18 / 05 / 2024

Kudüs konut projesi

Kudüs konut projesi

Filistin Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Kudüs çevresinde Yahudi yerleşimciler için 800 yeni konut inşasına onay vermesini kınadı.

Halka 330 metrekare ücretsiz konut arsası tahsis edilsin! Mimar Şenol Gökner'den ulusal konut projesi çağrısı! 

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 'asrın felaketi' şeklinde nitelendirilen depremlerin ardından, kentsel dönüşüm çalışmaları sık sık gündeme gelmeye başladı. Mimar Şenol Gökner, X sosyal medya hesabından önemli bir açıklamada bulundu ve 'Ulusal Konut Projesi' ile ilgili çağrı yaptı.

TOKİ Trabzon Sürmene projesi yarın ihaleye çıkıyor! Tam 214 yeni konut için düğmeye basıldı!

TOKİ Trabzon Sürmene projesi yarın resmen ihaleye çıkıyor. Üzümlü Mahallesi'nde inşa edilecek olan tam 214 yeni konut için düğmeye basıldı.

TOKİ Tuzla Mayıs 2023 projesi için büyük müjde! 577 yeni konut için beklenen tarih resmen geldi! Hemen bakın!

TOKİ Tuzla Mayıs 2023 projesi için büyük müjde... 577 yeni konut için beklenen tarih resmen geldi... Hemen bakın...

TOKİ sosyal konut projesinde maaş sınırı belli oldu mu? TOKİ sosyal konut projesi başvuru şartları!

TOKİ sosyal konut projesinde maaş sınırı belli oldu mu? TOKİ sosyal konut projesi başvuru şartları nelerdir? soruları yanıtlarını arıyor. İşte detaylar!

TOKİ 81 ilde kolları sıvadı! 81 ilde başlayacak olan sosyal konut projesi başvuru tarihi ne?

TOKİ 81 ilde ucuz sosyal konut projesi için kollarını sıvadı. Peki 81 ilde başlayacak olan sosyal konut projesi başvuru tarihi ne? İşte detaylar!

İsrail, Doğu Kudüs'te Yahudi yerleşimciler için 730 yeni konut inşa edecek!

İsrail makamlarının işgal altında olan Doğu Kudüs'te Yahudi yerleşimciler için yükselecek olan 12 katlı 14 bina kapsamında toplamda 730 yeni konutun inşasını onayladığı belirtildi.

İsrail, Doğu Kudüs'te bir dizi yerleşim projesi planlıyor!

İsrail Adalet Bakanlığının, işgal altında olan Doğu Kudüs'ün Bab el-Amud, Beyt Safafa, Sur Bahir, Şeyh Cerrah ve Beyt Hanina bölgelerinde bir dizi yeni Yahudi yerleşim projesi hayata geçirmeyi planladığı bildirildi.

Gaziantep'te 14 bin konut projesi hayata geçiyor!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, 14 Bin Konut Projesi Toplantısı” nda Kuzeyşehir’de 10 bin 400, Güneyşehir 2 bin 850 ve Kızılhisar bölgesinde 750 adet yeni konut inşa edecek. 

Kudüs'ün Şeyh Cerrah Mahallesi'nde 28 konut inşa edilecek!

Ürdün Dışişleri Bakanlığı, Kudüs'ün Şeyh Cerrah Mahallesi'nde 28 konut inşa edilmesini öngören anlaşmanın yapıldığını dile getirdi. 

İsrail Doğu Kudüs'te Yahudi yerleşimciler için 540 yeni konut inşa edecek! 

İsrail Hükümeti, işgal altında olan Doğu Kudüs’te Yahudi yerleşimciler için 540 yeni konut inşa edecek.

Başakşehir Belediyesi yeni sosyal konut projesi için düğmeye bastı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Başakşehir Belediyesi tarafından Kayabaşı’nda inşa edilecek sosyal konut projesi için ilk adım atılıyor. 39 dönüm arazi üzerinde hayata geçirilecek olan projede, kat sayısı 12’yi geçmeyecek 6 blokta toplam 503 daire bulunacak.

İsrail’den Doğu Kudüs’e Yahudiler için 900 yeni konut planı!

İsrail’e bağlı Kudüs Belediyesi, işgal altında olan Doğu Kudüs’te yer alan Pisgat Zeev Yahudi yerleşim birimine 900 yeni konut inşa etmeyi planlıyor.

Türkiye, İsrail'in Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te konut inşa etme adımını şiddetle kınadı!

Dışişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada İsrail'in Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te toplam 2 bin 572 konutluk ilave yasa dışı yerleşim birimi inşası yolunda attığı adımı şiddetle kınadığını belirtti.

Kudüs konut projesi Haberi

Kudüs konut projesi

Filistin Dışişleri Bakanlığından yayımlanan yazılı açıklamada, "Uluslararası hukuku ihlal eden, uluslararası toplumun Yahudi yerleşim yeri inşalarının durdurulması ve bu kararın 2 devletli çözüm ve bölgedeki barışa tehlikeli yansımaları olacağı yönündeki çağrılarına saygı gösterilmeyen son Yahudi yerleşim yeri saldırısını en ağır ifadelerle kınıyoruz." denildi.


Bu planların daha önceden yapıldığı ve İsrailli siyasilerin belirlediği bir zaman çizelgesi içinde açıklandığı vurgulanırken, İsrail'in, ülkedeki gerilime bir tepki olarak bu kararları aldıkları yönündeki propagandasının gerçeği yansıtmadığı belirtildi.


Yahudi yerleşim yeri politikasının Filistinlilerin yaşadıkları bölgeleri, Yahudi yerleşim yerleri çevresindeki kantonlara ve adalara dönüştürmeyi hedeflediği belirtilen açıklamada, "Yahudi yerleşim yeri konusundaki bu son tırmanışa karşı ülkelerden yalnızca kınama açıklamaları gelmesi kabul edilemez. İsrail tüm kırmızı çizgileri aştı. Buna karşı uluslararası toplumun sorumluluğunu üstlenmesi ve somut adımları atması gerekir."...