06 / 05 / 2024

kruvaziyer

kruvaziyer

Dünyanın değişik bölgelerinde etkisini gösteren siyasi istikrarsızlık ve çatışmaların kruvaziyerlerin rotasını değiştirmesi İzmir'i bu alanda geriletti. Kruvaziyerlerin rotasını değiştirmesi, İzmir'in bu alanda gerilemesine neden oldu.

Kruvaziyerde yeni fırsat var!

Cruise Türkiye Başkanı ve İzmir Ticaret Odası (İZTO) Başkanı Ekrem Demirtaş, Güney Avrupa'daki limanlarda yaşanan sorunların kruvaziyer şirketlerini yeni arayışlara zorladığını, bunun da Türkiye'ye yeni fırsatlar sunduğunu söyledi.

Türklerin yüzen tatil köylerine ilgisi artıyor!

Türk turistlerin tatil alışkanlıkları arasında fazla yer almayan gemi turları, 5 yıldızlı otel konforu sunan büyük ve donanımlı gemilerle yapılması dolayısıyla giderek büyük ilgi görüyor.

Kruvaziyerde hedef yarım milyon turist!

Kruvaziyerlerin son yıllarda Türkiye'de en çok yabancı turist getirdiği İzmir Alsancak Limanı'na yıl sonuna kadar yarım milyon turistin gelmesi bekleniyor. İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdülaziz Ediz konu ile ilgili açıklama yaptı.

İzmir'e kruvaziyerle gelen turist sayısı yükselerek 473 bin 415 oldu!

İzmir'e kruvaziyerle gelen yabancı yolcu sayısı, 10 Ocak-30 Kasım 2013 arasında yüzde 2,9 artarak 473 bin 415'e yükseldi. Yılın ilk 11 ayında Alsancak Limanı'na yanaşan kruvaziyer gemileri ise 195'e ulaştı.

Ekrem Demirtaş: Turistler plaj da istiyor hamam da!

Ekrem Demirtaş, kruvaziyer turizminde önemli bir gelişme gösteren İzmir 'in bu sektörde daha fazla ilerlemesi için yolculardan ve şirketlerden gelen şikayetlerin değerlendirilmesi gerektiğini dile getirdi...

Kuşadası'na kruvaziyerle 6 bin 500 turist geldi!

Kuşadası'na gelen 3 kruvaziyerle ilçeye yaklaşık 6 bin 500 turist giriş yaptı.

Bahama bayraklı dev kruvaziyer Bodrum limanına yanaştı! İşte içinde bulunan turist sayısı

Lüks yat turizminin gözde destinasyonlarından Bodrum dev gemileri içineki turistlerle birlikte ağırlamaya devam ediyor. Bodrum'un bu seferki konuğu, 'Seabourn Encore' isimli kruvaziyer oldu. Dev gemi 268 yolcuyla limana demir attı.

Dev kruvaziyer Bodrum'u yabancı turistle doldurdu

BM Dünya Turizm Örgütü'nün 2021 verilerine göre, dünyanın en çok turist alan ülkeleri sıralamasında Türkiye 4'üncülüğe yükseldi. Türkiye "fine dining" amacıyla seyahat edenlerin tercihi olma yolunda hızla ilerliyor. Son olarak Bodrum'a dev kruvaziyer yanaştı.

Yenikapı Kruvaziyer Limanı projesi başlıyor!

Yenikapı Kruvaziyer Limanı projesinde süreç başladı. Limanın yıllık 2,7 milyon turisti ağırlaması bekleniyor...

Galataport'ta ilk kruvaziyer gemi Mayıs 2020’de yanaşacak!

Yılda 25 milyon ziyaretçiyi ağırlaması beklenen Galataport projesinde ilk kruvaziyer gemi Mayıs 2020’de yanaşacak. Proje tamamlanınca 3 milyon ton hafriyat çıkarılması planlanıyor.

