17 / 05 / 2024

kumluca alakır çayı hidro elektrik santrali keşif

kumluca alakır çayı hidro elektrik santrali keşif

Antalya Kumluca'daki Alakır Çayı üzerinde inşa edilecek üçüncü hidroelektrik santraliyle (HES) ilgili yapılan itirazın ardından, bölgede Antalya Bölge İdare Mahkemesi bilirkişisi tarafından keşif gerçekleştirildi...

'Rektörlük lojmanı' diye lüks villa kiraladı! Kirasını üniversite ödedi! Rektör tahliye kararına rağmen evi boşaltmıyor

2024 yılında kira sözleşmesi sona ermesine rağmen İzmir Bakırçay Üniversitesi Rektörü Rektör Mustafa Berktaş villayı boşaltmadı.

Yaş çay fiyatına zam gelecek mi? Üreticilerden ÇAYKUR'a çağrı: Çay alım fiyatı 20 TL olmalı! 

Çay üreticisi, üçüncü sürgün hasadının yapıldığı şu günlerde yaş çay fiyatlarından memnun değil. Üreticiler, çay fiyatında zam bekliyor. İşte ayrıntılar...

Tarım Kredi'de indirim şakır şakır! Çay, nohut, et, pirinç, peynirde dip fiyatlar! İşte 27 Ekim 2022 fiyat listesi

Tarım Kredi Kooperatifleri 16-31 Ekim tarihleri arasında geçerli güncel indirim kataloğu yayımladı. Peki, Tarım Kredi'de bugün hangi aktüel ürünler kaç lira indirime girdi, fiyatları ne kadar TL oldu? İşte 27 Ekim 2022 fiyat listesi...

Bank of America’dan resesyon şoku uyarısı

Piyasa göstergelerinin yaklaşık üç haftadır ayı piyasasına işaret ettiğine dikkat çeken Bank of America'nın Baş Yatırım Stratejisti Michael Hartnett, faizlerin enflasyonu geriletmediğini belirterek bir resesyon şoku için hazırlanılması gerektiğini dile getirdi.

Başvuran alıyor! 100 bin TL faizsiz kredi veriliyor!

KOSGEB Afyonkarahisar İl Müdürü Ayşe Yeşim Çepni, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın duyurduğu mikro küçük işletmelerle ilgili destek programına ilişkin açıklamalarda bulundu ve detayları paylaştı. 

Gebze'ye millet bahçesi müjdesi!

Fatih Sultan Mehmet'in  Avrupa seferi öncesi otağını kurduğu Gebze’deki Hünkâr Çayırı’na,  millet bahçesi inşası için çalışmalar başladı.

Erzemin İnşaat Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Erzemin İnşaat Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Erdinç Toplu ve Harun Gürçay ortaklığında kuruldu.

Ground İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Ground İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Sarıyer'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Gürçay tarafından kuruldu. 

Mahkemeden ilginç karar: Araziyi satan bilirkişi oldu!

Antalya Alakır Vadisi'nde, toprak evlerinin yanındaki arazi kazılıp, yeraltı su kaynağı HES şirketince kesilen Tuğba Günal ile Birhan Erkutlu'nun açtığı davada, Mahkeme heyeti, araziyi şirkete satan kişiyi, bilirkişi olarak atadı.

Fatma Gül Çevik, Pera GYO'nun yeni genel müdürü oldu!

Pera GYO Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Ayşegül Bensel'in Yönetim Kurulu'ndaki görevleri saklı kalmak üzere yalnızca Genel Müdürlük görevinden ayrılması nedeniyle yerine şirketin Proje Müdürü Fatma Gül Çevik genel müdür olarak atandı...

4U Gayrimenkul ve Yönetim Anonim Şirketi kuruldu!

4U Gayrimenkul ve Yönetim Anonim Şirketi Fuat Cem uygun, İsmial Kerem Gürçay, Cavit Habib, Alihan Haydaroğlu ve Kemal Engin Üstel ortaklığında 920 bin 492 TL sermaye ile bugün kuruldu. 

Alakır 'Doğal SİT alanı' ilan edildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin imzasıyla 3 ayrı statüde Doğal SİT alanı ilan edildi. Alakır Nehri ve vadisi yaklaşık 3 yıl önce 1'inci Derecede Doğal SİT Alanı ilan edilmişti.

Gürçay Yapı İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Gürçay Yapı İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Mustafa Koray Gürçay tarafından 10 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

kumluca alakır çayı hidro elektrik santrali keşif Haberi

kumluca alakır çayı hidro elektrik santrali keşif

Antalya Kumluca'daki Alakır Çayı üzerinde inşa edilecek üçüncü hidroelektrik santraliyle (HES) ilgili yapılan itirazın ardından, bölgede bilirkişi tarafından keşif gerçekleştirildi.


Hidroelektrik santrali keşfine, Bölge İdaresi hakiminin yanı sıra akademisyenlerden oluşan bilirkişi heyeti, davacı Karacaören Kültür Turizm Tanıtma ve Dayanışma Derneği (KADOK) Başkanı Mehmet Başer, dernek avukatları ve santrali yapacak firma temsilcileri katıldı. Santralin yapılacağı çay yatağından suyun alınıp regülatöre verileceği yerde keşif yapıldı.


KADOK avukatlarından Tuncay Koç ise gazetecilere, Alakır Çayı üzerinde daha önce iki HES yapıldığını, bu santralleri çalıştıracak suyun beton kanala alınarak en az 4 kilometre sonra regülatöre bırakıldığını, suyun kanal içine alınması yüzünden de çay yatağında su kalmadığını bildirdi.


Uygulamanın Alakır Çayı'ndaki doğal hayatı yok edeceğini savunan Koç, şöyle konuştu:


"Alakır Çayı vadisinde yaşayan insanlar ve doğal hayat, yapılan HES'ler...