22 / 05 / 2024

kudüs 800 yeni konut

kudüs 800 yeni konut

Filistin Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Kudüs çevresinde Yahudi yerleşimciler için 800 yeni konut inşasına onay vermesini kınadı.

TOKİ 1 Eylül'de düğmeye basıyor! Milyonlarca dar gelirliye son dakika müjdesi! Bu illere tam 4.800 yeni konut geliyor!

Yeni konut projelerine son sürat devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı 4 ildeki 4 bin 800 yeni konut için düğmeye bastı. İşte detaylar...

TOKİ'den o illere dev müjde! 4.800 yeni konut geliyor! 1 Eylül'de düğmeye basılacak! 

Yeni konut projelerini hız kesmeden sürdüren TOKİ, 4 ildeki 4 bin 800 yeni konut için 1 Eylül'de düğmeye basıyor. İşte ihale tarihleri yayınlanan TOKİ'nin yeni projelerine ilişkin tüm ayrıntılar...

İsrail, Doğu Kudüs'te Yahudi yerleşimciler için 730 yeni konut inşa edecek!

İsrail makamlarının işgal altında olan Doğu Kudüs'te Yahudi yerleşimciler için yükselecek olan 12 katlı 14 bina kapsamında toplamda 730 yeni konutun inşasını onayladığı belirtildi.

İsrail, Doğu Kudüs'te 3 bin 557 haneli yeni yasa dışı yerleşim inşasını onayladı!

İsrail'e bağlı Kudüs Belediyesi Bölge Planlama ve İnşa Komitesi, işgal altında olan Doğu Kudüs'te toplamda 3 bin 557 haneli yasa dışı Yahudi yerleşim yeri inşasına onay verdi.

İsrail, Doğu Kudüs'te bir dizi yerleşim projesi planlıyor!

İsrail Adalet Bakanlığının, işgal altında olan Doğu Kudüs'ün Bab el-Amud, Beyt Safafa, Sur Bahir, Şeyh Cerrah ve Beyt Hanina bölgelerinde bir dizi yeni Yahudi yerleşim projesi hayata geçirmeyi planladığı bildirildi.

İsrail Doğu Kudüs'te Yahudi yerleşimciler için 540 yeni konut inşa edecek! 

İsrail Hükümeti, işgal altında olan Doğu Kudüs’te Yahudi yerleşimciler için 540 yeni konut inşa edecek.

İsrail’den Doğu Kudüs’e Yahudiler için 900 yeni konut planı!

İsrail’e bağlı Kudüs Belediyesi, işgal altında olan Doğu Kudüs’te yer alan Pisgat Zeev Yahudi yerleşim birimine 900 yeni konut inşa etmeyi planlıyor.

İngiltere'den İsrail'e Doğu Kudüs ve Batı Şeria'daki yeni yerleşimleri derhal durdurun çağrısı!

İngiltere, İsrail yönetimine Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te yeni yerleşim yerlerinin inşasının derhal durdurulması çağrısı yaptı.

Almanya'dan İsrail'e 'Doğu Kudüs ve Batı Şeria'daki yeni yerleşimlerin inşasını durdurun' çağrısı!

Almanya, İsrail yönetimine Batı Şeria ve Doğu Kudüs'teki yeni yerleşim yerlerinin inşasının durdurulması çağrısı yaptı.

İsrail hükümeti, Doğu Kudüs’te 530 yeni illegal konut inşa etme kararı aldı!

İsrail hükümeti, işgal altında olan Doğu Kudüs’te Yahudi yerleşimciler için 530 yeni konut inşa etme kararı aldı.

Pakistan'dan İsrail'in Doğu Kudüs'te yasa dışı yeni konut inşası kararına tepki!

Pakistan, İsrail'in işgal altında olan Doğu Kudüs'te yer alan yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerinde yeni konut inşa edilmesi amacıyla ihale süreci başlatmasını kınadı.

Parlamenterler Arası Kudüs Platformu'nun yeni binası açıldı!

Parlamenterler Arası Kudüs Platformu'nun yeni binası düzenlenen törenle hizmete açıldı. Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı ve Parlamenterler Arası Kudüs Platformu Türkiye Başkanı Nureddin Nebati, törende önemli açıklamalarda bulundu.

Rusya’dan İsrail’in Doğu Kudüs’te yeni konut inşa etme planına kınama!

Rusya’nın BM Daimi Temsilcisi Nebenzya, İsrail’in Doğu Kudüs’te binden fazla konut inşa etme planlarından endişe duyduklarını dile getirdi.

kudüs 800 yeni konut Haberi

kudüs 800 yeni konut

Filistin Dışişleri Bakanlığından yayımlanan yazılı açıklamada, "Uluslararası hukuku ihlal eden, uluslararası toplumun Yahudi yerleşim yeri inşalarının durdurulması ve bu kararın 2 devletli çözüm ve bölgedeki barışa tehlikeli yansımaları olacağı yönündeki çağrılarına saygı gösterilmeyen son Yahudi yerleşim yeri saldırısını en ağır ifadelerle kınıyoruz." denildi.


Bu planların daha önceden yapıldığı ve İsrailli siyasilerin belirlediği bir zaman çizelgesi içinde açıklandığı vurgulanırken, İsrail'in, ülkedeki gerilime bir tepki olarak bu kararları aldıkları yönündeki propagandasının gerçeği yansıtmadığı belirtildi.


Yahudi yerleşim yeri politikasının Filistinlilerin yaşadıkları bölgeleri, Yahudi yerleşim yerleri çevresindeki kantonlara ve adalara dönüştürmeyi hedeflediği belirtilen açıklamada, "Yahudi yerleşim yeri konusundaki bu son tırmanışa karşı ülkelerden yalnızca kınama açıklamaları gelmesi kabul edilemez. İsrail tüm kırmızı çizgileri aştı. Buna karşı uluslararası toplumun sorumluluğunu üstlenmesi ve somut adımları atması gerekir."...