02 / 05 / 2024

kula restorasyon projeleri

kula restorasyon projeleri

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin Tarihi Kula Evleri’ni gün yüzüne çıkarmak için başlattığı çalışmaya bir halka daha eklendi. Bu kapsamda Kula ilçesindeki 12 odalı ve toplam iki katlı tarihi konağın projesi tamamlanarak, ihale hazırlığına başlandı.

Manisa'daki Tarihi Kula Çarşısı'nın restorasyon çalışmaları başladı!

Manisa Kula'daki Tarihi Kula Çarşısı'nın restorasyon çalışmalarının başladığı belirtildi. Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, restorasyonun 10 ayda tamamlanmasının planlandığını dile getirdi.

Eyüpsultan’da dev restorasyon projeleri başlıyor!

Eyüpsultan Belediyesi tarafından hayata geçirilecek ESTAM projesi kapsamında 98 hektarlık alanda yürütülen 67 farklı projenin tanıtımı yapılacak.

Edirne Selimiye Camisi'nin restorasyonu ihale aşamasında!

Sultan 2. Selim tarafından yaptırılan ve Mimar Sinan'ın, "Ustalık eserim dediği Edirne'deki Selimiye Camisi'nin restorasyon projeleri onaylandı ve ihale aşamasına gelindi.

Ordu Projeleri Yapex Yapı Fuarı'nda görücüye çıktı!

Ordu Büyükşehir Belediyesi, Antalya’daki Yapex Yapı ve Restorasyon Fuarı’na katıldı. Fuarda, büyükşehirin projeleri büyük ilgi gördü.

Manisa Kula'daki 6 ev restore edilecek!

Kentteki restorasyon çalışmalarına devam eden Manisa Büyükşehir Belediyesi Kula'daki 6 tarihi evi restore edecek.

Çatalca'daki 22 tarihi eser restore edilecek!

Çatalca Belediyesi tarihi eserlere sahip çıkmaya devam ediyor. Ferhatpaşa Çeşmesi'nin Restitüsyon ve Restorasyon Projeleri, Kültür Ve Turizm Bakanlığı tarafından onaylandı.

Kuşadası restorasyon projeleri sergileniyor!

Kuşadası Belediyesi ile Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) tarafından ortaklaşa yürütülen “Kuşadası Tarihi Evleri ve Mahalleri Koruma, Yaşatma ve Turizme Kazandırma” çalışmasıyla hazırlanan restorasyon projelerinin sergisi açıldı.

Mersin Büyükşehir'den Anemurium restorasyon çalışmalarına destek!

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Anamur ilçesinde bulunan “Anemurium Antik Kenti Arkeolojik-Bilimsel Tespit, Belgeleme ve Restorasyon Projeleri Hazırlık Çalışmalarına” destek veriyor.

Kula'daki Rahmi Erdil Evi butik otel oluyor!

Bin 700’lü yıllarda Kula’da inşa edilen Rahmi Erdil Evi’nin restorasyon ihalesi 1 milyon 296 bin liralık bedelle yapıldı. Yıllardır köhne durumda olan tarihi yapı, restore edilerek ilçede butik otel olarak hizmet verecek.

Kula Beyler Evi hizmete açıldı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin tarihi Kula Evleri’ni yeniden turizme kazandırmak için başlattığı restorasyon hamlesinden bir tanesi meyvesini verdi. Restorasyonu tamamlanan tarihi Beyler Evi, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün katılımıyla hizmete açıldı.

Manisa projeleri Yapex Fuarı'nda!

Manisa Büyükşehir Belediyesi, hayata geçirdiği projeleri görücüye çıkarıyor. 16-19 Kasım 2016 tarihlerinde restorasyon, renovasyon ve kültür mirasını koruma temasıyla düzenlenecek Yapex Fuarı'nda, Manisa Büyükşehir Belediyesi de projeleriyle yer alacak.

Kula projeleri masaya yatırıldı!

Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün makamına konuk oldu. Gerçekleştirilen ziyarette Kula’da hayata geçirilen ve önümüzdeki süreçte ilçeye kazandırılması planlanan projeler görüşüldü.

Tarihi Kula Evleri restore ediliyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Azmi Açıkdil, Kula’da Kaçıklar Evi ve Paşa Camii’nde gerçekleştirilen restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi.

kula restorasyon projeleri Haberi

kula restorasyon projeleri

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin Tarihi Kula Evleri’ni gün yüzüne çıkarmak için başlattığı çalışmaya bir halka daha eklendi.


Kula’da tarihi dokuyu korumak için yoğun bir çalışma yürüten Manisa Büyükşehir Belediyesi, Tarihi Kula Evleri’nden bir tanesini daha restore ederek, halkın hizmetine sunmaya hazırlanıyor. Bu kapsamda Kula ilçesi Taş Mahallesi sınırları içerisinde kalan 39 Ada 6 parselde kayıtlı toplam 319 metrekare yüzölçümlü, avlulu ahşap ev vasıflı, korunması gerekli kültür ve tabiat varlığı olan, 12 odalı ve toplam iki katlı tarihi konağın projesi tamamlanarak, ihale hazırlığına başlandı. Zeynep Onbaşı Evi olarak anılan ve Kula halkı arasında ‘Eski Hastane’ olarak da bilinen tarihi yapının hazırlanan projesi, Kula’da şimdiden heyecan yarattı.


"KULA’YI TURİZM KENTİ YAPACAĞIZ"

Kula’da muazzam bir turizm potansiyeli olduğunu ve bu potansiyeli harekete geçirmek için gerek jeopark,...