14 / 05 / 2024

borsada rekor

borsada rekor

7 soruda piyasada bu hafta neler olacak? Borsa endeksindeki yükseliş sürecek mi? Bankacılık hisselerinde yükseliş sürecek mi?  Altın, dolar, euro ne yapacak? Hükümetin açıklayacağı sosyal konut projesi hangi hisseleri hareketlendirecek?

İşte çok merak edilen o soru! Borsa'da çok kazananlar aslında kimler?

Ekonomist Yalçın Karatepe,  BIST'te "kim kazanıyor ?" sorusunu masaya yatırdı. "Manşetlere değil detaylara bakın" diyen Karatepe, borsanın rekorlara koştuğunu okuyup, milyonların BIST'te acayip paralar kazanıldığını düşünenleri uyararak, "durum hiç de öyle değil" dedi.

Dikkat! Borsada küçük yatırımcı silkelenme riskiyle karşı karşıya

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi rekor üstüne rekor kırarken Ekonomi Yazarı Dr. Şeref Oğuz’dan hayati bir uyarı geldi. Şeref Oğuz, borsada hasat zamanının geldiğini belirterek, “SPK'nın korumadığı küçük yatırımcı yeniden silkelenme riskiyle karşı karşıya kalabilir” dedi.

Borsada yeni rekor! Yatırımcı sayısı 7 milyonu geçti!

Borsa İstanbul’da yatırımcı sayısındaki hızlı yükseliş sürüyor. Merkezi Kayıt Kuruluşu (MKK)  tarafından paylaşılan verilere göre, pay piyasalarındaki bakiyeli yatırımcı sayısı da 7 milyon 140 bin 215 kişiye ulaşarak rekor kırdı.

Borsada rekor üstüne rekor! Yatırımcı sayısı bir ayda 657 bin kişi arttı!

Borsa İstanbul'da rekor rallisi sürerken yatırımcı akını da devam ediyor. Merkezi Kayıt Kuruluşu'ndan edinilen bilgilere göre borsada yatırımcı sayısı 6 milyon 257 bin 415 kişi ile rekor tazeledi. Buna göre, 2 haftada yatırımcı sayısındaki artış 627 bin olurken, 30 günlük artış 1 milyon 158 bin oldu

Borsada peş peşe rekor kırıldı! Yabancı payı yüzde 31'i geçti!

Yabancı yatırımcı 9 haftadır borsada net alıcı kanadında yer alıyor. Borsadaki rallinin yabancıların dönmesiyle hızlandığını ifade eden uzmanlar yüzde 31’i geçen yabancı takas oranının daha da artacağını düşünüyor.

Borsada rekor üstüne rekor! İşte haftanın en çok prim yapan ve değer kaybeden hisseleri!

Borsada seçim sonrası başlayan yükseliş trendi aynen devam ediyor. BIST 100 endeksi günlük ve haftalık bazda tüm zamanların rekorunu kırarken, uzmanlar yukarı yönlü hareketin devam edeceğini öngörüyor.

Yatırımcısını son gün de sevindirdi! Borsada yılın son işlem gününde tarihi rekor!

Özellikle elindeki parasını enflasyondan korumak amacındaki yatırımcının 2022 boyunca tek adres olarak gördüğü borsada, senenin son işlem günü yine tarihi bir rekorla tamamlandı.

Borsada rekor üstüne rekor! Güne rekor seviyeden başladı

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, bu güne yüzde 1,55 artış göstererek 3.907,43 puan ile birlikte rekor seviyeden başladı. İşte detaylar…

Satış baskısı süren borsada neler oluyor?

BİST 100 endeksi hafta ortasını yüzde 2'yi aşan düşüşle tamamladı. Tahvil faizlerinde gelen rekor seviyeler ve dolardaki güçlenmeyle birlikte küresel piyasalardaki resesyon endişeleri borsalarda satış baskısını da artırıyor. Peki borsada yatırımcıları neler bekliyor?

Konut satışlarında rekor üstüne rekor!

2018 Ekim ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 19,2 artarak 146 bin 536 oldu. Bu rakamlar şimdiye kadar konut satışlarında rekor olarak tarihe geçti...

Meram Aksinne Evleri’ne rekor başvuru!

Meram Belediyesi'nin öncülüğünde kurulan Aksinne Konut Yapı Kooperatifi için 30 Ekim tarihinde başlayan müracaatlarda adeta bir talep patlaması yaşandı ve rekor düzeyde başvuru gerçekleşti.

Alarko GYO borsada kendi paylarını geri alıyor!

Alarko Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı borsada işlem gören kendi paylarının geri alımı için Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Çelik, Genel Müdür Harun Hanne Moreno ve Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Yüksel Varol'u yetkilendirdi...

Alarko GYO borsada kendi paylarını geri alacak!

Alarko Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) şirketin borsada işlem gören paylarının geri alımı hakkında açıklama yaptı.

Konutta yabancılara satışta tarihi rekor!

Kur artışı, yabancılar ve gurbetçiler için Türkiye’yi cazip hale getirince konutta yabancılara satışta tarihi rekor kırıldı...

borsada rekor Haberi

borsada rekor

Piyasa Uzmanı Tuncay Turşucu bu hafta borsadan yeni rekor gelecek mi? Doların seyri ne olacak? Altın fiyatları yükselecek mi? sorularına yanıt verdi. Borsa'da endeksin 4 bin seviyesine yükselme grafiği çizdiğini belirten Tuncay Turşucu, yarından itibaren açılanacak yeni veriler ve projeler ışığında hangi hissenin nasıl etkileneceğine dair de ipuçları verdi. İşte Turşucu'nun bu haftaya dair beklentileri:

Borsa endeksi 4 bini görecek mi?

BIST100 endeksi şu anda 200 dolar veya 2 sent direncini test ediyor. Endeksin bu seviye üzerine yerleşmesi durumunda yukarı doğru 4000 seviyesine doğru yeni bir alan oluşabilir. Borsa endeksi bir üst kanala geçmeye hazırlanıyor. 3 bin 500 seviyesinin üzerine yerleşirse yeni bir kanal hedefi olabilir. Bu hedef 4 bin olarak görünüyor. Başarısız olur da tekrar alt kanala girerse kar realizasyonlarını...