29 / 04 / 2024

kültür yolu

kültür yolu

Kayseri Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Alim Gerçel, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Ozhaseki'nin turizmle ilgili projesi olan Kültür Yolu'nun, Kayseri'ye gelecek olan turistleri etkileyeceğini belirtti.

Kayseri Cumhuriyet Meydanı'na çevre düzenlemesi yapılacak!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, 'Kültür Yolu' projesi kapsamında Cumhuriyet Meydanı'nda yapılacak cephe kaplama ve çevre düzenlemesi çalışmaları hakkında brifing aldı...

Haydar Ali Yıldız'dan Beyoğlu Kültür Yolu açıklaması!

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Beyoğlu Belediyesi’nin desteğiyle hayata geçirilen Beyoğlu Kültür Yolu projesinde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız söz konusu çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu.

Beyoğlu Kültür Yolu projesi İstanbul'un cazibesini artıracak!

Galataport'tan Taksim Meydanına uzanan "Beyoğlu Kültür Yolu" projesinde çalışmalar hızla devam ediyor. İstanbul'un cazibesini artırması hedeflenen projenin tüm mekanlarında çalışmalar sürüyor.

Tülay Hatimoğulları'ndan Beyoğlu Kültür Yolu Projesi için soru önergesi!

HDP Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları, Beyoğlu Kültür Yolu Projesi kapsamında başlatılan inşaatlarda işçilerde Kovid-19 testinin pozitif olmasına rağmen şantiyelerin durdurulmamasını TBMM gündemine taşıdı. Hatimoğulları, "Koronavirüs tanısına rağmen hangi gerekçeyle şantiye durmadı" dedi.

Beyoğlu Kültür Yolu projesiyle Beyoğlu'nun çehresi yenilenecek!

Beyoğlu Kültür Yolu projesi, Galata Port’tan başlayıp, Galata Kulesi’ne uzanıyor. Projenin önemli yatırımlarından birisi Atlas Pasajı’nın restorasyonu. Projenin Eylül'de bitmesi öngörülüyor...

Beyoğlu Kültür Yolu Projesi'nin çalışmalarında son durum!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Beyoğlu Kültür Yolu Projesi'nin devam eden çalışmlarını inceledi...

Ünye Kültür Yolu Projesi tam gaz!

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar “Kültür Yolu Projesi Ünye’nin turizm kenti olması için önemli bir adım” dedi. Başkan Çamyar tarihe ışık tutan eserleri ayağa kaldırarak, ilçeye turist çekeceklerini dile getirdi

Kültür Yolu projesi Ünye'yi turizm kenti yapacak!

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, bugün Ünye Kalibya World Otel’de basın mensupları ile kahvaltıda bir araya geldi. Çamyar, Ünye’nin turizm kenti olma yolunda en önemli projesi olan “Kültür Yolu projesi hakkında bilgi verdi.

Kültür Yolu projesiyle Erzurum Kalesi gün yüzüne çıkacak!

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Kültür Yolu Projesi’ni yerinde inceledi. Projenin uygulandığı inşaat alanını gezen Başkan Sekmen, mühendis ve mimarlardan projeyle ilgili brifing aldı.

Ünye Kültür Yolu projesi hız kesmiyor!

Ünye’nin turizmde en önemli projesi olan “Kültür Yolu” projesi hız kesmeden devam ediyor. Kültür yolu projesinde önemli isimlerden de destek geliyor. Bunlarda biri de Ünyeli ünlü mimar, restorasyon uzmanı ve mimarlık tarihçisi Prof.Dr. Zeynep Ahunbay.

Erzurum Kültür Yolu Projesi 100 milyon TL'ye mal olacak!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin Meclis Üyeleri, Erzurum Kalesi ve çevresindeki Kültür Yolu Projesi, Palandöken A.Ş. ve Palandöken Kayak Merkezi’ni gezdi.

Elazığ Harput'a kültür parkı inşa edilecek!

Elazığ İl Özel İdaresi, Harput'taki Buzluk Mağarası yolu üzerinde bulunan Ejderha Taşı bölgesinde Kültür Park inşa edecek. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Nazif Bilginoğlu, projeyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Kültür Yolu Ünye'nin turizm potansiyelini artıracak!

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, "Kültür Yolu" projesinin tamamlanması ile Ünye ve Ordu’nun turizmde hak ettiği değeri bulacağını belirterek, Ünye’mizin ve Ordu’muzun turizmde hak ettiği yeri almasını sağlamayı hedefliyoruz" dedi.

Erzurum Kale Çevresi Kültür Yolu Projesi yıkımları başladı!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Kale Çevresi Kültür Yolu Projesi kapsamında yıkım çalışmalarına başladı. Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Alirıza Kiremitçi açıklamasında, “Kamulaştırma çalışmalarının birinci etabını tamamladık. " dedi.

kültür yolu Haberi

kültür yolu


Mimarsinan Parkı içerisindeki Selçuklu Müzesi'nden başlayıp Hunat, Yoğunburç, Tavukçu Mahallesi, Camiikebir ve Kale'yi de içine alan bir alanda oluşturulmaya başlanan ve Kayseri'niıı tarihi ile kültürel değerlenin bulunacağı Kültür Yolu projesini, Kayseri Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Alim Gerçel'le görüştük. 


Proje hakkında görüşlerini aldığımız Başkan Gerçel, projenin turist çekeceğini düşünmediğini, ancak Kayseri'yi görmek için gelen turistleri etkileyerek Kayseri'yi tanımaları açısından faydalı olacağını ifade etti. 


KAYSERİ NİN HER TARAFI BURAM BURAM TARİH 

Gerçekleştirdiğimiz röportajda Kayseri'nin sadece merkezinde tarihi ve kültürel öğelerin bulunmadığını belirten Başkan Gerçel, "Bu şehirin her tarafı buram buram tarih kokar. Hatta Kapadokya'nm merkezi Kayseri'dir. 

Erkilet'te Köşk, Zincidere, Endürlük, Akçakaya, Tomarza, Talaş gibi yerler hep tarih doludur. Daha sonra Kültepe, İncesu tarafındaki Şeyh Turhasan Zaviyesi, Akçakaya'da Somuncu Baba Çilehanesi gibi tarihi ve kültürel...