27 / 04 / 2024

Hasankeyf’te tarihi çarşı boşaltıldı! Çarşı yıkılıyor!

Hasankeyf’te tarihi çarşı boşaltıldı! Çarşı yıkılıyor!

Tarihi Hasankeyf’te 610 yıllık Er-Rızk Camii’nin ‘taşınması’ için tarihi çarşının esnafına, çarşıyı boşaltmaları için verilen süre önceki akşam saat 18.00’da sona eTarihi çarşının yıkımına dün başlandı. Batman ile Hasankeyf’i bir birine bağlayan eski yol da trafiğe kapandı...



Batman'da Ilısu Barajı’nın faaliyete geçmesi ile Hasankeyf sular altında kalacak.  Hasankeyf’in halkı ve tarihi eserleri ile yeni yapılan yere taşınma çalışmaları devam ediyor. 

Tarihi çarşısı boşaltıldı

Cumhuriyet'ten Mehmet Kızmaz'ın haberibe göre, 610 yıllık Er-Rızk Camii’nin taşınması için Hasankeyf’in tarihi çarşısı olan Kale Sokağı yıkılacak. Tarihi çarşının boşaltılması için verilen süre dün akşam saatlerinde sona erdi. Bazı esnaflar çarşıdan yeni yerleşkeye taşınırken, bazıları da kendilerine yer verilmediğinden taşınamadı. 

Bekar olduğu gerekçesiyle yeni yerleşke de yer verilmeyen ve tarihi ilçe esnaflarından Ali Aslankılıç, dün, dükkanını eşyaları ile yakarak durumu protesto etti. 

‘Yıkıma başlandı’

Pazar günü itibariyle son yerli ve yabancı turistlerini ağırlayan tarihi çarşının bulunduğu Kale Sokağı’nda yıkım ekipleri çalışmalara başladı. İş makinelerinin dün itibariyle yıkımına başladığı çarşıda çalışmaya bugün de devam edileceği bilgisine ulaşıldı.

‘Eski yol trafiğe kapatıldı’

Batman ile Hasankeyf’i birbirine bağlayan ve 1955’te trafiğe açılan eski yol trafiğe kapatıldığı, ulaşımın artık yeni yerleşkeden geçen yeni yoldan yapılacağı aktarıldı.

Yeni Hasankeyf'te 700 konut ve 169 iş yeri teslim edildi!


Geri Dön