02 / 05 / 2024

kula tarihi ev

kula tarihi ev

Kula Belediyesi tarafından aracılık ve evrak takip desteği verilen, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından desteklenen hibe programı ile 11 adet Tarihi Kula Evi proje yardımı ve hibe yardımı almaya hak kazandı.

Kula'daki tarihi konağın restorasyon projesi hazır!

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin Tarihi Kula Evleri’ni gün yüzüne çıkarmak için başlattığı çalışmaya bir halka daha eklendi. Bu kapsamda Kula ilçesindeki 12 odalı ve toplam iki katlı tarihi konağın projesi tamamlanarak, ihale hazırlığına başlandı.

O ilde 2 adet 3+1 daire satılıyor! Ev sahibi olmak isteyenler bu tarihi kaçırmayın!

Mamak Belediyesi, Ankara ili, Mamak ilçesi, Ege Mahallesi'nde yer alan 2 adet 3+1 daireyi satıyor. Ev sahibi olmak isteyenler bu tarihi kaçırmayın! İşte ayrıntılar...

Ev ve araba almak isteyenler kesinlikle bu tarihi bekleyin! İslam Memiş kırmızı kodla uyardı!

Altın ve piyasa uzmanı İslam Memiş, ev ve araba almak isteyenler için tarih verdi ve üstüne basa basa uyardı. Bu tarihi bekleyin...

TOKİ o illerdeki projeleri için beklenen tarihi açıkladı! Ucuz ev bekleyenler dikkat! Sakın kaçırmayın!

Dar gelirli aileleri düşük taksitlerle ev sahibi yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı yeni projeleri için beklenen tarihi açıkladı. Peki TOKİ hangi illerde konut inşa edecek? İşte şehir şehir o projeler...

Cennet Mahallesi dizisindeki tarihi ev satıldı!

Türk televizyon tarihine bir dönemine damga vuran Cennet Mahallesi dizisinin çekildiği ev rekor fiyata satıldı.

Manisa'daki Tarihi Kula Çarşısı'nın restorasyon çalışmaları başladı!

Manisa Kula'daki Tarihi Kula Çarşısı'nın restorasyon çalışmalarının başladığı belirtildi. Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, restorasyonun 10 ayda tamamlanmasının planlandığını dile getirdi.

Manisa Kula'daki tarihi evler otel oluyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilen Kula'daki tarihi evler, otel olarak kullanılması için Kula Belediyesi'ne tahsis edildi. 

ABD’de 139 yıllık tarihi ev yeni adresine taşındı!

ABD’de 139 senelik Victoria tarzı 2 katlı ev, 400 bin dolar maliyetle 800 metre uzaklıktaki başka caddeye taşındı.

Manisa Kula'nın tarihi evleri yıkılma tehlikesi altında!

Manisa'nın Kula ilçesinde bulunan tarihi Osmanlı ve Rum evleri yıkılma tehlikesi altıda.

Tekirdağ'daki tarihi yapılar restore ediliyor!

Tekirdağ'da Reşat Nuri Güntekin'in Çalıkuşu romanının bir bölümünün kaleme alındığı tarihi ev ile Marmaraereğilisi ilçesindeki Konstantin Evi'nin restore edilmesi için çalışmalar başlatıldı. 

Adana Döşeme'deki tarihi ev göçüyor!

Adana Döşeme Mahallesi Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı Halil Tunçsoy, “Tarihi mahallemizin mozaikleri tek tek yok oluyor” dedi.

Karacasu'da tarihi ev ve sokaklar aslına dönüyor!

Aydın Karacasu'da tarihi ev ve sokaklar aslına dönüyorAydın il Kültür ve Turizm Müdürü Murat Yılmaz, Karacasu’daki koruma altına alınan tescilli sokaklarda incelemeler yaptı.

Hatay'ın tarihi taş evleri zamana direniyor!

Birçok medeniyete ev sahipliği yapan Antakya'da tarihi ev ve sokaklar yıllara meydan okuyor. Hatay İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüsnü Işıkgör: "Bu evler turizme hizmet ederken bir de yöre halkının kültürünü de en güzel şekilde yansıtıyor" dedi.

Midyat'ta tarihi ev ve konaklar kafelere dönüştü!

Mardin'in Midyat ilçesinde bulunan tarihi konak ve binalar yerli ve yabancı turistlerin ilgisi nedeniyle kafe ve restoranlara dönüştü.

kula tarihi ev Haberi

kula tarihi ev


Kula Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü vatandaşların yanında. Kula Belediyesi tarafından aracılık ve evrak takip desteği verilen, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından desteklenen hibe programı ile 11 adet Tarihi Kula Evi proje yardımı ve hibe yardımı almaya hak kazandı. Kültür ve Turizm Bakanlığı tescilli Tarihi Kula Evlerinin yaşaması ve yeniden hayat bulması maksadıyla gerçekleştirdiği hibe programına başvuran 7 kişi proje yardımı almaya hak kazanırken, 4 kişi ise onarım yardımı almaya hak kazandı. Yapılan çalışmaları değerlendiren Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun; "Kula Belediyesinin aracılık hizmeti verdiği ve vatandaşlara prosedürler noktasında destek verdiği projeler arasından 11 proje yardım alamaya hak kazandı. Toplamda 3 Yüz 53 Bin Türk Lirası destek almaya hak kazanan vatandaşımıza hayırlı olmasını diliyorum. Yapılan yardımlar sayesinde Tarihi Kula Evlerine...