28 / 04 / 2024

TOBB'un Ürgüp'te inşa edeceği okulun temeli atıldı!

TOBB'un Ürgüp'te inşa edeceği okulun temeli atıldı!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Ürgüp'te inşa edilecek okulun temel atma töreni gerçekleşti.



Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğince (TOBB) Nevşehir'in Ürgüp ilçesine inşa edilecek okulun temeli düzenlenen törenle atıldı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; TOBB’un "81 ilde 81 Meslek Lisesi" projesi kapsamında Evka Mahallesi'ne inşa edilecek  24 derslikli okul binasının bulunduğu alanda temel atma töreni yapıldı.

Törende konuşan  Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, kentte yaklaşık 61 bin öğrencinin eğitim gördüğünü aktararak, şunları söyledi:

"Bunların 38 bini ortaöğretim ve lise öğrencisi. Geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimizin okuyacağı yeni okulların yapılması ülke olarak yapabileceğimiz yatırımların en önemlilerinden. TOBB'un yapmış olduğu faaliyetler içinde eğitime ayırmış olunan pay azımsanmayacak kadar fazla. Ürgüp'e kazandıracakları okulun hayırlı olmasını diliyoruz."

TOBB un Ürgüp te inşa edeceği okulun temeli atıldı!

Programa katılım sağlayan Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut da konuşmasında en üst düzey yatırımın eğitim alanında yapılan çalışmalar olduğunu, TOBB'un bu alandaki uygulamalarını takdirle karşıladıklarını ifade etti.

TOBB un Ürgüp te inşa edeceği okulun temeli atıldı!

Programın ardından inşaat sahasındaki hafriyat çalışmaslarında incelemelerde bulunan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, gazetecilere, inşaatın 2021 yılının son ayında tamamlanmasının amaçlandığını söyleyerek, "Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği olarak, 81 ilde 81 okul projemiz vardı. Bu kapsamda arkadaşlarımız Ürgüp'e de okul istedi. Bu okulun temelini attık, yıl sonunda da inşallah açılışını hep birlikte gerçekleştireceğiz" dedi.

Türkiye Ticaret Merkezi Şikago'da açıldı! 


Geri Dön