07 / 05 / 2024

Kültür merkezi açma şartları

Kültür merkezi açma şartları

Kültür merkezlerinin açılabilmesi için bazı niteliklere sahip olması gerekiyor. Peki, kültür merkezlerinin sahip olması gereken nitelikler nelerdir? Kültür merkezi açma şartları nelerdir?

Gazipaşa Kültür Merkezi açılış için gün sayıyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına başlanan Gazipaşa Kültür Merkezi inşaatında sona gelindi. 5 bloktan meydana gelen binanın inşaatı tamamlanırken, ışıklandırma, elektrik tesisatı gibi detaylarda sona gelindi.

ABD'de Sancar Türk Kültür Merkezi açıldı!

ABD'de Nobel Ödüllü Türk Bilim İnsanı Aziz Sancar ve eşi Gwen Sancar'ın yönetimindeki Sancar Vakfı öncülüğünde Kuzey Carolina eyaletinde hayata geçirilen Sancar Türk Kültür Merkezi açıldı.

Kalecik Kültür Merkezi açıldı!

Karaelmas Ekspresi ile seyahate çıkan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Kalecik Kültür Merkezi'nin açılışına katıldı.

Mehmed Zâhid Kotku-İpek Diyanet Eğitim ve Kültür Merkezi açılıyor!

Kayseri Melikgazi'de hayata geçirilen Mehmed Zâhid Kotku-İpek Diyanet Eğitim ve Kültür Merkezi 13 Kasım'da açılacak...

Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi açıldı!

Kültürel alanda önemli projeler hayata geçiren Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi'ni hizmete açtı.

İstanbul'da Kuzey Makedonya Kültür Merkezi açıldı!

Kuzey Makedonya Kültür Bakanı Hüsni İsmaili, "Kültür merkezi, dostluk ve iş birliği köprüsünü ortaklaşa inşa edeceğimiz bir ev olacak" dedi...

Düzce Belediyesi Kültür Merkezi onarıma alındı!

3 yıl önce hizmete açılan Düzce Belediyesi Kültür Merkezi onarıma alındı. Merkezde bakım-onarım çalışmalarının kısa sürede tamamlanması planlanıyor.

Sivas 4 Eylül Kültür Merkezi açıldı!

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi 4 Eylül Kültür Merkezi "Abdurrahim Karakoç'u Anlamak ve Anlatmak" isimli programla vatandaşların hizmetine açıldı.

Bursa Demirtaş Meydanı ve Kültür Merkezi açıldı!

Osmangazi Belediyesi tarafından Demirtaş’ta 15 bin metrekare alan üzerinde inşa edilen Demirtaş Meydanı ve Kültür Merkezi açıldı.

Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi açıldı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi'ni hizmete açtı.

Arnavutköy Bolluca ve Boğazköy’e kültür merkezi müjdesi!

Arnavutköy Belediyesi'nin gerçekleştirdiği Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı, Bolluca ve Boğazköy’e Kadın Kültür Merkezi açılacağını söyled.

Denizli Hayri Dev Kültür Merkezi açıldı!

Çameli'nin sosyal ve kültürel alanda en büyük ihtiyaçları arasında olan Denizli Büyükşehir Belediyesi Hayri Dev Kültür Merkezi'ni hizmete açtı.

Bakırköy Kültür Merkezi açıldı!

Bakırköy Belediyesi ve hayırseverlerin katkılarıyla inşa edilen Türkiye’de bir ilk olan ;Bakırköy Kültür Merkezi ve Cemevi hizmete açıldı.

Kültür merkezi açma şartları Haberi

Kültür merkezi açma şartları

Kültür merkezleri, bireyler arasında sosyal - kültürel iletişim ve etkileşim ortamlarının kurulması ile ulusal kültürün yaşatılması temel amaçlarına dönük olmak üzere, asli unsur olarak her türlü kültürel ve sanatsal faaliyetin üretilmesi, sergilenmesi ve bunlara ilişkin eğitim, öğretim ve bilimsel çalışmaların yapılmasına olanak verecek mekanları içeren yapılar oluyor.

             

Kültür merkezlerinde, kültürel faaliyetlere yönelik mekanların yanı sıra, yeme-içme faaliyetlerine, spor etkinliklerine, alışverişe, sağlık faaliyetlerine ve eğitime hizmet eden ticari mekanlar da bulunabiliyor. 


Bu mekanların büyüklüğü, bina toplam alanının yüzde kırk dokuzunu geçmemek üzere tesisin bulunduğu yörenin kültürel gereksinimleri dikkate alınarak Bakanlıkça belirleniyor.


Yatırım belgesi talebi,aşağıda belirtilen belgelerin aslı veya aslını vermeye yetkili mercii ya da noterce onaylanmış örnekleri bulunan başvuru dilekçesi ile Bakanlığa yapılıyor:

         ...