29 / 04 / 2024

İlkadım Unkapanı'na kültür ve sosyal yasam merkezi geliyor!

İlkadım Unkapanı'na kültür ve sosyal yasam merkezi geliyor!

Samsun’un en eski caddelerinden Unkapanı Caddesi üzerinde bulunan, daha önce eski pazar veri olarak kullanılan, çeyrek asırdan bu yana da kültür merkezi olan yapının muhteşem bir kültür ve sosyal yasam merkezi haline dönüştürülüyor.



30 YIL önce Samsun Belediyesi tarafından Pazar yeri olarak inşa edilen yapısal ömrü azalarak zayıflayan Unkapanı Kültür Merkezi, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok’un projelendirdiği yapı, yıkılarak yerine kapsamlı çok fonksiyonel, içerisinde birden fazla ihtiyaca cevap verecek olacak büyük bir hizmet alanına kavuşacak.


HER KESİME HİTAP EDECEK

Unkapanı Caddesi üzerinde 6 dönümlük bir alanı kapsayan eski ve yıpranmış büyük bir kütle olarak duran dev yapı daha modem, toplumun herkesimin istifade edebileceği büyük bir yaşam merkezine dönüştürülecek. 1986 yılında pazar yeri olarak kullanılan son 15 yıldır kültür merkezi olarak yararlanılan Unkapanı Kültür Merkezi’nin yeni görünüme kavuşması için ihalenin sonuçlanması bekleniyor.


UNKAPANI DEĞİŞECEK

Unkapanı Kültür Merkezi binasının muhteşem bir değişim yaşayacağını kaydeden İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, “Unkapanı Kültür Merkezi binası 30 yıllık eski bir yapı. Geçmiş dönemde pazar yeri olarak yapılmış. Her dönem farklı hizmet alanları olarak kullanılmış. Bina dökülüyor. Çok eski bir bina. Burada yapacağımız yeni yapı ile bölgede büyük bir değişim yaşanacak. Girişte dükkanlar, üste kültür merkezi ve hanımlar kültür ve yaşam merkezi ve spor salonu. Üç katlı kapalı otopark var. Dükkanların altında da otopark olacak. Toplamda bu merkezimizde 200 araç park kapasitesi olacak. En üst katta düğün salonu bulunacak. Bir yıllık yapım süresi var. Kısa sürede tamamlayacağız. Hayal değil. Millete umut

vermiyoruz. Söz veriyoruz yerine getiriyoruz. Burada ticaret merkezi, otopark, düğün salonu, hanımlar yaşam merkezi ve kültür merkezi ile çok fonksiyonlu bir yaşam merkezi kazandıracağız. Yapılacak olan bu bina sadece bayanlarımızm değil, Unkapanı Mahallemizin de çehresini değiştirerek modernlik katacak.

Bu merkezimizde bulunacak olan otoparkımızda bölgenin otopark sıkıntısına da çözüm bulmuş olacağız. Bu projemiz şimdiden hanım kardeşlerimize kurs hocalanmıza mahalle sakinlerimize hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.


Star


Geri Dön