14 / 05 / 2024

Sosyal konut projesi borsada hangi hisselere yarayacak?

Sosyal konut projesi borsada hangi hisselere yarayacak?

7 soruda piyasada bu hafta neler olacak? Borsa endeksindeki yükseliş sürecek mi? Bankacılık hisselerinde yükseliş sürecek mi?  Altın, dolar, euro ne yapacak? Hükümetin açıklayacağı sosyal konut projesi hangi hisseleri hareketlendirecek?



Yurtdışı piyasalarda durum ne?

Euro Bölgesi, ABD ve İngiltere enflasyon verileri ile sanayi üretim verileri önemli olacak. Majör Merkez Bankaları üyelerinden açıklamalar gelebilir. ABD piyasalarında başlayan pozitif hava bir miktar daha devam edebilir.

Dolar yükselecek mi?

Dolar / TL’deki görünümde farklılık yok. Avrupa Merkez Bankası'ndan şahin faiz artırımı gelmesine ve EUR / USD 1 seviyesine gelmesine rağmen Dolar /T TL’de gevşeme olmadı. Yükselişin de olmadığını izliyoruz. Ana yön yukarı olmaya devam ediyor.

Altın yatırımcısı ne yapacak?

Öte yandan, ons altın bin 700 seviyelerinden tepki yükselişi yapmaya çalışıyor. Ancak çok güçlü değil. EUR / USD paritesindeki hafif yükseliş altını olumlu etkiledi ancak hareketler sınırlı kaldı. Ons altın bin 750 seviyesini geçmedikçe yukarı bir trend oluşması zor. Aşağıda bin 680 güçlü destek olmaya davem edecek.

Borsa İstanbul rekorlara doymuyor! Borsa günü rekorlar ile tamamladı

Borsaya gelen yabancılar kalacak mı? Gidecek mi?

İşte çok merak edilen o soru! Borsa'da çok kazananlar aslında kimler?

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön