07 / 05 / 2024

Kültür ve Sosyal İşler Dairesi

Kültür ve Sosyal İşler Dairesi

Başkentimizin geleceğine ufuk çizmek ve Araştırma-Geliştirme (AR-GE) faaliyetlerinin geliştirilmesi hedefiyle “Akıllı Şehirler Çalıştayı” 15- 17 Aralık tarihlerinde Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığınca ilgili birimlerimizle beraber gerçekleştirildi.

Bursa Yıldıztepe Kültür ve Sosyal Yaşam Merkezi 10 yıllığına kiraya veriliyor!

Bursa İli Mudanya Belediye Başkanlığı, Yıldıztepe Kültür ve Sosyal Yaşam Merkezi için kiralama ihalesi düzenliyor. İşte Resmi Gazete'de yayımlanan o ihale ilanı ile ilgili detaylar...

Bingöl Genç Murat Kültür ve Sosyal Yaşam Parkı ihalesi 9 Nisan'da!

Genç Belediyesi, Genç İlçesi, Kültür Mahallesi Murat Nehri mevkiide Genç Murat Kültür ve Sosyal Yaşam Parkı projesini 9 Nisan'da ihale ediyor..

İlkadım Unkapanı'na kültür ve sosyal yasam merkezi geliyor!

Samsun’un en eski caddelerinden Unkapanı Caddesi üzerinde bulunan, daha önce eski pazar veri olarak kullanılan, çeyrek asırdan bu yana da kültür merkezi olan yapının muhteşem bir kültür ve sosyal yasam merkezi haline dönüştürülüyor.

Yaşar Kemal Kültür ve Sanat Vadisi 4 Kasım'da açılacak!

İzmir’de, yamaçların yeşile boyanması iddiasıyla Gündeme gelen Narlıdere ilçesindeki Yaşar Kemal Kültür ve Sanat Vadisi’nde çalışmalar tamamlanırken, alan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla gerçekleşecek törenle açılacak.

Konya Beyşehir Kültür ve Yaşam Merkezi'nde sona gelindi!

Konya Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Beyşehir Belediyesi tarafından yaptırılan ve yapım çalışmalarında sona doğru yaklaşılan Beyşehir Kültür ve Yaşam Merkezinde incelemelerde bulundu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan 370 müze ve örenyeri ihalesi!

Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı 370 Müze ve Örenyeri için “Müze ve Örenyerleri Gişeleri'' 887 milyon 228 bin 270 TL'ye ihale ediliyor.

Özak GYO'ya Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan arsa!

Özak, Antalya Demre'deki 194 ada 338 parselde yer alan turizm tahsisli taşınmaz Kültür ve Turizm Bakanlığı, Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü'nden teslim aldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan Topkapı Sarayı açıklaması!

Kültür ve Turizm Bakanlığından, Koruma Bölge Kurulunca onaylanmasından sonra Topkapı Sarayı'ndaki restorasyon ve yapısal güçlendirme çalışmalarına devam edileceği, teşhir-tanzim projesine yönelik çalışmaların da tamamlanmak üzere olduğu bildirildi.

Florya Cami Kültür ve Yurt Binası Kompleksi 1 ay sonra tamam!

Başkan Kadir Topbaş, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle inşa edilen Florya Cami Kültür ve Yurt Binası Kompleksi’nde incelemelerde bulundu.

Antalya’da kültür ve sanat yatırımına ihtiyaç var!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak,“Antalya’nın üstü altından değerli. Türkiye’nin dünyaya açılan penceresi Antalya’da daha çok kültür ve sanat yatırımına ihtiyaç var” dedi.

Selçuk Belediyesi Kültür ve Gençlik Merkezi için yarışma başlattı!

Selçuk Belediyesi eski soğuk hava deposu yerine yapılacak Kültür ve Gençlik Merkezi için bir mimari proje yarışması açtı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı 376 müzeyi 1.2 milyar TL'ye kiralayacak!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, müze ve örenyeri gişeleriyle, müze ve örenyerlerindeki satış ve ticari alanları kiraya veriyor. Geçici teminatın 35.7 milyon TL, tahmini bedelinin 1.2 milyar TL olarak belirlendiği ihale, 7 Eylül'de gerçekleştirilecek.

Manisa'ya 7 Çocuk Kültür ve Sanat Merkezi geliyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi, eğitime verdiği önem ile birlikte çocukların gelişimlerine ve eğitimlerine, Çocuk Kültür ve Sanat Merkezleri ile destek veriyor.

Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Haberi

Kültür ve Sosyal İşler Dairesi


Akıllı Şehirler konusunda uzman Avrupa’lı bir ekibin de sunumlarıyla toplum hayatımıza kolaylık sağlaması ve artan kentsel ihtiyaçlarımızın karşılanması için gerçekleştirilmesi planlanan projelerde; ulaşım, sağlık, enerji tüketimi ve acil durumlar gibi başlıklar ele alındı.


ASKİ, EGO, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi, İtfaiye Dairesi, Sosyal Hizmetler Dairesi, Kent Estetiği Dairesi, Fen İşleri Dairesi, İmar ve Şehircilik Dairesi ile Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanlıklarına teknolojinin vardığı son nokta ve akıllı şehir çözümleriyle ilgili bilgi verildi.

Mütalaada “Bilgi ve bilimin, teknolojinin, AR-GE faaliyetlerinin, ülkelere ve dünyaya istikamet çizdiği bir çağda Yerel yönetimlerin; bu gelişmenin tam merkezinde” yer aldığına vurgu yapılarak, geleceğe yönelik projelere odaklanılması ve bu bağlamda çözümler üretilmesi için gerekli adımlar atıldı.

Ankara Büyükşehir...