03 / 05 / 2024

Kubadabad kazı son durum

Kubadabad kazı son durum

Selçuklu Sultanı Alaeddin Keykubad'ın Beyşehir Gölü kıyısında yer alan yazlık sarayı Kubadabad'daki kazılarda, sarayın kayıkhane ve tersane bölümü ile iki yeni yapı daha ortaya çıkarıldı.

Emekli maaşında çığır açan talep: İlk kez o rakam telaffuz edildi! Emeklinin yüzü gülecek mi? Emekli zammında son dakika

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın emekli maaşlarına gelecek olası bir zam konusundaki açıklamalarının ardından, TÜED Genel Başkanı Kazım Ergün, en düşük emekli maaşı için alt limiti duyurdu. İşte, emekli maaşı zammı son dakika haberi...

Halkalı-Havalimanı Metrosu'nun son kesiminin kazısı başladı! 

İstanbul'da ulaşımı kolaylaştıracak stratejik hatlardan Halkalı-Havalimanı Metrosu'nun son kesimi için kazı çalışmaları Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun da katıldığı törenle başladı.

Halkalı-Havalimanı Metrosu'nun son kesiminin kazısı bugün yapılacak! 

Halkalı ile İstanbul Havalimanı arasında açılacak metro için geri sayım başladı. İstanbul'da ulaşımı rahatlatacak yeni projenin son kesimin kazısı bugün yapılacak. 

Kıvanç Tatlıtuğ Kaz Dağları'nda ev arayışına girdi!

Son zamanlarda ünlü isimlerin gözdesi olan Kaz Dağları'na Kıvanç Tatlıtuğ da kayıtsız kalmadı. Yakışıklı oyuncu, Kaz Dağları'nda ev sahibi olmak için kolları sıvadı. 

Yerli otomobil fabrikasının son hali görüntülendi!

Otomobili Girişim Grubu’nun Türkiye'de üreteceği yerli otomobilin fabrika inşaatında çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Kazı çalışmalarının devam ettiği inşaat alanının son hali görüntülendi.

İkitelli-Ataköy metro hattının tünel kazısında sona gelindi!

Beş farklı raylı sistem hattı ve Metrobüs ile entegre şekilde yapılacak Ataköy-İkitelli Metrosu’nda, tünel kazısıında sona geliniyor. Yerin altındaki kazı çalışmalarında son aşamaya gelinen 13,5 kilometre uzunluğundaki hattın iki tüneli, yarın törenle birleştirilecek.

Ataköy-Basın Ekspres-İkitelli Metro Hattı'nda son durum!

İnşaatı son sürat devam eden Ataköy-Basın Ekspres-İkitelli Metro Hattı'nın kazı çalışmaları yüzde 15 oranında tamamlandı.

Bebek Aşiyan Kazıklı Sahil Yolu projesinde son durum!

İstanbul'da yapımına başlanılan Bebek- Aşiyan Kazıklı sahil yolu projesindeki çalışmalar tartışmalara neden oldu. Proje kapsamında Bebek sahiline ek kazıklı yol gelecek.

Adana Tepebağ Höyüğü'ndeki kazı çalışmalarında son durum!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Sözlü: "Kazılarda, 3 bin 500 yıllık tarih gün ışığıyla buluştu" "Çalışmalarda, pipo, ağırlık, kandil, sikke, amfora, unguentarium ve figürinler ile çeşitli çanak çömlek parçaları bulundu"

Ankara Kazım Karabekir'de son asfalt serimi!

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından genişletilerek yenilenen Kazım Karabekir Caddesi’nin Keçiören gidiş yönü, son asfalt serimi için 6 Mayıs Cuma günü saat 22.00’dan itibaren 2 gün trafiğe kapatılacak.

Sakarya Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'ne son 70 kazık çakılacak!

Sakarya Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi inşaatında en zor kısım geride kalıyor. Zemindeki sıvılaşma ve balçığa rağmen şimdiye kadar 380 iksa kazığı çakılırken, kalan 70 kazığın da 10 gün içerisinde tamamlanması bekleniyor.

Apartman yöneticiliği, son yılların gözde mesleklerinden oldu!

Bizimkiler dizisinden hafızalara kazınan Sabri beyin apartman yöneticiliği, son yılların gözde mesleklerinden oldu. 500 haneli dev sitelerdeki profesyonel hizmetlerde aylık kazanç 10 bin lirayı bulurken, kursları bile açıldı.

Sakarya Kazımpaşa Mahalle Meydanı açıldı!

Kazımpaşa Mahalle Meydanı, son olarak proje alanının ortasına yerleştirilen simgesi ile şimdiden herkesin ilgisini çekiyor. Meydanı’nın yeni simgesi olan 4 cepheli saat kulesi de tamamlandı.

Kubadabad kazı son durum Haberi

Kubadabad kazı son durum

Selçuklu Sultanı Alaeddin Keykubad'ın Beyşehir Gölü kıyısında yer alan yazlık sarayı Kubadabad'daki kazılarda, sarayın kayıkhane ve tersane bölümü ile iki yeni yapı daha ortaya çıkarıldı. Sarayın restorasyon ve konservasyon çalışmalarının, bu yıl "Milli Saraylar" kapsamında desteklenmesine karar verildi. Kazı Başkanı Prof. Dr. Arık "Kubadabad Saray Külliyesi, Türk-İslam sanatında planı ve özellikleri bilinen nadir örneklerden biridir. Eğer gereken ilgiyi görürse dünya çapında örnek olarak dikkati çekecek ve turizm bakımından çok önemli bir yeri olacaktır"...