18 / 05 / 2024

Kudüse yeni konut projeleri

Kudüse yeni konut projeleri

Filistin Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Kudüs çevresinde Yahudi yerleşimciler için 800 yeni konut inşasına onay vermesini kınadı.

TOKİ'den Gümüşhane'ye 104 yeni konut müjdesi!

TOKİ Gümüşhane Köse'de 104 yeni konut inşa edecek. Projenin ihalesi 17 Aralık 2021 tarihinde saat 14:00'te gerçekleştirilecek.

TOKİ'den Gümüşhane'ye 104 yeni konut!

Yeni konut projeleri için düğmeye basan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Gümüşhane Köse'de 104 yeni konut inşa edecek.

İsrail Doğu Kudüs'te Yahudi yerleşimciler için 540 yeni konut inşa edecek! 

İsrail Hükümeti, işgal altında olan Doğu Kudüs’te Yahudi yerleşimciler için 540 yeni konut inşa edecek.

İsrail’den Doğu Kudüs’e Yahudiler için 900 yeni konut planı!

İsrail’e bağlı Kudüs Belediyesi, işgal altında olan Doğu Kudüs’te yer alan Pisgat Zeev Yahudi yerleşim birimine 900 yeni konut inşa etmeyi planlıyor.

İsrail, binlerce yasa dışı yeni konut inşasını onaylayacak!

İsrail hükümetinin, ABD'de Joe Biden başkanlık görevine başlamadan önce işgal altında bulunan Batı Şeria ve Kudüs'te binlerce yasa dışı yeni konut inşasına onay vereceği ortaya çıktı.

Pakistan'dan İsrail'in Doğu Kudüs'te yasa dışı yeni konut inşası kararına tepki!

Pakistan, İsrail'in işgal altında olan Doğu Kudüs'te yer alan yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerinde yeni konut inşa edilmesi amacıyla ihale süreci başlatmasını kınadı.

Hamas'tan Doğu Kudüs'te Yahudiler için yeni konut inşasına tepki!

Hamas Hareketi, işgal altındaki Doğu Kudüs’te bulunan Ramat Shlomo Yahudi yerleşim biriminde 108 yeni konut yapılması planının onaylanmasını, "kolonyal genişleme planlarının uygulanması" şeklinde nitelendirdi.

İsrail’den Yahudi yerleşimciler için Doğu Kudüs’e 108 yeni konut!

İsrail’e bağlı Kudüs Belediyesi, işgal altında bulunan Doğu Kudüs’teki Ramat Shlomo Yahudi yerleşim birimine 108 yeni konut inşa edilmesi planına onay verdi.

Ürdün'den İsrail'in Doğu Kudüs'te yasa dışı yeni konut inşa etme kararına tepki!

Ürdün, İsrail'in işgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan iki yasa dışı Yahudi yerleşim birimine 5 bin 200 yeni konut inşa etme kararına tepkili...

Filistin'den İsrail'in Doğu Kudüs'te yeni konut kararına tepki!

Filistin Başbakanı Iştiyye, İsrail'in işgal altındaki Doğu Kudüs'te 800'den fazla yeni konut inşa etme kararı nedeniyle uluslararası topluma Tel Aviv yönetimine baskı yapma çağrısında bulundu...

İsrail 805 yeni konut inşası için ihale açtı!

İsrail, Doğu Kudüs'te 805 yeni konut inşası için ihale açtığını duyurdu. 

Doğu Kudüs'te Yahudiler'in 13 yeni konut planına onay!

İşgalci İsrail hükümeti tarafından Doğu Kudüs'te yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerinin inşası kapsamında 13 yeni konut planına onay verildi.

Türk Dışişlerinden İsrail'e yeni konut inşası tepkisi!

Dışişleri Bakanlığından, İsrail'in Doğu Kudüs'te 792 yeni konut inşasına onay vermesine yönelik açıklama yapıldı.

Kudüse yeni konut projeleri Haberi

Kudüse yeni konut projeleri

Filistin Dışişleri Bakanlığından yayımlanan yazılı açıklamada, "Uluslararası hukuku ihlal eden, uluslararası toplumun Yahudi yerleşim yeri inşalarının durdurulması ve bu kararın 2 devletli çözüm ve bölgedeki barışa tehlikeli yansımaları olacağı yönündeki çağrılarına saygı gösterilmeyen son Yahudi yerleşim yeri saldırısını en ağır ifadelerle kınıyoruz." denildi.


Bu planların daha önceden yapıldığı ve İsrailli siyasilerin belirlediği bir zaman çizelgesi içinde açıklandığı vurgulanırken, İsrail'in, ülkedeki gerilime bir tepki olarak bu kararları aldıkları yönündeki propagandasının gerçeği yansıtmadığı belirtildi.


Yahudi yerleşim yeri politikasının Filistinlilerin yaşadıkları bölgeleri, Yahudi yerleşim yerleri çevresindeki kantonlara ve adalara dönüştürmeyi hedeflediği belirtilen açıklamada, "Yahudi yerleşim yeri konusundaki bu son tırmanışa karşı ülkelerden yalnızca kınama açıklamaları gelmesi kabul edilemez. İsrail tüm kırmızı çizgileri aştı. Buna karşı uluslararası toplumun sorumluluğunu üstlenmesi ve somut adımları atması gerekir."...