28 / 04 / 2024

10 ili etkiledi acısı tüm dünyada duyuldu! 100 milyon dolar gönderiyorlar

10 ili etkiledi acısı tüm dünyada duyuldu! 100 milyon dolar gönderiyorlar

10 ili etkileyen ama acısı bütün dünyada duyulan deprem ile ilgili Amerikalı müslümanlardan da destek açıklaması geldi. ABD Müslüman Örgütleri Konseyi, 100 milyon dolarlık yardım toplandığını açıkladı.



Türkiye’nin yaşadığı deprem felaketinin ardından tüm dünyadan yardım ve destekler gelmeye devam ediyor. Felaketin yedinci gününde enkaz altında kalanları kurtarma çalışmaları sürerken, ABD’deki Müslüman örgütlerin çatı kuruluşu ABD Müslüman Örgütleri Konseyi (USCMO), depremden sağ kurtulanlar için yaklaşık 
100 milyon dolarlık yardım topladı.

USCMO’dan yapılan açıklamada, yurt dışından Türkiye için yardım elini uzatanların, depremzedelerin acısını paylaştığı ve zor günde birlik olmak için harekete geçildiği şu sözlerle paylaşıldı:

“Amerikalı Müslümanlar sadece birkaç gün içinde, zor durumdaki kardeşlerini desteklemek için yaklaşık 100 milyon dolarlık nakdi ve ayni yardım topladı.”

10 ili etkiledi acısı tüm dünyada duyuldu! 100 milyon dolar gönderiyorlar

“İhtiyaç anında yıldırım hızında yardıma koşmak, Amerikan Müslüman topluluğumuzun alamet-i farikası haline geldi” diyen USCMO Genel Sekreteri Usama Cemal, deprem haberinin alındığı an, 24 saatten de kısa zamanda harekete geçtiklerini hatırlattı.

Arama-kurtarma ekipleri ile yardım malzemelerini deprem bölgelerine gönderdiklerini belirterek, “Amerikalı Müslümanlara acil yardım çağrımız iletildikten sonraki ilk gün içinde toplumumuzun her kesiminden nakdi ve ayni yardımlar yağmaya başladı. Topluluğumuzun bağışladığı yardım malzemelerinin taşınmasında
 cömert hizmetlerinden dolayı Türk Hava Yolları Türkiye Hava Yolları’na da teşekkür ederiz” dedi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön