29 / 07 / 2024

Kübada fabrika açılabilecek mi

Kübada fabrika açılabilecek mi

Yaklaşık yarım yüzyıl sonra Küba’ya uygulanan yaptırımları kaldırma ve ilişkileri düzeltme kararı alan ABD yönetimi, yıllar sonra ilk kez Küba'da fabrika açılmasına onay veren anlaşmayı imzaladı.

Tesla Çin'de daha çok fabrika açabilir!

Elon Musk, Tesla'nın Çin'de daha çok fabrika açabileceğini ihsas etti. Musk, 'Çin coğrafi açıdan epey büyük, dolayısıyla lojistik maliyetleri azaltmak için bu ülkenin diğer bölgelerinde de tesislere sahip olmak anlamlı görünüyor' dedi.

Suriyeli iş adamları Türkiye'de fabrika açıyor!

Suriyeli iş insanı Ahmet Elaci, Hatay'ın Yayladağı ilçesine 3,5 milyon liralık yatırımla yeni bir fabrika açtı. Elaci, Türkiye'deki yatırımlarına devam edeceklerini söyledi. 

Samsung 380 milyon dolarlık fabrika açacak!

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, ABD'de fabrika açmayı planlıyor. Dev firmanın yeni fabrikası 380 milyon dolara açılacak.

Balıkesir'de 200 milyon liralık 4 fabrika açıldı!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Balıkesir’de 200 milyon liralık 4 fabrikanın açılışını yaptı. Türkiye’nin her şeye rağmen büyüdüğünü söyleyen Bakan Özlü, “Bu yıl da inşallah beklenenin üzerinde bir büyüme olur” diye konuştu

Coca-Cola Pakistan'da fabrika açtı!

2008'de 77 milyon dolarlık satın almayla Pakistan'a giren Coca-Cola İçecek, ülkedeki operasyonunu büyütüyor. Multan'da fabrika açan Tuncay Özilhan, "Pakistan'a yarım milyar $ yatırdık. Buna 200 milyon daha ekleyeceğiz" diye konuştu

Conti, Çerkezköy'de büyük bir fabrika kuruyor!

Elektrikli ev aletleri markası Conti, ithalata ek vergi gelince üretimi içeride yapma kararı aldı. Çerkezköy’de büyük bir fabrika kuruyor.

Hakkari'deki gümrük kompleksi tamamlanma aşamasında!

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'ne bağlı Esendere Beldesi'nde 51 bin 500 metrekare alan üzerinde inşa edilen ve 60 milyon liraya mal olan gümrük kompleksi, tamamlanma aşamasına geldi.

Ilgın Hükümet Konağı açıldı!

Ilgın Hükümet Konağı açılış töreninde konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Yeni Büyükşehir Yasası sonrası Büyükşehir Belediyesi’nce tamamlanan ılgın Hükümet Konağı’nın hayırlı olmasını diledi.

Ahmet Vefik Alp'ten Kıbrıs'a köprü projesi!

Ahmet Vefik Alp Anamur’dan Koruçam’a ‘Kıbrıslink’ Yavruvatana Köprü projesinin hayata geçebileceğini söyledi. Alp: "Bir gün Kıbrıs’a geçiş projem gerçekleşirse adı ‘Denktaş Köprüsü’ olsun." dedi.

Mersin'in suyu 1.6 milyar TL'lik projeyle Kıbrıs'a!

Türkiye’den Kıbrıs’a deniz altından askılı boru sistemiyle su temin projesi bugün Mersin Anamur ve KKTC'de çifte törenle başlıyor. Projenin, Girne ayağındaki açılışı töreninin saat 13.00'te başlaması planlanıyor.

Çankırı'da 516 milyon dolarlık lastik fabrikası açıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Japon lastik devi Sumitomo'nun Çankırı'da inşa ettiği 516 milyon dolarlık fabrikanın açılışını yaptı.

Kıbrıs'a su projesinde kriz var mı?

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof.Dr. Veysel Eroğlu, Kıbrıs'a su projesinde her hangi bir sorun olmadığını ifade ederek, "Kıbrıs Projesi asrın projesidir, çok dev bir projedir" dedi.

Esenler'de Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz Kütüphanesi açılıyor!

Fatih İmam Hatip Ortaokulu bünyesinde oluşturulan ve şehit Mehmet Selim Kiraz'ın isminin verildiği kütüphanenin açılışı, şehit savcının babasının katılımıyla yapılacak.

Kübada fabrika açılabilecek mi Haberi

Kübada fabrika açılabilecek mi

Yaklaşık yarım yüzyıl sonra Küba’ya uygulanan yaptırımları kaldırma ve ilişkileri düzeltme kararı alan ABD yönetimi, yıllar sonra ilk kez Küba'da fabrika açılmasına onay veren anlaşmayı imzaladı. Bu iki ülke arasındaki ticari ilişki adına tarihi bir karar olarak kabul ediliyor. Yetkililer aynı zamanda Küba'ya günde 110 uçuşun yapılmasına izin veren başka bir anlaşma daha imzaladı.


Obama yönetiminin fabrika açmalarına izin verdiği isimler Alabama’dan Horace Clemmons ve Saul Berenthal adlı ortaklar.


Bu kişiler ülkede traktör ve diğer ağır ekipmanları üretmek için fabrika açacak. 


Küba'da bir çiftçi

Ortakların Alabama'da traktör ve gıda işleriyle ilgilendiği biliniyor. 


Şirketlerin Küba’daki bireysel çiftçilere yılda 1000’e yakın traktör üretmesi bekleniyor.


Küba, doğrudan yabancı yatırım çekmek için özel bir sanayi alanı oluşturmuştu.


ÜRETİM SENEYE

Şirketlerin, üretime 2017’nin ilk çeyreğinde başlaması bekleniyor.


Clemmons, “Herkes Küba’ya gitmek ve bir...