30 / 04 / 2024

Küçükçekmeceye havaray mı geliyor

Küçükçekmeceye havaray mı geliyor

Küçükçekmece, Sefaköy-Halkalı Başakşehir Havaray Hattı Projesi'ne ilişkin 1/5000 ölçekli plan tadilatı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından askıya çıkarıldı. İşte Küçükçekmece Sefaköy - Halkalı Başakşehir Havaray Hattı Projesi'nden ilk detaylar...

Vali Demirtaş'tan Adıyaman'a yeni kütüphane müjdesi!

1-4 Nisan tarihleri arasında 50.’si düzenlenen Kütüphaneler Haftası Adıyaman’da da çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. İl Halk Kütüphanesi’nde düzenlenen programa katılan Vali Mahmut Demirtaş, Adıyaman’a yeni ve modern bir kütüphane müjdesi verdi...

Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Bölümü öğrencileri Asma Bahçeler şantiyesini ziyaret etti!

Asma Bahçeler'de Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Bölümü 2'nci sınıf öğrencileri, Tanyer inşaat tarafından İzmir Narlıdere'de yapılan "Asma Bahçeler Projesi"nin şantiyesi ve örnek dairesinde incelemelerde bulundu

Doğan Tugay'dan Marmaris köylerine imar müjdesi!

Doğan Tugay'dan Marmaris köylerine imar müjdesi geldi. AK Parti Marmaris Belediye Başkan adayı Doğan Tugay, köylülerin yılladır yaşadığı imar sorununu çözdüklerini açıkladı ve ilgili kurumların aldığı kararı köylülerle paylaştı.

Koç Holding, bu yıl 2 milyar dolarlık yatırım yapacak!

Uludağ Ekonomi Zirvesi'nde konuşan Sabancı Holding Ceo'su Kurtul, politik istikrarın sağlanması halinde önlerinin açık olduğunu belirtirken, Koç Holding Ceo'su Durak da, bu yıl 2 milyar dolarlık yatırım yapacaklarını söyledi.

İzmir Yeni Kıyı Tasarım Projesi seyir teraslarıyla dikkat çekiyor!

Yeni kıyı tasarım projesi kapsamında Birinci Kordon 'da yenilen kaldırımlarda özgürce yürüyen, buralarda Körfez manzarasını seyredip, hatıra fotoğrafı çektiren İzmirliler, burasının yeni halinin keyfini çıkarıyor.

Kömürlük ortak alan mıdır?

Apartmanlarda ve diğer şekillerde kullanılan binalarda yer alan kömürlük alanları, bağımsız bölüm olarak değerlendirilmiyor. Buna göre kömürlük ortak alan mıdır? Kömürlük alanının kaç metrekare olması gerekiyor?

Riskli alanda bulunan sağlam binalar yıkılır mı?

6306 sayılı Kentsel Dönüşüm Kanunu esasları gereğince riskli olarak tespit edilen alanlarda yer alan riskli binalar yıkılıyor. Peki, riskli alanda bulunan sağlam binalar yıkılır mı? İşte yanıtı...

Enar Mimarlık İnşaat Mühendislik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Enar Mimarlık İnşaat Mühendislik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Soner Akın tarafından 100 bin TL'lik sermaye ile 11 Mart'ta Kağıthane, Seyrantepe Mahallesi, Gökdeniz Sokak'ta kuruldu.

Lütfi Elvan: 10 yılda ulaşım sektöründe 166 katrilyon liralık yatırım yaptık!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı çeşitli ziyaretlerde bulunmak için geldiği Köse ilçesinde vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada Türkiye'de son 10 yılda ulaşım sektöründe 166 katrilyon liralık yatırım yaptıklarını vurguladı.

Şahap Kıvılcım: Gayrimenkul ve arsaya yatırım yapın!

Bursa'nın çok hızlı gelişen ve yakın gelecekte büyük yeniliklere gebe bir şehir olduğunu belirten Şahap Kıvılcım, "Şu anda en iyi yatırım arazi ve gayrimenkul" dedi.

Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Bölümü öğrencileri Asma Bahçeler'i inceledi!

Tanyer İnşaat tarafından Narlıdere’de yapılan “ Asma Bahçeler ” projesinin şantiyesi ve örnek dairesinde Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Bölümü 2' nci sınıf öğrencileri inceleme yaptı...

Lal Bahçeleri Mimarlık Peyzaj Tasarım Hizmetleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Lal Bahçeleri Mimarlık Peyzaj Tasarım Hizmetleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, L. Selahattin Pınar, Kaan Dinkci tarafından 100 bin TL'lik sermaye ile 27 Şubat'ta kuruldu.

Başakşehir'e 3,5 milyar liralık yatırım yapıldı!

Başkan Kadir Topbaş, ilçeye yaptıkları 3,5 milyar liralık yatırımın Anadolu’daki birçok büyükşehir ve il belediyesinin bütçesinden daha büyük olduğuna dikkat çekti ve dar gelirlilere 7 bin lira peşinatla konut sözü verdi.

Küçükçekmeceye havaray mı geliyor Haberi

Küçükçekmeceye havaray mı geliyor


Küçükçekmece İlçesi, Sefaköy - Halkalı Başakşehir Havaray Hattı Projesi'ne ilişkin 1/5000 ölçekli plan tadilatı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından bugün 16 Mayıs 2014'te askıya çıkarıldı. 


İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 28052 dosya numaralı plan tadilatını, 17 Şubat 2014'te onayladı. Küçükçekmece Sefaköy - Halkalı Başakşehir Havaray Hattı Projesi imar planı, 16 Haziran 2014 Pazartesi gününe kadar ilanen askıda kalacak. Projeden detaylar şöyle;




Plan notu:


1- Uygulama Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nca onaylanacak projeye göre yapılacaktır. 


2- Monoray güzergahı ve monoray istasyon alanları koruma sınırı içinde kalan alanlarda yapılacak tüm uygulamalarda ve zemin etüd çalışmalarında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı'nın görüşü alınacaktır.


3- Plan onama sınırı içinde kalan alandaki güzergah şematik olup, kesin güzergah uygulama projeleri ile belirlenecektir.


4- Plan onama sınırı içinde kalmak kaydı ile plan değişikliğine gerek...