28 / 04 / 2024

Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi açıldı!

Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi açıldı!

Kültürel alanda önemli projeler hayata geçiren Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi'ni hizmete açtı.



 

İnsan odaklı belediyecilik anlayışı ile hizmetlerini sürdüren, sosyal belediyeciliğin kültürel alanında önemli projeler hayata geçiren Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin Çerkezköy'e kazandırdığı en önemli değerlerden biri olan Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi, `19'dan Çok Önce 23'ten Sonsuza Senfonik Destan' adlı konserle açıldı.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, özgün müziklerini şef Musa Göçmen'in bestelediği, anlatı metnini Devlet Tiyatrosu sanatçısı ve müzisyen Boğaçhan Sözmen'in kaleme aldığı Eserde, Cumhuriyet fikrinin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün zihninde 1919 yılından çok önce oluştuğu ve 1923 yılından sonsuza kadar uzanacağı, destansı dille ve dönemin şahitlerinin anılarından yola çıkılarak anlatılıyor.

Çerkezköylü sanatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği konser sonunda Şef Musa Göçmen ile Devlet Sanatçısı ve Müzisyen Boğaçhan Sözmen'e birer çiçek vererek performanslarından dolayı tebrik eden Belediye Başkanı Albayrak, "Cumhuriyet fikrinin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün zihninde nasıl oluştuğunu, harika ve destansı bir dille bizlere yansıtan bu eserin oluşmasında emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezimiz, bu muhteşem eserle kapılarını halkımıza açtı. Çerkezköy'e değer katacak ve kentin sosyal yaşamını daha da güçlendirecek olan, içerisinde tiyatroları, söyleşiler, paneller ve birçok etkinliğin gerçekleştirileceği Kültür Merkezimiz Çerkezköy'e ve bölgemize hayırlı uğurlu olsun. Özel günlerimizde bu tür anlamlı etkinlikleri Tekirdağlı vatandaşlarımızla buluşturmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun ve Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay da konuşmasında Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi'nin yapımında emeği geçen ve Çerkezköylüleri Senfonik Destan ile buluşturan başta Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak olmak üzere tüm büyükşehir çalışanlarına teşekkürlerini sundu.

12 bin 674 Metrekare toplam inşaat alanına sahip Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi bünyesinde 735 kişilik konferans salonu, 238 kişilik tiyatro salonu ve fuayeleri ile 3 adet sinema salonu yer alacak. İdari birimler ve fuaye alanlarının yanı sıra 9 adet sanat atölyesi, teknik kütüphane, 3 adet plastik sanatlar sınıfı, 1 adet bilim eğitim sınıfı, 1 adet görsel sanatlar sınıfı ve 5 adet de derslik mevcut.

 


Geri Dön