Galataport, İstanbul'un kruvaziyer turist sayısını 20 binden 1,5 milyona çıkaracak!

Beyoğlu Güzelleştirme ve Koruma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Nizam Hışım yaptığı açıklamada, ilk geminin Nisan 2020'de yanaşacağı Galataport İstanbul'un, şehrin 20 bine kadar gerileyen kruvaziyer turist sayısını eski günlerinden daha ihtişamlı hale getireceğini söyledi.

Yenikapı Kruvaziyer Limanı'nın ihalesi 2020'de!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan, "Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'nda da yer alan Yenikapı Kruvaziyer Limanı Projesi'nin önümüzdeki yıl ihalesini tamamlayıp, kısa sürede hizmete almayı planlıyoruz" dedi...

Galataport İstanbul, 50’nin üzerinde kruvaziyer gemisine rezervasyon verdi!

İstanbul’un çektiği turist sayısını iki katına çıkarma hedefine en büyük destek kruvaziyerden gelecek. Aynı anda üç geminin yanaşabildiği Galataport İstanbul, 50’nin üzerinde kruvaziyer gemisine rezervasyon verdi...

Kruvaziyer limanlarıyla İstanbul'a 800 bin turist gelecek!

AK Parti İBB Başkan Adayı Binali Yıldırım, "Bir turist normalde 650 dolar harcarken, kruvaziyer turisti 2 bin ile 5 bin dolar arasında harcama yapıyor. Yenikapı Kruvaziyer Limanı sayesinde kentin turizm hedeflerine daha da yaklaşılacak" dedi...

Princess Kruvaziyer Turizm Organizasyon Limited Şirketi kuruldu!

Princess Kruvaziyer Turizm Organizasyon Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Tolgar Bıyıklı tarafından kuruldu. 

Yenikapı'ya kapsamlı bir kruvaziyer limanı geliyor!

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, "Yenikapı'ya kapsamlı bir kruvaziyer limanı yapacağız. Ordan gelen turistleri doğru Tarihi Yarımada'ya çıkaracağız ve oralarda para harcamasını sağlacağız" dedi...

Yenikapı kruvaziyer limanı ile İstanbul'a 3 milyon turist gelecek!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan, "Yenikapı'daki dolgu alanının hemen yanına yapılacak kruvaziyer limanı, İstanbul'a yaklaşık 3 milyon turist getirecek" dedi...

Yenikapı'ya kruvaziyer limanı yapılacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Yenikapı'da 6 geminin yanaşabileceği bir kruvaziyer limanı yapacaklarını ifade etti...

Yenikapı kruvaziyer limanı ihalesi 8 Mayıs’ta!

Yenikapı miting alanının yanına yapılacak olan kruvaziyer limanı ihalesi 8 Mayıs tarihinde gerçekleştirilecek.

kruvaziyer Haberi

kruvaziyer

Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan siyasi istikrarsızlık ve çatışmaların kruvaziyerlerin rotasını değiştirmesi, İzmir'in bu alanda gerilemesine neden oldu.


Yılın 8 ayında geçen yılın aynı dönemine göre yaklaşık yüzde 30 azalan kruvaziyer turizmi 2010 yılının da gerisinde kalarak 216 bin kişi ile son 5 yılın en düşük seviyesine geriledi.


AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, 2003 yılında 5 kruvaziyerle bu alana adım atan İzmir, her geçen yıl büyük bir ivmeyle bu alandaki başarısını sürdürdü ve 3 yıl üst üste Avrupa'nın en iyi kruvaziyer destinasyonu seçildi.


Sekiz yıl boyunca Alsancak Limanı'na yanaşan gemi sayısıyla birlikte deniz yoluyla kente gelen turist sayısını da artıran İzmir, son yıllarda bölgede yaşanan çeşitli sorunlardan kaynaklı kruvaziyerlerin rotasını değiştirmesi üzerine bu yıl yara aldı.


-5 yılın en düşük turist sayısı


 İl Kültür ve...