29 / 04 / 2024

Ürgüp'te yeni oteller yapıldığı iddiası mecliste!

Ürgüp'te yeni oteller yapıldığı iddiası mecliste!

Nevşehir'in Ürgüp ilçesi Kayakapı Mahallesi'nde peri bacalarının kesilerek yol açıldığı ve yol olan yerlere otel yapıldığına dair iddialar TBMM gündemine taşındı. İYİ Parti'li Çelik, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...



İYİ Parti Mersin Milletvekili Behiç Çelik, Nevşehir'in Ürgüp ilçesi Kayakapı Mahallesi'nde peri bacalarının kesilerek yol açıldığı ve yol olan yerlere otel yapıldığına dair iddialara ilişkin soru önergesi hazırladı. Çelik, sorusunun Kültür Ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

İYİ Parti'li Çelik, ''15 Mayıs 2019 tarihinde T.B.M.M’nde görüşülmekte olan ‘’Kapadokya Alan Yönetimi” ne ilişkin 56 nolu Kanun Teklifi üzerine yapmış olduğum konuşmada ülkemizin açlık, işsizlik, ekonomik kriz ve güvenlik açığı olduğuna vurgu yaparak bu düzenlemenin gereksizliğine işaret etmiş ve mevcut kurumsal yapıların (Valilik, belediyeler v.d.) söz konusu hizmet ve görevleri yerine getirebileceğini ifade etmiştim.

Bu bağlamda Nevşehir İlimizden şahsıma bir bilgi ulaşmış olup malum ilin Ürgüp İlçesinde büyük bir kanunsuzluğa yol açıldığı izah edilmektedir.

Ürgüp İlçesi Kayakapı Mahallesi’ nde Peribacaları'nın dikey kesilerek yol açılması, açan firmanın (Otelde geceliği 300 - 1500 Euro arasında oda satılmasına rağmen) belediyeye ayda 1.900 (Bindokuzyüz) Türk Lirası gibi komik bir kira bedeli ödediği, Kayakapı Projesinin yasalara uygunluğunun tetkiki, yol olan yerlerin otele dönüştürüldüğü, etrafın yüksek duvarlarla çevrilip içine inşaat molozlarının doldurulduğu ihbar edilmektedir'' diye konuştu.

İYİ Parti Mersin Milletvekili Behiç Çelik'in soruları:
1- 2983 sayılı Kanuna ve Koruma Yüksek Kurulu ilke kararlarına göre tehlike arz etmeyen kaya kesilemez. Bu hükme rağmen yol açmak için ne kadar kaya kesilmiştir?

2- Kayakapı Kültürel Projesi var mıdır? Varsa projeye aykırı uygulama var mıdır? ‘

3- Yol olan yerlerin otele dönüştürüldüğü ve etrafının çevrilip içine inşaat molozları döküldüğü doğru mudur?

4- Firmanın ödediği 1.900 (Bindokuzyüz) Türk Lirası belediye ile özel şahıs arasında mı yoksa özel idare ile özel şahıs arasında mıdır? 1.900 (Bindokuzyüz) Türk Lirası kira bedeli doğru mudur?


Geri Dön