşun kapasitesine uygun yeterli büyüklükte bahçesi bulunur. Bahçenin alanı her çocuk için en az 1,5 m2 alan düşecek şekilde olur. Binaların teras katları bahçe olarak kullanılamaz.


b) Kuruluş müstakil veya çok katlı bir binanın zemin katında veya zeminle bağlantılı üst katlarda açılabilir. Çocuklar için kullanılacak tüm odalar aydınlık, ferah, gün ışığı alacak şekilde pencereli olur ve doğal aydınlanması sağlanır. Odalar çocukların sağlığının olumsuz etkilenmemesi için nemsiz olur. Bodrum kat, yol seviyesinin altında bulunan kat veya çatı katı kapasiteye dâhil edilmez.


c) Kuruluş binası...