05 / 05 / 2024

Borsada rekor üstüne rekor! İşte haftanın en çok prim yapan ve değer kaybeden hisseleri!

Borsada rekor üstüne rekor! İşte haftanın en çok prim yapan ve değer kaybeden hisseleri!

Borsada seçim sonrası başlayan yükseliş trendi aynen devam ediyor. BIST 100 endeksi günlük ve haftalık bazda tüm zamanların rekorunu kırarken, uzmanlar yukarı yönlü hareketin devam edeceğini öngörüyor.



Borsa İstanbul’da yukarı yönlü trend sürüyor. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından yakalanan olumlu hava ile başlayan yükseliş trendi devam ederken, BIST 100 endeksi haftalık bazda yüzde 3,88 getiri sağladı. Endeks haftanın son işlem gününü 6 bin 687 puandan kapattı.

Borsada rekor üstüne rekor! İşte haftanın en çok prim yapan ve değer kaybeden hisseleri!

Borsa İstanbul BIST 100 endeksi, hafta içerisinde en düşük 6 bin 299 puana kadar gerilerken, en yüksek 6 bin 724 puana kadar yükseliş kaydetti. Aynı süreçte; Borsa İstanbul Hizmetler Endeksi yüzde 8,91 oranında getiri sağlayarak 6 bin 136 puana ulaştı. Teknoloji Endeksi yüzde 6,01 oranında prim yaparak 7 bin 244 puana yükselirken, Mali Endeks yüzde 1,52 oranında prim yaparak 6 bin 266 puana ulaştı. Sanayi Endeksi ise yüzde 3,45 oranında değer artışıyla 10 bin 555 puana çıktı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön