18 / 05 / 2024

Kruvaziyer turizmi gelen turist sayısı

Kruvaziyer turizmi gelen turist sayısı

Türkiye'ye gelen yolcu ve kruvaziyer gemilerinin büyük çoğunluğu, İzmir, İstanbul, Kuşadası ve Antalya limanlarını seçti - Kruvaziyer turizminin yıldızı konumundaki İzmir, 42 bin 153 ile en fazla turist ağırlayan liman oldu.

Yabancılara konut satışında sağlık turizmi önemli bir kanal!

JLL Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Avi Alkaş, sağlık turizmi için gelen yabancılara konut satışının büyük bir avantaj olduğunu belirtti...

Yenikapı'ya kapsamlı bir kruvaziyer limanı geliyor!

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, "Yenikapı'ya kapsamlı bir kruvaziyer limanı yapacağız. Ordan gelen turistleri doğru Tarihi Yarımada'ya çıkaracağız ve oralarda para harcamasını sağlacağız" dedi...

İzmir Kruvaziyer Limanı Alanı imar planı değişikliği askıda!

İzmir Kruvaziyer Limanı Alanı imar planı değişikliği askı sürecinde gelen itirazların kısmi kabulü ile yeniden düzenlenen İzmir Kruvaziyer Limanı Alanı imar planı askıya çıkarıldı...

Galataport inşaatı kruvaziyer gemilerinin rotasını değiştirdi!

Halen devam eden Galataport inşaatı nedeniyle 2016 için 90’a yakın kruvaziyer gemisi İstanbul turunu iptal etti. Bu da İstanbul’a gelen kruvaziyer gemilerinin 3’te 1’inin rotasının değişmesi ve 300 bin civarı turist kaybı demek.

İnegöl Oylat modern sağlık turizmi tesisine dönüştürülecek!

İnegöl Belediyesi’ne ait termal tesis Oylat’ta ‘Su ile Gelen Sağlık (Spa) Hizmetleri Merkezi’ kurulması için hazırlanan proje BEBKA desteğiyle hayata geçirilecek. Proje ile Oylat, modern bir sağlık turizmi tesisine dönüştürülecek.

TÜRSAB turizm için Yenikapı'ya talip oldu!

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, İstanbul'un yükselen kruvaziyer turizmi için Yenikapı'yı istediklerini söyledi.

Yenikapı yeni liman olacak!

Turizmciler, İstanbul'un yeni limanı olarak Yenikapı'ya göz dikti. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Başkanı Ulusoy, İstanbul'un yükselen kruvaziyer turizmi için Cumhurbaşkanı ve Başbakan'dan Yenikapı'yı istediklerini söyledi.

Sağlık turizmi için ülkemize gelen kişi sayısı 4 katına çıkacak!

Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Türkiye'nin bilgisini ve konum avantajı ile önümüzdeki 8 yıl içinde sağlık turizmi için ülkemize gelecek olan kişi sayısını 4 katına çıkartarak 2 milyon kişiyi hedeflediklerini belirtti.

Bodrum'da kruvaziyer turizmi turistlerden yoğun ilgi görüyor!

Yunanistan'ın Mykonos Adası'ndan gelen 295 metre uzunluğundaki kruvaziyer, Paşatarlası'ndaki gemi yanaşma iskelesine yanaştırıldı. Gemide çoğunluğu Almanya uyruklu 2 bin 741 turist ile bin 16 personel bulunduğu bildirildi.

Hopa Kruvaziyer turizmi hedefliyor!

Hoparat Genel Müdürü Meriç Burçin Özer. Hopa'ya kruvaziyer gemilerin gelmesi için neler yapılabileceğini araştırmak için İzmir'de temaslarda bulundu.

Galaport projesi ile kruvaziyer turizmi uçacak!

Kruvaziyer turizmi gözünü Galataport'a dikti. Royal Caribbean Genel Müdürü Bülent Tatlav, "Galataport hayata geçtiğinde sektör yüzde 100 büyür" dedi.

Galataport uçurur!

Kruvaziyer turizmi gözünü Galataport'a dikti. Royal Caribbean Genel Müdürü Bülent Tatlav, "Galataport hayata geçtiğinde sektör yüzde 100 büyür" dedi. İşte Bülent Tatlav'ın sektörle ilgili açıklamaları...

Bodrum'da kruvaziyer turizmi başladı!

Bahamalar bandıralı yolcu gemisi "Seabourn Odyssey", Bodrum Limanı'na geldi.Yunanistan'dan gelen 198 metre uzunluğundaki kruvaziyer, Paşatarlası'ndaki gemi yanaşma iskelesine yanaştırıldı.

Kruvaziyer turizmi gelen turist sayısı Haberi

Kruvaziyer turizmi gelen turist sayısı

Türkiye'ye gelen yolcu ve kruvaziyer gemilerinin büyük çoğunluğu, İzmir, İstanbul, Kuşadası ve Antalya limanlarını seçti - Kruvaziyer turizminin yıldızı konumundaki İzmir, 42 bin 153 ile en fazla turist ağırlayan liman oldu.


Kruvaziyer turizmindeki ağırlığını her geçen gün arttıran Türkiye'ye yılın ilk 4 ayında gelen 106 yolcu ve kruvaziyer gemisinin en çok tercih ettiği limanlar, İzmir, İstanbul, Kuşadası ve Antalya oldu.


Deniz Ticareti Genel Müdürlüğü verilerinden derlenen bilgiye göre, geçen yılın ocak-nisan döneminde 212 bin 161 olan Türk limanlarında ağırlanan kruvaziyer yolcu ları, bu yılın aynı döneminde yüzde 34 azaldı.


Bu dönemde ağırlanan 140 bin 187 turistin 13 bin 60'ını gelen yolcular, 15 bin 691'ini giden yolcular, 111 bin 436'sını da "transit" olarak adlandırılan günübirlik yolcular oluşturdu.


Aynı dönemde Türk limanlarına yanaşan kruvaziyer ve...