16 / 05 / 2024

Kristal Kule katarlıların mı oldu

Kristal Kule katarlıların mı oldu

National Bank of Greece, Finansbank'ı 2.75 milyar euro bedelle Katarlı Qatar National Bank'a sattı. Finansbank, Kristal Kuleyi Soyak'tan 303 milyon Euro bedelle satın almıştı.

Bakan Kurum'dan Kanal İstanbul'la ilgili şok açıklama! Katarlılar ne kadar yer aldı?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum son zamanlarda sık sık gündeme gelen Kanal İstanbul projesi ile ilgili olarak yaptığı açıklamada Katarlıların Kanal İstanbul'dan ne kadarlık alan aldığını açıkladı. Peki Katarlılar Kanal İstanbul'dan ne kadarlık alan aldı?

Kervansaray'dan Galeri Kristal borçlarının yapılandırılması hakkında açıklama!

Kervansaray Yatırım Holding, Aareal Bank AG'den alacak temlikiyle Galeri Kristal'e temlik olunan, temlik alacaklısı Galeri Kristal'e karşı borçların yapılandırılması ve tasfiyesi hakkında açıklama yaptı...

Katarlılar Türkiye'den 795 bin metrekare büyüklüğünde toprak aldı!

Katarlılarının Türkiye’den aldığı gayrimenkullerin Katar Emiri’nin annesi Şeyha Moza’nın Kanal İstanbul güzergâhında bulunan arazisi ile sınırlı olmadığı ortaya çıktı. Katarlılar, AKP döneminde Türkiye’den toplamda 795 bin metrekare büyüklüğünde toprak aldı.

Maaşlarının ödenmesini isteyen inşaat işçileri, vinçte eylem yaptı!

İzmir'de bir inşaat firmasından birkaç aydır maaşlarını alamadığını iddia eden 17 inşaat işçisi, kule vince çıkarak eylem yaptı...

Hotel Les Ottomans'a Katarlılar talip oldu!

Ünal Aysal'ın şirketinin, banka borcu yüzünden icralık olan oteli 'Hotel Les Ottomans'a, Katarlılar talip oldu….

Katarlılar Türkiye'ye 22 milyar dolarlık yatırım yaptı!

Türkiye'nin Doha Büyükelçisi Özer, "Katar, Türkiye'de en kısa sürede en hızlı yatırım yapan ülkelerden biri. Katarlıların Türkiye'de şu anda 22 milyar dolar doğrudan ve dolaylı yatırımı var." diye konuştu.

Katarlılar, Türkiye'den emlak alıyor!

Bu yaz Katarlıların Türkiye'ye yoğun ilgi gösterdiğini ifade eden Ortadoğu Turizm ve Seyahat Acenteleri Derneği Başkanı Hüseyin Kırk, sadece turizm amaçlı değil emlak satın almak ve yatırım yapmak için gelenlerin de hayli çok olduğunu belirtti...

Zafer Yıldırım, Yıldırım Kule projesinin detaylarını anlattı!

Konya Yolu’nda hayata geçen Yıldırım Kule projesinin detaylarını anlatan Yıldırım Grup İcra Kurulu Başkanı Zafer Yıldırım “Yıldırım Kule’yi hayata geçirirken kendi iş yeri ihtiyaçlarımızdan yola çıktık. Farklıysan ancak fark edilirsin ”dedi.

Melih Gökçek: Ankapark'a Katarlılar ve Çinliler talip!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara’da yapımını sürdürdükleri büyük projeleri anlattı. Gökçek "Ankapark'a Katarlılar ve Çinliler talip, Arabistan'dan ilgilenenler var" dedi.

Katarlılar'ın Londra’da sahip olduğu emlak değeri 1,4 milyar dolar!

Londra'daki Katarlılar'ın sahip olduğu emlak değeri 1,4 milyar dolara ulaştı. Böylece, Londra'nın en pahalı semtlerinden sayılan Mayfair'in 4'te 1'i Katarlıların eline geçmiş oldu. Bölgede Katarlıların sahip olduğu ev sayısı 4300'e ulaştı.

Kristal Kule İstanbul için teknolojik imza taşıyacak!

Habertürk Gazetesi Ekonomi sayfası köşe yazarı olan Mimar Esin Tümer bugünkü yazısında Kristal kule projesini değerlendirdi. Tümer proje için teknolojik imza taşıyacağını belirtti.

Kristal Kule'nin sahibi Finansbank Katar'a katılıyor!

Türkiye’de bankacılık sektörüne ABank ile adım atan, ardından önce Boyner’e ortak olan sonra Digiturk’ü satın alan Katarlılar yine iddialı geliyor. Uzun süredir satış sürecinde olan Finansbank’ın sahibi Yunan NBG Bank’ın Katarlı QNB ile anlaştı...

Mimarlar, Finansbank Kristal Kule’yi anlattı!

Louvre Müzesi Cam Piramit, Hong Kong Bank of China Tower, İstanbul Finansbank Kristal Kule… Dünyanın dört bir yanında sembol yapıların mimarı olan Henry N. Cobb ve José Bruguera İstanbul’da öğrencilerle buluştu!

Kristal Kule katarlıların mı oldu Haberi

Kristal Kule katarlıların mı oldu

Finansbank'tan yapılan açıklamada, "National Bank of Greece SA (NBG) ve Qatar National Bank (QNB) NBG'nin Finansbank'da sahip olduğu yüzde 99.81 hisselerin toplam 2 milyar 750 milyon euro bedelle QNB'ye satışına dair kesin bir anlaşma imzaladı" denildi. Açıklamada düzenleyici kurumlardan onayın ardından satın alma işleminin 2016'nın ilk yarısında tamamlanmasının beklendiği ifade edildi


KAP açıklaması:

"NBG'nin Finans Yatırım Menkul Değerler AŞ'de sahip olduğu yüzde 0,2 nispetindeki hissesi, NBG'nin Finans Portföy Yönetimi AŞ'de sahip olduğu yüzde 0,02 nispetindeki hissesi ve NBG'nin Finans Leasing'de sahip olduğu yüzde 29,87 nispetindeki hissesi dahil. Hisse devirleri ilgili ülkelerde gerekli izinlerin alınmasını takiben gerçekleşecektir." 


Kristal Kule'yi Soyak yapıp Finansbank'a satmıştı

SOYAK tarafından İstanbul Levent'te inşa edilen 'Kristal Kule' Finansbank'a satılmıştı. 170 metrelik kulenin satış bedeli 303 milyon Euro olarak açıklanmıştı. Finansbank, Kristal...