02 / 05 / 2024

kumluca eski cami köprü projesi

kumluca eski cami köprü projesi

Kumluca'da şehir içi trafiğini rahatlatacak imar çalışması kapsamında Eski Cami Mahallesi'nde köprü yapımına başlandı. Yavuz Sultan Selim Deresi'ne yapılacak köprü, Eski Cami ile Narenciye mahallelerini birbirine bağlayacak.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Asri Mezarlık'ta cami inşa ediyor!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Asri Mezarlık girişinde 5 bin metrekare alan üzerinde cami inşa ediyor. 

Bursa'da tarihi Ulu Cami ve çarşıların etrafındaki eski yapılar yıkılıyor!

Bursa'da başlatılan "Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı Kentsel Tasarım Projesi" kapsamında devam eden yıkımlarla Ulu Cami ve çevresindeki çarşıların silüeti ortaya çıktı.

TOKİ Eskişehir Tepebaşı 1. Etap ihalesi yarın!

Eskişehir İli Tepebaşı İlçesi Zincirlikuyu Mahallesi 1.Etap 301 Adet Konut , 1 Adet 7 Dükkanlı Ticaret Merkezi Ve 1 Adet Cami İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E-İHALE) ihalesi yarın saat 14:30'da gerçekleştirilecek.

Kocaeli Çınarlı'da eski cami avlusuna kütüphane yapılıyor!

Kocaeli'nin Çınarlı bölgesinde prefabrik mescidin sökülmesinin ardından avluda yapılan kütüphanenin yapımı hızlandı.

TOKİ Eskişehir Tepebaşı 301 konut ihalesi 5 Mayıs'ta!

Eskişehir İli Tepebaşı İlçesi Zincirlikuyu Mahallesi 1.Etap 301 Adet Konut , 1 Adet 7 Dükkanlı Ticaret Merkezi Ve 1 Adet Cami İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 5 Mayıs 2020 tarihinde gerçekleştirilecek.

TOKİ Eskişehir Tepebaşı 2. Etap ihalesi 5 Mayıs'ta!

Eskişehir İli Tepebaşı İlçesi Zincirlikuyu Mahallesi 1.Etap 301 Adet Konut , 1 Adet 7 Dükkanlı Ticaret Merkezi Ve 1 Adet Cami İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 5 Mayıs 2020 tarihinde saat 14:30'da yapılacak.

Osmaniye'deki Ala Cami restorasyonuna tepki!

Osmaniye'deki Ala Cami için restorasyon çalışmaları başlatılmıştı. Restorasyon süreci tamamlanan cami, eski tarihi dokusunu kaybederek yeni bir görünüme büründü...

Balkanlar'ın en eski Türk camisi restore edildi!

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, 1394'te Bulgaristan Hasköy'de hayata geçirilen ve Balkanlar'ın en eski Türk camisi olan Eski Cami'yi restorasyon çalışmalarının ardından ibadete açtı.

Giresun'da Müftüoğlu Feyzullah Efendi Camisi'nin temeli atıldı! 

Giresun 'da inşa edilecek olan Müftüoğlu Camisi'nin temeli atıldı. Temel atma törenine İl Müftüsü Muhittin Oral ve Giresun halkı katıldı. Cami, eski cami binasının yıkılmasıyla inşa edilecek.

Frederic Kanoute cami için kampanya başlattı! 

Malili eski futbolcu Frederic Kanoute, İspanya'nın Sevilla kentinde inşa edilmesi planlanan bir cami için yardım kampanyası başlattı. Futbolcu yayınladığı bir mesajda "Dualarınızı ve bağışlarınızı bekliyoruz" ifadesini kullandı. 

Erdoğan Bayraktar Trabzon'a 30 milyon liraya cami yaptırıyor!

Çevre eski Bakanı Erdoğan Bayraktar memleketi Trabzon’a 20 bin kişilik cami yapmak için kolları sıvadı Tac Mahal’i andıracak camide piknik ve spor alanları, trafik eğitim parkuru, go-kart pisti, restoran ve 1461 Şehitleri Müzesi bulunacak.

Yunanistan’daki tarihi camiler müzeye dönüşüyor!

Yunanistan'da, Osmanlı döneminden kalan birçok harabe cami müze ve sergi salonu olarak değiştiriliyor. Atina'da, en eski cami olan Fethiye Camisi'nin restorasyonu geçen hafta tamamlandı.

Harran'daki Ulu Cami restore edilecek!

Dünyanın en eski yerleşim yerleri arasında gösterilen Harran Ören Yeri'ndebulunan tarihi Ulu Cami'de restorasyon çalışması başladı.

kumluca eski cami köprü projesi Haberi

kumluca eski cami köprü projesi

Kumluca Belediyesi tarafından şehir içi trafiğini rahatlatacak imar çalışması kapsamında Eski Cami Mahallesi'nde köprü yapımına başlandı. Kumluca Belediyesi tarafından Eski Cami ile Narenciye mahallelerini birbirine bağlayacak ve şehir içi trafiği rahatlatacak imar çalışmaları kapsamında Yavuz Sultan Selim Deresi üzerine yapılacak köprü çalışmalarını inceleyen Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, imar planı uygulamasının devam ettiğini söyledi. Yapılacak çalışmayla Eski Cami Mahallesi Kiremithane Sokak'tan, Narenciye Mahallesi Kasapçayırı Caddesi'nin Yavuz Sultan Selim Deresi üzerine yapılacak köprü ile bağlantısının sağlanacağını aktaran Başkan Çetinkaya, "Şu anda köprünün yapımına başlandı. Yaklaşık 2 ayda yüklenici müteahhit köprüyü tamamlayacak. Ardından Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz yol açacak. Tüm bu çalışmalarımız yıl sonuna kadar tamamlanacak" dedi. 


Daha önce Kumluca Belediye Meclisi tarafından alınan imar uygulaması kararı gereğince söz konusu bölgede 3194 sayılı...