28 / 07 / 2024

Kubbet-üs Sahra türkiyeye mi yapılacak

Kubbet-üs Sahra türkiyeye mi yapılacak

Mescid-i Aksa Külliyesi'nde yer alan ve Hazreti Muhammed'in Miraç'a çıktığı yere yapılan Kubbet-üs Sahra'nın mimari açıdan birebir benzeri, Zonguldak'ın Kozlu ilçesinde inşa edilecek. Mescidin 6 ay içerisinde tamamlanması bekleniyor.

Zonguldak'a yapılacak Kubbet-üs Sahra 6 ayda tamamlanacak!

Mescid-i Aksa Külliyesi'nde yer alan ve Hazreti Muhammed'in Miraç'a çıktığı yere yapılan Kubbet-üs Sahra'nın mimari açıdan birebir benzeri, Zonguldak'ın Kozlu ilçesinde inşa edilecek. Mescidin 6 ay içerisinde tamamlanması bekleniyor.

Süleyman Şah Türbesi tarihten izler taşıyor!

TİKA'nın Süleyman Şah Saygı Karakolu ve Türbesi için hazırladığı proje, Hazreti Süleyman'ın mabedi Kubbet-üs Sahra ile Kanuni Sultan Süleyman Türbesi'nden izler taşıyor.

Türkiye dünyanın birçok noktasındaki kültürel miraslarını restore ediyor!

Devlet kurumları, Kubbet-üs Sahra'dan, Orhun Kitabeleri'ne, Mostar Köprüsü'ne kadar dünyanın birçok noktasındaki ecdat yadigârlarına sahip çıkıyor. Restorasyon ve yeniden inşaa çalışmaları TİKA ile Vakıflar Genel Müdürlüğü gibi kurumlar aracılığıyla yapıl

Isı yalıtımıyla 46 milyar lira tasarruf sağlanacak!

Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği (İZODER) Yönetim Kurulu Başkanı Ferdi Erdoğan, Kalkınma Planı'nın öngördüğü süre içinde 6,5 milyon konutun ısı yalıtımının yapılmasıyla 46 milyar lira tasarruf elde edileceğini belirtti

Isı yalıtımı hem istihdam hem tasarruf yaratacak!

İZODER Başkanı Ferdi Erdoğan, 6,5 milyon konutun ısı yalıtımının yapılmasıyla 46 milyar lira tasarruf elde edileceğini, 51 bin kişiye de yeni istihdam sağlanacağını belirtti.

Avrupa 1'inci Bölge 1'inci Kısım Tünel İnşaatı 1 yıl önce tamamlandı!

İstanbul' da Zeytinburnu ve Bayrampaşa ilçelerinin atıksuyunu toplayarak arıtma tesisine aktaracak Avrupa 1'nci Bölge 1' nci Kısım Tünel İnşaatı öngörülenden 1 yıl önce tamamlandı...

İZODER: Isı yalıtımıyla 46 milyar TL tasarruf sağlanacak!

İZODER Başkanı Ferdi Erdoğan, ' Kalkınma Planı’nın öngördüğü süre içinde 6.5 milyon konutun ısı yalıtımının yapılmasıyla 46 milyar TL tasarruf elde edilecek ' dedi.

Isı yalıtımı nasıl anlaşılır?

Yapılar için ısı yalıtımı uygulaması, 2000 yılında 24043 sayılı resmi gazetede yayınlanan Binalarda Isı Yalıtımı Yönetmeliği ile zorunlu hale geldi. Peki bir yapıda ısı yalıtımı nasıl anlaşılır?

Apartman ısı yalıtım sözleşmesi nasıl yapılır?

Binalarda Isı Yalıtımı Yönetmeliği gereğince yapılarda ısı yalıtım uygulamasının yapılması gerekiyor. Peki, ısı yalıtımı için anlaşılan bir firma ile yapılacak sözleşmede hangi maddelere yer verilmelidir? Apartman ısı yalıtım sözleşmesi nasıl yapılır?

Isı yalıtımı sözleşmesi!

Isı yalıtımı yönetmelikleri gereğince, tüm yapılarda ısı yalıtımı uygulamasının yapılması gerekiyor. Peki, ısı yalıtımı sözleşmesinde hangi maddelere yer verilir? İşte ısı yalıtımı sözleşmesi örneği...

Eski binaların ısı yalıtımı zorunluluğu!

Isı yalıtımı uygulaması, imar ve yalıtım mevzuatı gereğince yeni yapılan tüm yapılarda zorunlu oluyor. Peki, eski binaların ısı yalıtımı zorunluluğu var mı? İşte Binalarda Isı Yalıtımı Yönetmeliği esasları..

Isı yalıtımı yönetmeliği 2014!

Binalarda ısı yalıtım yönetmeliği, binalardaki ısı kayıplarının azaltılmasına, enerji tasarrufu sağlanmasına ve uygulamaya dair usul ve esasları düzenliyor. İşte ısı yalıtımı yönetmeliği 2014 tam metni...

Bina ısı yalıtımı ortak gider mi?

Isı yalıtımı, bir ortamdan dışarıya enerji akışını ve ortama dışarıdan gelen enerji akışını en aza indirgemek için yapılıyor. Peki, bina ısı yalıtımı ortak gider mi? Isı yalıtımı masrafını kim öder?

Kubbet-üs Sahra türkiyeye mi yapılacak Haberi

Kubbet-üs Sahra türkiyeye mi yapılacak

Mescid-i Aksa Külliyesi'nde bulunan ve Hazreti Muhammed'in Miraç'a çıktığı yere yapılan Kubbet-üs Sahra'nın benzeri, Zonguldak'ın Kozlu ilçesinde inşa edilecek.


Kudüs'te ortası kubbeli sekizgen bir bina olarak yapılan Kubbet-üs Sahra'nın mimari olarak birebir benzerinin farklı ölçülerde inşa edilmesi için proje hazırlandı.


Yapılan protokol gereği temeli Kozlu Belediyesince yapılacak, diğer masrafları ise Zonguldaklı Aydoğan ailesince karşılanacak mescit, Kubbet-üs Sahra'nın Türkiye'deki ilk benzeri olacak.


Kozlu Kaymakamlığının koordinesinde yürütülecek proje kapsamında, bin metrekare avlu içinde 260 metrekare olacak mescitte yaklaşık 200 kişi ibadet edebilecek.


Bahçesinde Kubbet-üs Sahra'nın giriş kemerinin de bulunacağı mescitte, orijinaline uygun renkli taş ve mozaik süslemenin yanı sıra özellikle Osmanlı dönemindeki onarımda eklenen çiniler de yer alacak.


6 ayda tamamlanacak

Zonguldak Valisi Ali Kaban, AA muhabirine yaptığı açıklamada, projeyi çok önemsediklerini belirterek katkı sağlayan herkese teşekkür...