18 / 05 / 2024

Küçük ve güvenlikli konuta talep artıyor mu

Küçük ve güvenlikli konuta talep artıyor mu

Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği'nin (GYODER) verilerinden derlenen bilgilere göre, yalnız yaşayanlar, birlikte yaşayanlar, çocuksuz ve tek çocuklu ailelerin sayısının artması, küçük konut talebini de hızlandırdı.

1071 Lh İnşaat Otomotiv Taşımacılık Ve Gıda Sanayi Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

1071 Lh İnşaat Otomotiv Taşımacılık Ve Gıda Sanayi Ticaret Anonim Şirketi Esenyurt'ta 50 bin TL sermaye bedeli ile Leyla Çetin tarafından kuruldu.

Reisler İnşaat Mühendislik Mimarlık Ve Gıda Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Reisler İnşaat Mühendislik Mimarlık Ve Gıda Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Küçükçekmece'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Reis tarafından kuruldu.

Omda Güzel Travel Turizm Taşımacılık Ve Gıda İnşaat Limited Şirketi kuruldu! 

Omda Güzel Travel Turizm Taşımacılık Ve Gıda İnşaat Limited Şirketi Beyoğlu'nda 200 bin TL sermaye bedeli ile İsmail Güzel ve Muhamad Mahmud Abdulrazık Mahmud ortaklığında kuruldu.

Kby İnşaat Yapı Taahhüt Mühendislik Proje Elektrik Danışmanlık Otomotiv Gıda Sanayi Ve Ticaret Ltd.Şti. kuruldu!

Kby İnşaat Yapı Taahhüt Mühendislik Proje Elektrik Danışmanlık Otomotiv Gıda Sanayi Ve Ticaret Ltd.Şti. bugün Sultanbeyli'de 20 bin TL sermaye bedeli ile Kemal Büyükyılmaz tarafından kuruldu.

Delta Göktürk Gayrimenkul Yatırım Danışmanlık Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Delta Göktürk Gayrimenkul Yatırım Danışmanlık Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Eyüpsultan’da 50 bin TL sermaye bedeli Barış Pala tarafından kuruldu.

Laliberta Turizm Organizasyon Taşımacılık Otomotiv Gıda Ve Mobilya Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Laliberta Turizm Organizasyon Taşımacılık Otomotiv Gıda Ve Mobilya Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Maltepe'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Ekin Güneş elbuğa taarfından kuruldu.

Msd İnş.Ta.Eml.Oto.Av Malz.Ve Ateş. Si.Tu.Rek.Org.Teks.Deri Ür.Day.Tük. Mal.Gı.Paz.Tic.San.Limited Şirketi kuruldu!

Msd İnş.Ta.Eml.Oto.Av Malz.Ve Ateş. Si.Tu.Rek.Org.Teks.Deri Ür.Day.Tük. Mal.Gı.Paz.Tic.San.Limited Şirketi bugün Bahçelievler'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Emre Kürşad tarafından kuruldu. 

Manisa'da kiracı boşalttığı evdeki kapıları, petekleri ve kombiyi söküp götürdü!

Manisa Şehzadeler'de bir ev sahibi, tahliye kararı aldırdığı kiracısının kiralık konuttaki kapıları, kalorifer peteklerini ve kombiyi söküp götürmesi üzerine şikayetçi oldu.

Arda İlker Öztürk Mimarlık İnşaat Gayrimenkul ve Gıda Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Arda İlker Öztürk Mimarlık İnşaat Gayrimenkul ve Gıda Ticaret Limited Şirketi Ümraniye'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Arda İlker Öztürk tarafından kuruldu.

Akçansa Sağlık ve Güvenlik Haftası boyunca her gün farklı etkinlikler gerçekleştirdi!

Türkiye’nin lider yapı malzemeleri şirketi Akçansa, ‘Akçansa Sağlık ve Güvenlik Haftası’ kapsamında kadrolu ve alt işveren çalışanlarının katılımıyla hafta boyunca sağlık ve güvenlik kültürünün gelişimini destekleyecek bazı faaliyetler gerçekleştirdi.

Büyük İstanbul depremi için su ve gıda uyarısı!

Hazırlanan rapora göre, mega kent İstanbul'da 7'den büyük deprem olması halinde içme suyu şebekesinin çökmesiyle beraber 8.7 milyon kişiye 'acil su ve gıda arzı' gerekecek.

Gökbostan İnşaat Taşımacılık ve Nakliyecilik Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Gökbostan İnşaat Taşımacılık ve Nakliyecilik Ticaret Limited Şirketi bugün Avcılar'da 50 bin TL TL sermaye bedeli ile Gökhan Çelik tarafından kuruldu.

SS Hair Clinic Sağlık ve Güzellik Turizm Limited Şirketi kuruldu!

SS Hair Clinic Sağlık ve Güzellik Turizm Limited Şirketi Bahçelievler'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Sefa Sarıkurt tarafından kuruldu.

Küçük ve güvenlikli konuta talep artıyor mu Haberi

Küçük ve güvenlikli konuta talep artıyor mu


GYODER'in verilerinden derlenen bilgilere göre, sosyo ekonomik gelişmelere bağlı olarak, tek başına yaşayanlar, birlikte yaşayanlar, çocuksuz aileler ve tek çocuklu ailelerin sayıları her geçen gün artıyor ve toplam içerisindeki payları genişliyor. Bu eğilimin, önümüzdeki yıllarda da devam edeceği öngörülüyor. Söz konusu gelişmeler, konut talebini belirleyici bir unsur olarak ortaya çıkıyor. Bu ölçekteki hane halklarının sayısının artması, özellikle küçük konut talebini hızlandırıyor. 


ORTA GELİR GRUBUNUN KONUT TALEBİ 

Türkiye'de kurumsal olmayan nüfus içinde 15,7 milyon kişi veya 3.7 milyon hane halkı, kiracı statüsünde bulunuyor. Önümüzdeki süreçte bu statüde olanlardan, ekonomik büyüme senaryolarına bağlı olarak kişi başına düşen gelirin de artmasıyla öncelikle orta gelir grubundakilerin konut talebi artacak. Düşük gelir grubundan ise talep, erişebilir konut fiyatları oluşması halinde gelecek. Üst gelir grubu yine konut...