02 / 05 / 2024

Küplüce Cennet Camii

Küplüce Cennet Camii

Üsküdar Belediyesi'nin ilçeye kazandırdığı Küplüce Cennet Camii’nin temeli atıldı. Temel atma törenine Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen de katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kirazlıtepe ve Küplüce kentsel dönüşüm açıklaması!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kirazlıtepe ve Küplüce'de yaşayanlara çağrıda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bütün bu güzelliklerin tam manasıyla neticelenmesi buradaki kentsel dönüşümün tamamlanmasına bağlı. İstanbul'a da bu yakışır" dedi.

Bursa Osmangazi'de bir metruk bina yıkıldı!

Bursa Osmangazi Belediyesi, Küplüpınar Mahallesi’nde tehlike saçan metruk binanın yıkımını gerçekleştirdi. 

Burhan Ersoy'dan Nasrullah Cami açıklaması!

514 yıllık tarihe sahip Nasrullah Camii'nde restorasyon yerine badana yapıldığı iddialarını cevaplayan Vakıflar Genel Müdürü Burhan Ersoy, "Tüm hatlar, konumları ne olursa olsun sadece temizlenmiş ve özgün haliyle bırakılmış olup mevcut hiçbir hat yazısı kaldırılmamıştır" diye konuştu.

Hasankeyf'in 610 yıllık Er-Rızk Camii tekerler üzerinde taşınıyor!

12 bin yıllık geçmişe sahip olan Hasankeyf'teki 610 yıllık tarihi Er-Rızk Camii'nin de taşıma çalışmaları başlatıldı.

Hasankeyf’te tarihi çarşı boşaltıldı! Çarşı yıkılıyor!

Tarihi Hasankeyf’te 610 yıllık Er-Rızk Camii’nin ‘taşınması’ için tarihi çarşının esnafına, çarşıyı boşaltmaları için verilen süre önceki akşam saat 18.00’da sona eTarihi çarşının yıkımına dün başlandı. Batman ile Hasankeyf’i bir birine bağlayan eski yol da trafiğe kapandı...

Bursa Osmangazi’deki iki katlı metruk bina yıkıldı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Osmangazi Belediyesi, Küplüpınar Mahallesi’nde can güvenliği açısından risk oluşturan, madde bağımlılarının mesken tuttuğu iki katlı metruk binayı yıktı.

İzmir Kemalpaşa'da 10.1 milyon TL'ye icradan satılık arsa!

Kemalpaşa Satış Memurluğu, İzmir İli Kemalpaşa İlçesi Yukarımahalle Mahallesi Küplücealtı Mevkii, 683 ada 1 parseldeki arsayı 10 milyon 131 bin TL'ye icradan satıyor...

Çorum'da arazi kavgası kanlı bitti!

Çorum’un Laçin ilçesinde Hasan Küplüce, arazi anlaşmazlığı yaşadığı Osman Fındık'ı av tüfeğiyle vurdu.

Osmangazi Küplüpınar'a spor ve eğitim merkezi inşa ediliyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Osmangazi Belediyesi, Küplüpınar'a spor ve eğitim merkezi inşa ediyor.

İşyurtları Kurumu mimari eserleri ihya edecek! 

Pek çok iş kolunda faaliyet gösteren Adalet Bakanlığı Cezaevleri İşyurtları Kurumu, mimari eserleri ihya etmeye hazırlanıyor. Kurum, Edirne Kapalı Ceza İnfaz Kurumu olarak kullanılan kışlanın içerisindeki talim avlusu girişini ve Piyade Kışla-ı Hümayun Camii’ni restore edecek. 

Bulgaristan'da 479 yıllık cami yıkılmak üzere!

Pek çok Osmanlı mimarisinin bulunduğu Balkan ülkelerinden biri olan Bulgaristan'da bulunan 479 yıllık Fatih Sultan Mehmet Camii'si yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya. Bulgaristan'ın Köstendil kentinde bulunan tarihi cami, bakımsızlık nedeniyle yok olma tehlikesi yaşıyor. 

Bursa'da 597 yıllık caminin restorasyonu durduruldu! 

Bursa İznik'te bulunan 597 yıllık tarihi Mahmut Çelebi Camii'nin restorasyonu ödenek yetersizliği nedeniyle durduruldu. Tarihi cami çürümeye terk edildi. 

Bağcılar Göztepe 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıda!

Bağcılar İlçesi, Göztepe Mahallesi, 2225 ada, 4 parselin bir kısmının Camii Alanına alınmasına ilişkin 1/5000 ölçekli plan tadilatı bugün askıya çıkarıldı...

Küplüce Cennet Camii Haberi

Küplüce Cennet Camii


Üsküdar Belediyesi ve hayırseverlerin desteği ile yapımı tamamlanacak olan Küplüce Cennet Camii’nin temeli dualarla atıldı. Temel atma törenine Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Üsküdar İlçe Müftüsü Mehmet Vefa Özdemir, muhtarlar ve Küplüce Mahallesi sakinleri katıldı. Temel atma töreni İhsaniye Camii imamı Saffet Çalış’ın okuduğu Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı. Törende konuşan Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Allah’a şükürler olsun, bu güzel günde güzel bir camimizin temelini atmak için bir aradayız. Üsküdarımız her geçen gün bir taraftan tarihe sahip çıkma hem de gelecek kuşaklara yeni eserler bırakma anlayışıyla adeta bir şantiye alanına dönüştü. Bizler Üsküdar Belediyesi olarak, camileri, okulları, parkları ve nice birbirinden güzel projeleri hayata geçiriyoruz. Küplüce Mahallemiz, Üsküdarımızın en güzel mahallerinden birisi. Allah nasip ederse bu mahallemizde bulunan Şeyh Nevruz...