18 / 05 / 2024

kruvaziyerle gelen turizmi

kruvaziyerle gelen turizmi

Marmaris Limanı'na demirleyen "Horizon" isimli gemi, ilçeye çoğu Fransız bin 307 yolcu getirdi. Malta bayraklı "Horizon" isimli kruvaziyer Marmaris'e geldi. Mikonos Adası'ndan gelen yolcu gemisi, Marmaris Limanı'nın büyük rıhtımına yanaştırıldı.

Yabancılara konut satışında sağlık turizmi önemli bir kanal!

JLL Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Avi Alkaş, sağlık turizmi için gelen yabancılara konut satışının büyük bir avantaj olduğunu belirtti...

İnegöl Oylat modern sağlık turizmi tesisine dönüştürülecek!

İnegöl Belediyesi’ne ait termal tesis Oylat’ta ‘Su ile Gelen Sağlık (Spa) Hizmetleri Merkezi’ kurulması için hazırlanan proje BEBKA desteğiyle hayata geçirilecek. Proje ile Oylat, modern bir sağlık turizmi tesisine dönüştürülecek.

Sağlık turizmi için ülkemize gelen kişi sayısı 4 katına çıkacak!

Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Türkiye'nin bilgisini ve konum avantajı ile önümüzdeki 8 yıl içinde sağlık turizmi için ülkemize gelecek olan kişi sayısını 4 katına çıkartarak 2 milyon kişiyi hedeflediklerini belirtti.

Petrol fiyatlarındaki artış turizmi olumlu etkiler!

Antalya'ya hava yoluyla gelen turist sayısı yılın 45 günlük döneminde yüzde 2 artmasına karşın sektör tüm sezondan kaygılı. Petrol fiyatlarının artmasının önemli olan turizmi rahatlatacağı ve hareketlendireceği öne sürülüyor.

Yabancı turistler için Sağlık Turizmi Koordinasyon Kurulu oluşturuldu!

Yabancı turistlerin Türkiye'de tedavilerini düzenleyen genelge yürürlüğe girdi. Sektöre özel teşvikler gündeme gelecek. Yurt dışından gelen turistler ve Türkiye'de yaşayan yabancılar için Sağlık Turizmi Koordinasyon Kurulu oluşturuldu...

Türkiye'ye spor turizmi ile 550 bin yabancı turist geldi!

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) tarafından yayımlanan Spor Turizmi Raporu'na göre; Geçen yıl Türkiye'ye sportif faaliyet amaçlı gelen yaklaşık 550 bin yabancı turistin harcaması, 900 milyon doları aştı.

Kruvaziyer turizmi Karadeniz'de arttı!

Türkiye'ye 2014 yılında kruvaziyerle gelen turist sayısı bir önceki yıla göre yüzde 2'lik düşüşle 1 milyon 790 bin olarak gerçekleşti. Karadeniz kıyılarını ziyaret eden turist sayısı da 2 kat arttı.

Karadeniz kıyılarını ziyaret eden turist sayısı 2 kat arttı!

Türkiye'ye 2014 yılında kruvaziyerle gelen turist sayısı bir önceki yıla göre yüzde 20'lik düşüşle 1 milyon 790 bin olarak gerçekleşti. Karadeniz kıyılarını ziyaret eden turist sayısı ise aynı dönemde 2 kat arttı

Kruvaziyer turizminde tercih Karadeniz oldu!

AA muhabirinin Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı verilerinde derlediği bilgiye göre Türkiye'ye 2014 yılında kruvaziyerle gelen turist sayısı bir önceki yıla göre yüzde 20 azalarak, 1 milyon 790 bin olarak gerçekleşti.

TÜRSAB 'Gençlik Turizmi 2015 Raporu'nu yayınladı!

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) 'Gençlik Turizmi 2015 Raporu'nu yayınladı. Rapora göre 2013 yılında Türkiye'ye gelen 33.8 milyon kişilik yabancı ziyaretçilerin yüzde 25'ini gençler oluşturuyor.

Sinop'ta kruvaziyer turizmi hız kesmeden devam ediyor!

Kruvaziyer turizmi kapsamında "Voyager" adlı kruvaziyer Sinop'a geldi. Yunanistan'ın Pire Limanı'ndan gelen Bahama bayraklı yolcu gemisi, Sinop Limanı'nın iskelesine demir attı. Gemide çoğu İngiliz 338 yolcu ve 223 personel bulunduğu belirtildi.

Akdeniz'e gemilerle gelen turist sayısı arttı!

Son dönemde dünyada daralan kuruvaziyer turizmi Türkiye'yi etkilemedi. Ege'den sonra Akdeniz'e de gemilerle gelen turist sayısı artmaya başladı. Özgür Sert, Antalya'ya Ocak-Ağustos döneminde 45 kruvaziyer ile 133 bin 997 turistin geldiğini bildirdi.

Kruvaziyerle gelen turist sayısı yüzde 30 azaldı!

Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan siyasi istikrarsızlık ve çatışmaların kruvaziyerlerin rotasını değiştirmesi, İzmir'in bu alanda gerilemesine neden oldu. Kruvaziyerle gelen turist sayısı yaklaşık yüzde 30 azaldı...

kruvaziyerle gelen turizmi Haberi

kruvaziyerle gelen turizmi

Marmaris Limanı'na demirleyen "Horizon" isimli gemi, ilçeye çoğu Fransız bin 307 yolcu getirdi


Malta bayraklı "Horizon" isimli kruvaziyer Marmaris'e geldi. 


Yunanistan'ın Mikonos Adası'ndan gelen yolcu gemisi, Marmaris Limanı'nın büyük rıhtımına yanaştırıldı. Gemide çoğu Fransız bin 307 yolcu ve 609 personel bulunduğu belirtildi.


Gümrük işlemlerinin tamamlanmasının ardından gemiden inen yolcular, havanın güneşli olmasını fırsat bilerek Yatlimanı ve Kordon Caddesi'nde yürüyüş yaptı. Gemi yolcuları yaz sezonunun son günlerini yaşayan ilçenin merkezine hareketlilik kazandırdı. 


Turistlerden bazıları turlara katılarak çevredeki tarihi ve doğal güzelliklere sahip yerleri ziyaret etti. Bazıları ise Marmaris Kapalı Çarşısı'nı gezerek alışveriş yaptı. 


Fransız kruvaziyer firması "Croisieres de France"ın filosunda yer alan geminin 209 metre uzunluğunda ve 29 metre genişliğinde olduğu kaydedildi. 8 katlı gemide 9 güverte, bin 828 kişi ağırlama kapasitesine sahip 721 kabin,...