19 / 05 / 2024

Kula Jeoparkı paris tanıtım

Kula Jeoparkı paris tanıtım

Manisa Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde kurulan ve Büyükşehir Belediye Meclisi kararıyla resmileşen Jeopark Belediyeler Birliği, Paris'te gerçekleştirilen " Avrupa Jeoparklar Ağı 35. Koordinasyon Komisyonu Toplantısı "na katıldı.

Manisa Kula Jeoparkı dünyaya tanıtılacak!

Kula Jeoparkı, UNESCO tarafından düzenlenen İngiltere'de düzenlenen "Uluslararası Global Jeoparklar Konferansı'nda tam not aldı.

Manisa'da Jeopark Belediyeler Birliği kuruluyor!

Manisa ili, Kula ilçesinde “Jeopark Belediyeler Birliği”nin kurulmasına izin verilmesi hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Jeopark nedir?

15 Nisan 2016 tarihinde, Manisa'nın Kula ilçesinde 'Jeopark Belediyeler Birliği'nin kurulmasına izin verilmesi hakkındaki Bakanlar Kurulu kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Peki, jeopark nedir?

Hüseyin Tosun Kula jeopark alanını inceledi!

Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun UNESCO Kula jeopark alanında incelemelerde bulundu. İncelemeler, ZAFER Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen Kula Jeoparkını Keşfet projesi kapsamında oluşturulan gezi ve seyir alanlarında gerçekleşti.

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nden Kula Jeopark'a destek!

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin Ekim Ayı Meclis toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda Kula Jeopark projesine maddi destek sağlanmasına yönelik yer alan gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi.

Manisa Büyükşehir, Kula'yı yeniliyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından Kula ilçesi Narıncalıpıtrak Mahallesine kilit parke taşı desteğinde bulunuldu ve bordür yenilemesi gerçekleştirildi.

AKG Gazbeton, BATIMAT Paris 2015’e katılıyor!

Türkiye gazbeton üretiminde sektörünün lider firmalarından AKG Gazbeton, uluslararası alanda önemli bir platform olan BATIMAT Paris 2015’te, zengin ürün yelpazesi ile yer alacak.

İzmir Kula Mensucat'ın fabrika ve arsası icradan satılıyor!

İzmir 5. İcra Dairesi tarafından, İzmir İli, Bayraklı İlçesi'nde bulunan Kula Mensucat'ın fabrika ve arsası satışa çıkarıldı. Söz konusu taşınmazların toplam bedeli 312 milyon 983 bin 480 TL olarak belirlendi.

Manisa Kula'da cami ve türbeler ışıklandırılıyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Kula'da cami ve türbeleri ışıklandırdı. Yapılan ışıklandırma çalışmaları sonrasında türbe ve camiler vatandaşların ve ziyarete gelenlerin beğenisini kazandı.

İşte Paris Hilton'un köpekleri için yaptırdığı malikane!

Paris Hilton Chihuahua cinsi minik köpekleri için kendi yaşadığı malikanenin küçük bir kopyasını yaptırdı. Köpek malikanesinin eşyaları da Hilton'un kullandıklarının minyatürü.İşte Paris Hilton'un köpekleri için yaptırdığı malikane;

Manisa Kula'ya yeni terminal yapılacak!

Manisa'nın Kula Belediyesi'nin, Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle yapacağı otogar projesi hayata geçiriliyor. "Kula Değişiyor" sloganı ile yola çıkan belediye, ilçenin eksiklerini tespit ederek tamamlıyor.

Kula Erdiller Konağı restore edilecek!

Kula evlerinin kendine has özelliklerini taşıyan Erdiller Konağı Büyükşehir Belediyesi tarafından satın alındı. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Erdiller Konağı’nın restore edilip turizme kazandırılacağını açıkladı.

Paris'e yapılacak Triangle gökdeleninin maliyeti 500 milyon euro!

FRANSA'nın başkenti Paris'te tartışmalara neden olan piramit şeklindeki gökdelen Triangle'ın inşaatına izin çıktı. Pekin Olimpiyat Stadı'nı inşa eden firma tarafından yapılacak Triangle projesinin toplam maliyeti yaklaşık 500 milyon euro.

Kula Jeoparkı paris tanıtım Haberi

Kula Jeoparkı paris tanıtım


Manisa Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde kurulan ve Büyükşehir Belediye Meclisi kararıyla resmileşen Jeopark Belediyeler Birliği, Paris'te gerçekleştirilen "Avrupa Jeoparklar Ağı 35. Koordinasyon Komisyonu Toplantısı"na katıldı. Toplantıya Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Danışmanı Azmi Açıkdil, Kula Jeopark Koordinatörü Dr. Erdal Gümüş katıldı. UNESCO ile entegrasyon çerçevesindeki toplantı, Prof. Nikolas Zouros'un oturum başkanlığında Paris UNESCO binasında yapıldı. 


Raporlar okundu

Jeopark ilerleme raporlarını sunan moderatör Koberly Barnabas, bundan sonraki fotoğraf ve raporların UNESCO sayfasında yayınlanacağı için sağlıklı ve sürdürebilir olması açısından önem taşıdığını vurguladı. 2014 yıllık raporlarının moderatör Martina Paskova tarafından okunmasından sonra, delegasyon, gelecek toplantı için Finlandiya'ya davet edildi. Üç gün süren toplantı, jeopark delegasyonlarının sundukları kısa raporlar ve yeni başvuru yapan jeoparkların görüşmeleriyle devam etti. Manisa heyeti, Kula Jeopark...