01 / 05 / 2024

kudüs özel taş

kudüs özel taş

Konyalı işadamı Ahmet Şekeroğlu, Kudüs’te çıkan özel taşlarla, ecdadın miras bıraktığı binaların havasını yaşatacak yapılar inşa ediyor. Tamamı taştan binalar, tarihi bir his uyandırıyor

İsrail hükümeti, Doğu Kudüs’te 530 yeni illegal konut inşa etme kararı aldı!

İsrail hükümeti, işgal altında olan Doğu Kudüs’te Yahudi yerleşimciler için 530 yeni konut inşa etme kararı aldı.

Doğu Kudüs'teki Filistinli aileler evlerini yitirmekten tedirgin!

İşgal altındaki Doğu Kudüs'te yaşayan ve 1948'de evlerinden zorla çıkarılan Filistinli aileler, bölgenin İsrail tarafından boşaltılmasından ve evlerini ikinci kez arkalarında bırakmaktan korkuyor.

İsrail, Kudüs'te Filistinlilere evlerini yıktırdı!

İsrail yönetimi, işgal altındaki Doğu Kudüs'te Filistinli abi ile kardeşe, ruhsatsız olduğu sebebsiyle evlerini yıktırdı. 

İsrail Kudüs'ün kuzeyinde 9 bin konut inşa ediyor!

İsrail Bölge Komitesi'nin, İnşaat ve İskan Bakanlığının Kudüs’ün kuzeyinde 9 bin konutluk bir Yahudi yerleşim birimi harekete geçti. 

İsrail Kudüs'te 9 bin gayrimeşru yerleşim birimi kurma çalışmasını hızlandırıyor!

İsrail'in işgal altında olan Kudüs'ün kuzeyinde yer alan Atrut Sanayi Bölgesi'nde 9 bin yerleşim birimi kurma çalışmasını hızlandırdığı belirtildi.

Pakistan'dan İsrail'in Doğu Kudüs'te yasa dışı yeni konut inşası kararına tepki!

Pakistan, İsrail'in işgal altında olan Doğu Kudüs'te yer alan yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerinde yeni konut inşa edilmesi amacıyla ihale süreci başlatmasını kınadı.

Parlamenterler Arası Kudüs Platformu'nun yeni binası açıldı!

Parlamenterler Arası Kudüs Platformu'nun yeni binası düzenlenen törenle hizmete açıldı. Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı ve Parlamenterler Arası Kudüs Platformu Türkiye Başkanı Nureddin Nebati, törende önemli açıklamalarda bulundu.

Rusya’dan İsrail’in Doğu Kudüs’te yeni konut inşa etme planına kınama!

Rusya’nın BM Daimi Temsilcisi Nebenzya, İsrail’in Doğu Kudüs’te binden fazla konut inşa etme planlarından endişe duyduklarını dile getirdi.

İtalya, İsrail'in Doğu Kudüs'teki yeni yasa dışı konut planından derin endişe duyuyor!

İtalya Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in işgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Givat Hamatos yasa dışı Yahudi yerleşim birimine 1257 yeni konut yapımı için ihale prosedürünün başlamasından derin endişe duyulduğunu belirtti.

AB Kudüs Temsilcisi'nden yeni Yahudi yerleşim birimleri açıklaması!

Avrupa Birliğinin Kudüs Temsilcisi Sven Kühn von Burgsdorff, İsrail'in işgal altında olan Filistin topraklarına yasa dışı yeni Yahudi yerleşim birimleri inşa etmesinin uygulanabilir bağımsız Filistin devletinin kurulma olasılığına zarar vereceğini bildirdi.

Fransa, İsrail'in Doğu Kudüs'te yasa dışı yeni konut inşa planını kınadı!

Fransa, İsrail'in işgal altındaki Doğu Kudüs'teki Givat Hamatos yasa dışı Yahudi yerleşim birimine ek konut inşası planından vazgeçmesi çağrısı yaptı.

Almanya, İsrail'in Doğu Kudüs'te yasa dışı yeni konut inşa planından vazgeçmesini istedi!

Almanya, İsrail'in işgal altındaki Doğu Kudüs'te yer alan Givat Hamatos yasa dışı Yahudi yerleşim birimine ek konut inşası planından vazgeçmesi çağrısı yaptı.

BM'den İsrail'e 'Doğu Kudüs'te yasa dışı yeni konut inşası planını durdurma' çağrısı!

Birleşmiş Milletler, İsrail'den işgal altında olan Doğu Kudüs'te yer alan Givat Hamatos yasa dışı Yahudi yerleşim birimine ek konut inşası planından vazgeçmesi çağrısı yaptı.

kudüs özel taş Haberi

kudüs özel taş

Binaların bir sanat eseri olduğunu ve bin yıl ayakta kalabilecek sağlamlıkta olduğunun altını çizen Şekeroğlu, “Biz 5-10 sene değil bin yıl ayakta kalacak bir bina inşa ediyoruz. Sonuçta bir sanat eseri inşa ediyoruz. Hatta Osman hocanın tabiri ile dünyada bundan daha ucuz bir ev yok. Dünyada şu anda betonarme, çelik ile veya bir benzeri ürün ile yapılan binalar olsa olsa 50 sene yaşar. 50 seneye yıllık maliyet çıkardığında bin seneden daha pahalıya geliyor. Yani böyle bir yapı tekniği. Bunun da patent süreci de bir taraftan devam etmektedir” diye konuştu. 


9,5 ŞİDDETİNDEKİ DEPMERE DAYANIKLI BİNALAR OLACAK

Projedeki hedeflerinden bahseden Şekeroğlu, “Ana hedefimiz; şu an da 3 model ev planlıyor arkadaşlarımız. Bir tanesi bitmek üzere. Diğer iki tanesi de planlama aşamasında. Bunu ülkemizin...