05 / 05 / 2024

kula peri bacaları ulaşım

kula peri bacaları ulaşım

İzmir Balçova'daki teleferiğin açılması beklenirken Kula'ya teleferik yapılacak olması Manisalı'ları heyecanlandırdı

Niğde'de sit alanına gölet yapılması TBMM gündeminde!

Niğde Kayırlı köyündeki peri bacalarının yer aldığı sit alanına gölet yapılmasına izin verilme sebebi meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kars Karakurt Vadisi'nin kaya evleri turizme kazandırılacak! 

Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki Karakurt Vadisi'nde bulunan kaya evleri ile peri bacalarını andıran doğal güzelliklerin turizme kazandırılması planlanıyor.

Ürgüp'te yeni oteller yapıldığı iddiası mecliste!

Nevşehir'in Ürgüp ilçesi Kayakapı Mahallesi'nde peri bacalarının kesilerek yol açıldığı ve yol olan yerlere otel yapıldığına dair iddialar TBMM gündemine taşındı. İYİ Parti'li Çelik, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Eğirdir Gölü plajında otel inşaatı başladı!

Türkiye’nin ikinci en büyük tatlı su gölü olan Eğirdir Gölü plajında otel yapımına başlandı. Yaşam savunucusu ve akademisyen Kesici, “Peri bacalarındaki otel inşaatı nasıl durdurulduysa, bu inşaat da hemen durdurulmalı” diye konuştu.

Kapadokya'daki kaçak yapıya devlet refleksi!

Sabah yazarlarından Yavuz Donat, "Kapadokya'da... Peri Bacaları'nın bitişiğinde otel yapılmaya başlandı. İnşaat tepki aldı. Erdoğan emir verdi, Turizm Bakanlığı yıkım kararı aldı... İnşaat yerle bir. İşte "Devlet refleksi" bu.Vatandaşın "Devletten beklediği" bu." dedi...

Kapadokya’da neler oluyor? Yıkımlar sürecek mi?

Kapadokya’nın kalbi Göreme’de, milli parkın içindeki peri bacalarına adeta sürtünen otel inşaatının yıkımına başlandı. Peki yıkımların devamı gelecek mi?

Peri bacalarına beton gölgesi!

Türkiye'nin peri bacalarıyla ünlü turizm merkezi Kapadokya'da kaçak olarak inşa edilen yapıların bölgenin güzelliğine gölge düşürüldüğü gözlemlendi.

Kula projeleri masaya yatırıldı!

Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün makamına konuk oldu. Gerçekleştirilen ziyarette Kula’da hayata geçirilen ve önümüzdeki süreçte ilçeye kazandırılması planlanan projeler görüşüldü.

Kula Mahmut Dede Caddesi gün sayıyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Kula Belediyesi işbirliği ile ilçe merkezindeki Mahmut Dede Caddesi’nin de çehresini değiştiriyor. Yağmurlama, içme suyu alt yapısı, elektrik ve telefon kablolarının yer altına taşınması ile kaldırım ve kilit parke taş döşemesi başladı.

Manisa Kula'nın yolları onarılıyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Kula Belediyesi işbirliğinde Güvercinlik ve Burgaz mahallelerindeki asfalt yolların bakım ve onarımı yapılarak kış mevsimine hazırlanıyor.

Manisa Kula Jeoparkı dünyaya tanıtılacak!

Kula Jeoparkı, UNESCO tarafından düzenlenen İngiltere'de düzenlenen "Uluslararası Global Jeoparklar Konferansı'nda tam not aldı.

Manisa Kula'ya rekreasyon alanı geliyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, Kula Belediyesi ile ortak yürütülen proje kapsamında Mevlana Caddesi’nde bulunan Kurtderesi kenarındaki yeşil alanı genişleterek vatandaşların sosyalleşebilecekleri yeni bir mekan oluşturuyor.

Manisa Kula’nın yarım asırlık yolları yenileniyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Kula Belediyesi işbirliği ile Kula ile Selendi arasında kalan ve yarım asırdır bakımsız bırakılan 42 kilometrelik yolun sıcak asfalt çalışmaları hızla ilerliyor.

kula peri bacaları ulaşım Haberi

kula peri bacaları ulaşım

Kula Belediye Başkanı Avrupa'da jeopark ağının 53. üyesi olmaya hak kazanan ilçesindeki peribacalarına teleferik ile ulaşılacağını açıkladı. Başkan Aşkın ayrıca; "Kula, Türkiye'nin ilk, dünyanın 53. jeopark bölgesi ilan edildi. Jeopark alanında turistlerin rahatını sağlayacak her türlü altyapı hizmeti, projelerimiz içinde yer alıyor"...