28 / 04 / 2024

Sosyal konut projesi borsada hangi hisselere yarayacak?

Sosyal konut projesi borsada hangi hisselere yarayacak?

7 soruda piyasada bu hafta neler olacak? Borsa endeksindeki yükseliş sürecek mi? Bankacılık hisselerinde yükseliş sürecek mi?  Altın, dolar, euro ne yapacak? Hükümetin açıklayacağı sosyal konut projesi hangi hisseleri hareketlendirecek?



Piyasa Uzmanı Tuncay Turşucu bu hafta borsadan yeni rekor gelecek mi? Doların seyri ne olacak? Altın fiyatları yükselecek mi? sorularına yanıt verdi. Borsa'da endeksin 4 bin seviyesine yükselme grafiği çizdiğini belirten Tuncay Turşucu, yarından itibaren açılanacak yeni veriler ve projeler ışığında hangi hissenin nasıl etkileneceğine dair de ipuçları verdi. İşte Turşucu'nun bu haftaya dair beklentileri:

Borsa endeksi 4 bini görecek mi?

BIST100 endeksi şu anda 200 dolar veya 2 sent direncini test ediyor. Endeksin bu seviye üzerine yerleşmesi durumunda yukarı doğru 4000 seviyesine doğru yeni bir alan oluşabilir. Borsa endeksi bir üst kanala geçmeye hazırlanıyor. 3 bin 500 seviyesinin üzerine yerleşirse yeni bir kanal hedefi olabilir. Bu hedef 4 bin olarak görünüyor. Başarısız olur da tekrar alt kanala girerse kar realizasyonlarını görülebilir.

Banka hisselerinde yükseliş sürecek mi?

Genel olarak özel bankalarda yüzde 20 ile yüzde 40 gibi geniş bir aralıkta yükseliş potansiyeli olabilir. Kamu bankalarında bu yorumu yapmak zor. Çünkü daha fazla fiyatlanmış görünüyorlar.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön