03 / 05 / 2024

kruvaziyer terminali

kruvaziyer terminali

Dev cruise gemilerini İstanbul'da ağırlamaya hazırlanan Salıpazarı projesi dünyada bir ilke imza atacak. Yolcular, gemiden inen rıhtım tünelinin içine yerleştirilecek mekanik körükler vasıtasıyla terminale çıkacak.

Kruvaziyer turizmi için liman hizmetleri maliyetlerini azaltmalı!

Deniz Ticaret Odası (DTO) İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, kruvaziyer turizmden daha fazla pay alabilmek için kademeli teşvik sistemi uygulanmasını ve liman hizmetleri maliyetlerinin azaltılmasını önerdi.

Ayvalık, Miami'de kruvaziyer fuarına katılıyor!

Ayvalık 'ta kruvaziyer turizminin başlaması için harekete geçen Belediye Başkanı Rahmi Gençer, AYTUGEB olarak Miami 'deki dünyanın en büyük kruvaziyer fuarına katılacaklarını söyledi.

1983 yılında İçerenköy'de Türkiye'nin en büyük terminali kurulacakmış!

1983 yılında İçerenköy'de Türkiye'nin en büyük kara terminali kurulacakmış. İçerenköy'de 300 dönümlük bir alanca kurulacak terminal, 1.5 milyar liraya mal olacakmış. Türkiye'nin en büyük kara terminali 1984 yılında tamamlanacakmış.

Mersin Otobüs Terminali 28 Şubat'ta açılıyor!

2014 yılında hizmete girmesi beklenen, ancak 3 kez ihalesi iptal edilen Mersin’in yeni otogarı, bu ay sonunda açılıyor. Burhanettin Kocamaz, yeni Mersin Otobüs Terminali’nin 28 Şubat 2015 tarihinde hizmete gireceğini bildirdi.

Turkish Cargo'nun yeni terminali İstanbul Atatürk Havalimanı’nda açıldı!

Türkiye’nin en büyük hava kargo terminali Turkish Cargo’nun İstanbul Atatürk Havalimanı’ndaki yeni binası Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli tarafından hizmete açıldı.

1982 yılında Söğütlüçeşme Tren İstasyonu Türkiye'nin en modern terminali olacakmış!

1982 yılında inşası süren Söğütlüçeşme Tren İstasyonu, tamamlandığında Türkiye'nin en modern terminali olacakmış. Yapımına başlandığı günden 1982 yılına kadar 483 milyon lira harcanan terminal için 27 bin metrekare kamulaştırma yapılmış.

Düzce Belediyesi'nden kiralık Otobüs Terminali!

Düzce Belediye tarafından Düzce İli, Merkez İlçesi, Darıcı Mahallesi, G26A19A3C Pafta 1416 Ada, 1 Parsel numarasına kayıtlı inşaatı devam eden Şehirlerarası ve İlçeler Otobüs Terminali kiraya verilecektir.

Sinop kruvaziyer turizminde Karadeniz'in lideri!

Sinop Miami'de düzenlenecek olan Kruvaziyer Gemileri Fuarına katılması sebebi ile Sinop Valiliği toplantı salonunda koordinasyon toplantısı düzenlendi. Toplantıda Miami'de yapılacak olan Kruvaziyer Fuarı ile ilgili bilgi verildi.

Ekrem Demirtaş: Kruvaziyer turizm gelişmeye devam edecek, endişeye gerek yok!

Dünyanın en büyük kruvaziyer şirketlerinden MSC'nin en tepe yöneticileri ile Cenevre'de buluşan İzmir Ticaret Odas ( İTO ) Başkanı Ekrem Demirtaş, yeni sefer haberleriyle döndü.

Samsun otobüs terminali kira bedeli değiştirildi!

Samsun otobüs terminali kira bedeli değiştirildi. Avrasya Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Samsun otobüs terminali kira bedeli değiştirildi.

Global Liman İşletmeleri Dubrovnik Gruz Limanı'na talip!

Gruz Limanı ihalesinin, Akdeniz'in en hızlı büyüyen turizm merkezlerinden biri olan Dubrovnik'de kruvaziyer gemi terminali ile otobüs, otopark, ve yönetim binası gibi tamamlayıcı tesislerin yapım ve 40 yıl süreyle işletme hakkı içerdiği açıklandı.

Geza Dologh: İzmir’in kruvaziyer turizminde başlangıç noktası olmalı!

İmeak Deniz Ticaret Odası Meclis Başkanı Geza Dologh, İzmir 'in kruvaziyer turizminde başlangıç noktası olması halinde gelirin artacağını söyledi. Dologh, ''İzmir ana liman olsun'' dedi.

Kruvaziyer turizminde erken rezervasyonu fırsatı!

Türkiye'de erken rezervasyon döneminde, her yıl daha fazla rezervasyonun gerçekleştiği kruvaziyer turizmini tercih edenler bir haftada 5-6 ülke görebiliyor..

kruvaziyer terminali Haberi

kruvaziyer terminali

Dünyanın dev gemilerini İstanbul'a çekecek Salıpazarı Liman Projesi'nin detayları belli oldu. Projenin yeni kruvaziyer terminalinin detaylarına SABAH ulaştı. Limana, dünyada bir ilk olacak gemi körük sistemi yapılacak. Yolcular, gemiden inen rıhtım tünelinin içine yerleştirilecek mekanik körükler vasıtasıyla terminale çıkacak. Terminal alanına rıhtım boyunca tünelle ulaşacak olan yolcular, pasaport kontrol ve gümrük işlemlerini zemin altında çözecek. 


SAHİL HALKA KALACAK 

Böylece Karaköy'den Tophane'ye kadar uzanan 1.2 km'lik sahil şeridi de halkın kullanımına bırakılacak. Yerin altındaki kullanımlara, alanın üç yerinden araç rampalarıyla ulaşılacak, bu rampalar diğer katlara farklı noktalardan bağlantıyı sağlayacak. Yeni terminal eskisinin iki katından daha büyük olacak. 


2018'DE HİZMETE GİRİYOR 

Binada, yüksek standartlarla planlanmış bekleme alanları, biletleme kontuarları, devlet otoriteleri için kullanım alanları, duty free dükkanları, teknik alanlar yer alacak. İnşaat çalışmalarına 2016'da başlanması...