02 / 05 / 2024

kültürpark ne olacak

kültürpark ne olacak

Mimarlar Odası İzmir Şube Başkanı İlker Kahraman, İBB Meclisine sunulan Kültürpark Planına ait açıklamalar yaptı. Kahraman, "Kültürpark’ta her ne kadar inşaat alanında azalma olsa da işlevlerin sınırlandırılacak yeşil alanın artmasını istiyoruz" dedi.

İzmir Fuarı yıkılıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kültürpark'ın içindeki holler ve İsmet İnönü Sanat Merkezi'nin yıkımına başlıyor Yıkımdan sonra uygulanacak projenin son şekli henüz verilmezken, bölgenin kültür, sanat ve spor merkezi yapılması hedeflendi

İzmir Kültürpark ne olacak?

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Fuar İzmir'den sonra herkes Kültürpark'ın ne olacağını merak ediyor. Kültürpark'ı gençlerin, çocukların, kültür sanatın ve sporun merkezi yapmak istiyoruz" dedi...

Gaziemir Yeni Fuar Alanı açıldığında Kültürpark ne olacak?

Gaziemir ’deki yeni fuar alanı açıldığında Kültürpark ’ın durumu İzmirli’yi meraklandırıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise faaliyetteki hollerin işlevi hakkında henüz karar verilmediğini söylüyor

İzmir'deki Kültürpark 1936 yılında 1 milyon TL'ye mal olmuş!

İzmir'de 1936 yılında Kültürpark yapılması planlanmış. Söz konusu projenin 6 yıl içinde tamamlanması hedeflenmiş.

İstanbul Atatürk Havalimanı'nın akıbeti ne olacak? Bakanlık ve İBB'den dikkat çeken iki farklı açıklama

İstanbul'un tarihinde önemli bir yere sahip olan Atatürk Havalimanı'nda pist kırma işlemleri başladı. Çalışmalar neticesinde 'İstanbul Atatürk Havalimanı'nın akıbeti ne olacak?' sorusu gündeme geldi. Soruya hem Ulaştırma Bakanlığı hem de İBB'den iki farklı açıklama geldi.

Memur ve emekli maaşlarına çifte zam! En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Maaş rakamları tek tek açıklandı!

Milyonlarca emeklinin merakla beklediği rakamlar tek tek açıklandı. Peki en düşük emekli maaşı ne kadar olacak? İşte merak edilen o sorunun yanıtı...

Euro geçen hafta rekor kırdı? Bu hafta ne olacak?

Antalya zirvesi sonrasında atak yaparak 16,40 lira civarına yükselen euro/TL haftanın son işlem gününde 16,25 liradan işlem gördü. Perşembe günü rekor kıran euro kurunda beklentiler yükselmeye başladı. Peki bu hafta euro kuru ne olacak?

Kültürpark Platformu'ndan Tunç Soyer'e Kültürpark tepkisi!

Kültürpark Platformu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in ikinci kez onaylanan Kültürpark’a dair imar planlarına ilişkin açıklamalarının ardından Soyer’e açık mektup yazdı. İmar planları açıklamasından sonra Soyer'e Kültürpark ile ilgili "Bu nasıl koruma?" sorusu yöneltildi. 

Kültürpark'ın imara açılmasına Kültürpark Platformu'ndan tepki!

Kültürpark Platformu, Büyükşehir tarafından ikinci defa onay verilen Kültürpark planlarına ilişkin yazılı açıklama yapıldı.

Kültürpark'ta inşaat alanı pazarlığı!

Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Zafer Mutluer, değişikliğe gidilen Kültürpark planlarına ilişkin konuştu.

Kültürpark'ın imar planları netleşti!

Kent gündeminde tartışmalar yaratan Kültürpark planlarının son hali kesinleşti. Odaların da görüşü alınarak son şeklinin alınması sağlanan planlarda tescilli yapılar ile korunması önerilen yapılar hariç emsal; 0.05 oldu.

Kültürpark imar planları yeniden meclis gündemine getirilecek!

Komisyonlardan oybirliği ile geçen Kültürpark planları yeniden meclis gündemine taşınacak...

Kültürpark imar planlarında yeni gelişme!

Kültürpark “Koruma Amaçlı İmar Planı” İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne iade edildi. İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından kurul kararı açıklandı.

Balat'taki Khorenyan Ermeni İlkokulu kültür merkezi olacak!

1816 yılında Balat'ta yapılan ve 1866 yılında Khorenyan Ermeni İlkokulu’na dönüştürülen tarihi taş bina, hayata geçirilmesi planlanan restorasyon sonrasında kültür merkezi olarak kullanılacak.

Kültürpark'ta yeni binalar yapılacak mı?

Mimarlar Odası Kültürpark'ta yer alan Ahmet Piriştina zamanında yapılan iki hangarın yıkılmasını ve yerine yeni yapılar yapılmamasını talep ediyor. Belediye ise hangarları yıkıp yeni binalar inşa etme taraftarı. Peki ne olacak?

İzmir’de odalar ve STK’lardan Kültürpark tepkisi!

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’inde oybirliği ile onaylanan Kültürpark Koruma Amaçlı İmar Planı, meslek odaları ve sivil toplum kuruluşlarının tepkisine neden oldu. Kültürpark Platformu konuya ilişkin basın açıklaması yaptı.

kültürpark ne olacak Haberi

kültürpark ne olacak

Mimarlar Odası İzmir Şube Başkanı İlker Kahraman, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile yaklaşık 16 ay içinde 12 toplantı gerçekleştirdikleri, bunun sonucunda hazırlanan ve İBB Meclisine sunulan Kültürpark Planına ait açıklamalar yaptı. 

BirGün'de yer alan habere göre; Oda Başkanı İlker Kahraman, plana göre hangarların yıkılıp yerine en az 1 bin metrekare olacak binalar yapıldığını, Celal Atik Spor Salonunun yıkılıp yerine en az 6 bin metrekarelik bir bina yapıldığını; korunacak ve tescilli binalar eklendiğinde inşaat emsalinin yüzde 5 olması talep edilirken yüzde 9’a yükseldiğini dile getirdi.

Kahraman, “Kültürpark’ta her ne kadar inşaat alanında azalma olsa da işlevlerin sınırlandırılacak yeşil alanın artmasını, Kütürpark’ın ‘Kent Parkı’ olmasına özen gösterilmesini istiyoruz” dedi. 

Kahraman “Kültürpark içinde mevcut sert zeminler, otoparklar ve hollerin küçülmesi sebebi ile yeşil alana dönüşecek...