06 / 05 / 2024

Kubadabad Sarayı turizme kazandırılıyor

Kubadabad Sarayı turizme kazandırılıyor

Selçuklu Sultanı Alaaddin Keykubad’ın Beyşehir Gölü kıyısında yer alan yazlık sarayı Kubadabad, kazı ve konservasyon çalışmalarının ardından turizme kazandırılacak.

Beyşehir Gölü'nde tarihi yapılar keşfedildi!

Beyşehir Gölü’nün batı kıyısında bulunan Anadolu Selçuklulara ait Kubadabad Saray Külliyesi kazılarında drone ile yapılan belgeleme çalışmaları sırasında, göl kıyısından yaklaşık 100 metre açıkta ve 2 metre derinlikte bina kalıntıları ortaya çıktı. 

Kars Beylerbeyi Sarayı otel oluyor!

Kars Kalesi'nin eteklerinde yer alan Beylerbeyi Sarayı, restorasyonun ardından butik otel olarak turizme kazandırılacak

Bursa'daki 2 bin 400 yıllık Bitinya Sarayı turizme kazandırılacak!

Bursa'da 2 bin 400 senelik Bitinya Sarayı'na ait tünel, mahzen ve Uludağ'dan gelen suyu taşıyan kanalların bulunduğu bölümleri ortaya çıkaran Bursa Büyükşehir Belediyesi, bütün halindeki tarihi yapıyı turizme kazandırmayı hedefliyor.

Kubadabad Sarayı turizme kazandırılacak!

Selçuklu Sultanı Alaaddin Keykubad’ın Beyşehir Gölü kıyısında yer alan yazlık sarayı Kubadabad, kazı ve konservasyon çalışmalarının ardından turizme kazandırılacak.

Kubadabad'daki kazılarda 2 yeni yapı ortaya çıktı!

Selçuklu Sultanı Alaeddin Keykubad'ın Beyşehir Gölü kıyısında yer alan yazlık sarayı Kubadabad'daki kazılarda, sarayın kayıkhane ve tersane bölümü ile iki yeni yapı daha ortaya çıkarıldı.

Kubadabad Saray Külliyesi restorasyonu başlıyor!

SELÇUKLU Sultanı Alaeddin Keykubad'ın Beyşehir Gölü kıyısında yer alan yazlık sarayı Kubadabad'daki kazılarda, sarayın kayıkhane ve tersane bölümü ile iki yeni yapı daha ortaya çıkarıldı.

Edirne Sarayı turizme kazandırılacak!

Fatih Sultan Mehmet Han tarafından Edirne'de inşa ettirilen Osmanlı Sarayı'ndaki çalışmaların başarılı bir şekilde sürdüğü ve restorasyonun ardından Sarayın, Efes, Aspendos, Perge antik kentleri gibi ören yeri olarak turizme kazandırılacağı öğrenildi.

Şanlıurfa'daki Millet Hanı turizme kazandırılıyor!

Şanlıurfa'daki Millet Hanı turizme kazandırılıyor. Türkiye'de, Topkapı Sarayı'ndan sonra en büyük tarihi ikinci yapı konumunda olan Şanlıurfa'daki tarihi handa başlatılan çalışmaların 2015 yılında tamamlanması planlanıyor.

Komnenos Krallığı’na ait saray arkeolojik kazıyla ortaya çıkarılacak!

Karadeniz Bölgesi'ndeki tarihi yerleri turizme kazandırmak için harekete geçiliyor. Tarih boyunca birçok uygarlığa ev sahipliği yapan kentte 1200 'lerde hüküm süren Komnenos Krallığı’na ait saray arkeolojik kazıyla ortaya çıkarılacak.

Kızkalesi Adası'ndaki Kubadabad Sarayı, Alaaddin Tepesi gibi şemsiyeyle korunabilir!

Beyşehir Gölü'nde bulunan tarihi Kızkalesi Adası'ndaki saray kalıntılarının ağır kış şartlarının ardından yıkılıp yok olmaya başladığı, bu nedenle mekanın koruma altına alınması gerektiği bildirildi

Adalet Sarayı'nın fotokopi odaları kiraya verilecek!

İstanbul Adalet Sarayı Hizmet Binası'nda bulunan fotokopi odalarının işletilme hakkının kiraya verilmesi işi ihaleye çıkarıldı...

İstanbul Adalet Sarayı'nda 1 milyon TL'ye çay ocağı!

Adalet Bakanlığı İşyurtları Kurumu Daire Başkanlığı, İstanbul Adalet Sarayındaki çay ocakları ile kafeteryaların (genel) işletme hakkının 3 yıl süreyle kiraya verilmesi için ihale açtı. Çay ocakları ve kafeteryalar için tahmini bedeller ise 1'er milyon li

Kazakistan'da Bağımsızlık Sarayı'nı Türkler yaptı!

Türkiyenin kendilerini her zaman desteklediğini vurgulayan Astana Valisi İmangali Tasmagambetov, 50den fazla Türk şirketinin, aralarında Bağımsızlık Sarayı, Barış ve Uyum Sarayı ile Han Çadırı gibi yapıların da bulunduğu birçok inşaat yaptığını kaydetti

Kubadabad Sarayı turizme kazandırılıyor Haberi

Kubadabad Sarayı turizme kazandırılıyor

Selçuklu Sultanı Alaaddin Keykubad’ın Beyşehir Gölü kıyısında yer alan yazlık sarayı Kubadabad, kazı ve konservasyon çalışmalarının ardından turizme kazandırılacak. Kazı çalışmasını 35 yıldır sürdüren Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Rüçhan Arık, yaptığı açıklamada, farklı binalardan oluşan bir külliye halindeki sarayda bugüne kadar yürüttükleri kazılarda birçok yapıyı ortaya çıkardıklarını söyledi. Kubadabad’ın bilinen en eski milli saray olduğunu belirten Arık, “1235 yılında yapılan saray, sadece Anadolu için söylemiyorum, İran, Irak ve Suriye gibi bütün Selçuklu coğrafyasından günümüze kalmış planı ve özellikleri bilinen tek saraydır. Selçuklu dönemine ait nadide hazinelerimiz arasında yer alan Kubadabad’ın, gerekli değer verildiği takdirde turizmi hareketlendirerek, Türkiye’ye ekonomik katkısının büyük olacağını düşünüyorum” diye konuştu. Kazılar sırasında, nispeten daha...