05 / 05 / 2024

kudüs müslüman mezarları üzerinde yerleşim

kudüs müslüman mezarları üzerinde yerleşim

Müslüman mezarlığına Yahudi yerleşimi Kudüs Belediyesinin, tarihi Müslüman mezarlığı enkazı üzerine Yahudi yerleşim birimi kurulması planını onayladığı bildirildi. Yerleşim biriminde 192 konut,480 odalı otel ve ticaret merkezi olacak.

10 ili etkiledi acısı tüm dünyada duyuldu! 100 milyon dolar gönderiyorlar

10 ili etkileyen ama acısı bütün dünyada duyulan deprem ile ilgili Amerikalı müslümanlardan da destek açıklaması geldi. ABD Müslüman Örgütleri Konseyi, 100 milyon dolarlık yardım toplandığını açıkladı.

Le Monde 'Airbnb havuzlu konut kiralayan Müslüman kadınları yetkililere bildirecek' haberini güncelledi!

Fransız Le Monde gazetesi, internet üzerinden rezervasyon ve konaklama imkanı sunan Airbnb şirketinin, havuzlu müstakil konut kiralayan Müslüman kadınları belirleyebilmek için Fransız yetkililerle iş birliği yapacağı iddiasının yer aldığı haberiyle ilgili güncelleme yaptı.

Avrupalı diplomatik temsilcilerden İsrail'in Doğu Kudüs’teki yıkımlarına tepki!

Kudüs ve Ramallah'taki Avrupalı diplomatik temsilcileri, İsrail'in Doğu Kudüs’teki yıkım çalışmalarına tepki gösterdi.

Filistinliler'den İsrail'in Doğu Kudüs'teki yıkım planı için protesto gösterisi!

Filistinliler İsrail'in Doğu Kudüs'ün Silvan Mahallesi'ndeki yıkım planı için protesto gösterisi gerçekleştirdi.

Kudüs'ün Şeyh Cerrah Mahallesi'nde 28 konut inşa edilecek!

Ürdün Dışişleri Bakanlığı, Kudüs'ün Şeyh Cerrah Mahallesi'nde 28 konut inşa edilmesini öngören anlaşmanın yapıldığını dile getirdi. 

Türkiye, İsrail'in Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te konut inşa etme adımını şiddetle kınadı!

Dışişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada İsrail'in Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te toplam 2 bin 572 konutluk ilave yasa dışı yerleşim birimi inşası yolunda attığı adımı şiddetle kınadığını belirtti.

İtalya, İsrail'in Doğu Kudüs'teki yeni yasa dışı konut planından derin endişe duyuyor!

İtalya Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in işgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Givat Hamatos yasa dışı Yahudi yerleşim birimine 1257 yeni konut yapımı için ihale prosedürünün başlamasından derin endişe duyulduğunu belirtti.

İsrail’den Doğu Kudüs’te dev yıkım projesi!

Kudüs Belediyesi, "Silikon Vadisi" inşa etmek için işgal altındaki Doğu Kudüs’ün Vadi el-Cevz bölgesinde Filistinlilere ait tüm iş yerlerini yıkma projesini onayladığını açıkladı.

İsrail'den Kudüs'teki bir cami için yıkım emri!

İsrail, Doğu Kudüs'teki Silvan Mahallesi'nde bulunan bir caminin "ruhsatsız inşa edildiği" gerekçesiyle yıkılması yönünde karar çıkardı. 

İsrail Kudüs'te bir Filistinliye evini yıktırdı!

İsrail, Kudüs'te bir Filistinliye evini yıktırdı. Yıkım işlemini Filistinli vatandaş kendisi gerçekleştirdi.

İsrail belediyesi, Doğu Kudüs'te 30 Filistinliye yıkım tebligatı gönderdi!

Kudüs Belediyesi, işgal altında olan Doğu Kudüs'ün İseviyye Mahallesi'nde yaşayan 30 Filistinliye ev ve yapılarının yıkılacağını bildiren tebligatlar yolladı.

İsrail Kudüs'te 22 bin konut inşa etti!

İsrail 1981'e kadar Kudüs'te Filistinlilere ait 33 bin 556 dönüm toprağa el koyarak bu alanlarda yaklaşık 22 bin konut hayata geçirdi.

Hindistan'da müslümanlar için toplama kampı inşa ediliyor!

Hindistan'ın Assam eyaletinde vatandaşlıktan çıkarmayı planladığı 1,9 milyon Müslüman için 10 toplama kampı inşa ediliyor.

kudüs müslüman mezarları üzerinde yerleşim Haberi

kudüs müslüman mezarları üzerinde yerleşim

İsrail'in Haaretz gazetesinin haberine göre, Kudüs Belediyesine bağlı İsrail Planlama ve İnşaat Komitesi, Müslümanların yüzyıllardır kabristan olarak kullandığı alana 192 konut, 480 odalı bir otel ve ticaret merkezi inşa edilmesi kararına onay verdi.


Söz konusu alana mahkeme binalarının inşasını öneren asıl planın İsrail Yüksek Mahkemesi kararıyla iptal edildiği belirtildi. İsrail Tarihi Eserler İdaresi'nin, bölgede arama yaptığı 6 noktanın 5'inde kabirlerin ve büyük heykellerin izine rastladığı kaydedildi.


Üzerine yerleşim birimi yapılacak söz konusu kabristan, yıllar önce büyük protestolara rağmen İsrail'in enkazı üzerine müze yaptığı Me'menallah Mezarlığı'nın yakınlarında bulunuyor.


El-Aksa Vakıf ve Kültür Mirası Kurumu'ndan yapılan yazılı açıklamada, Kudüs belediyesinin bu projeyle Me'menallah Mezarlığı'nı "Yahudileştirme" adımlarını tamamlamayı hedeflediğini belirtilerek, "Müslüman kabristanı, işgalcilerin İslam tarihi ve medeniyetini yok etme girişimlerine rağmen yine mezarlık olarak kalacak"...