28 / 04 / 2024

Arnavutköy Nuri Pakdil Kültür Merkezi açıldı!

Arnavutköy Nuri Pakdil Kültür Merkezi açıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açılışını gerçekleştirdiği 82 eser arasında yer alan ‘Nuri Pakdil Kültür Merkezi’ açıldı.



Türk edebiyatının önemli isimlerinden Nuri Pakdil’in adını taşıyan, vatandaşları sanatla buluşturacak olan kültür merkezi hizmete açıldı. Arnavutköy Belediyesi'nde yer alan habere göre, kültür ve sanat etkinliklerinin gerçekleştirileceği devasa merkez, içerisinde birçok salonu da barındırıyor. 

28 bin 256 metrekarelik Kültür Merkezi’nin içerisinde Kapalı Otopark, Erkekler ve Kadınlar için Hamam-Sauna, Mescit, Kreş, Erkekler ve Kadınlar için Kapalı Yüzme Havuzu-Fitness, çok amaçlı salon, Konferans ve Tiyatro salonu yer alıyor. 2 katlı olarak inşa edilen 900 metrekarelik seyirci alanına sahip tiyatro salonu, 650 tiyatro severi aynı anda ağırlayabilecek. 320 metrekare olan tiyatro sahnesi, oyuncular ve her türlü dekor için oldukça uygun bir biçimde hazırlandı. Ulusal ve uluslararası kültür festivallerine ev sahipliği yapabilecek merkezin akustik düzenlenmesi de standartlara uygun olarak yapıldı.
 


Geri Dön