23 / 07 / 2024

kuraklık ne durumda

kuraklık ne durumda

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, "B planı devreye girdi. Gerekirse C planını devreye sokarız. Bu yıl İstanbul için herhangi bir sıkıntı olmayacak" dedi.

Mehdi Eker: Kuraklık tehlikesi atlatıldı!

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, " Bu yıl için bazı bölgelerde kuraklık endişesi vardı. Son yağışlarla bu önemli ölçüde izole oldu " dedi.

6 kentte kuraklık tehlikesi baş gösterdi!

Kastamonu Üniversitesi ( KÜ ) Orman Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Miraç Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada 6 kentte kuraklık tehlikesinin baş gösterdiğini belirtti...

Türkiye'de gerileyen konut fiyatları dünyada ne durumda? 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın açıkladığı Konut Fiyat Endeksine göre 2024 Nisan'da konut fiyatlarında nominal anlamda son iki yılın en yavaş artışı görülürken konut fiyatları reel anlamda düşüş gösterdi. Peki dünyada konut fiyatları ne durumda? 

İBB kentsel dönüşüm çalışmalarında ne durumda?

Küçükçekmece'de geçtiğimiz pazar günü 1 kişinin ölümü, 8 kişinin de yaralanmasına neden olan 3 katlı binanın çökmesi üzerine gözler İBB'nin kentsel dönüşüm çalışmalarına çevrildi. Peki İstanbul'da kentsel dönüşüm çalışmaları ne durumda?

Konut piyasası ne durumda?

Konut fiyatları, kira bedelleri, yüksek kredili faizler, inşaat maliyetlerindeki artış gibi konular gündemde yerini koruyor. Peki konut piyasası ne durumda?  Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, konut piyasasını sekiz maddede değerlendirdi.

Emekliye ek zamda iki model 4 formül seçeneği! Refah payı ve taban aylık ne kadar olacak? 

Temmuz zammı yaklaşırken, emekliler hem bu yükselişi hem de ek iyileştirme konusunda verilecek olan son kararı merak ile bekliyorlar. Buna göre, ek iyileştirmede refah payı ve taban aylık yükselişi öne çıkarken, her iki modelde 2'şer formül dikkatleri çekmektedir.

En büyük banknot 200 TL ile artık ne et, ne peynir, ne de zeytinyağı alınamıyor!

Yüksek enflasyon ortamında fiyatlar sürekli artarken en büyük banknot olan 200 TL değerini kaybetti. Artık 200 lira ile markete gidildiğinde ne et, ne peynir, ne de zeytinyağı alınamıyor. 

Pırlantada yüzde 50 indirim! Assos Pırlanta 1 karat pırlanta tektaş yüzük ne kadar?

Assos Pırlanta'da yüzde 50'ye varan indirimler başladı. Kızların hayali olan pırlanta yüzüklerin fiyatları merak ediliyor. Assos Pırlanta 1 karat pırlanta tektaş yüzük ne kadar? 

Konut kredilerinin aylık taksitleri tek tek hesaplandı! 500 bin TL'lik kredinin aylık ödemesi ne kadar?

Şubat ayının ortalarına yaklaştığımız şu günlerde bankaların konut kredisi faiz oranları da ev sahibi olmak isteyenlerin gündeminden düşmüyor. Peki 500 bin TL konut kredisi çeken biri aylık ne kadar taksit ödüyor?

İstanbul'da kentsel dönüşüm ne durumda? Müteahhitler metrekare başına ne kadar istiyor?

Olası Marmara Depremi önce İstanbul'da kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandırıldı.  Fakat kentsel dönüşümün İstanbul'da hız kaybettiği de belirtiliyor. Peki, İstanbul'da kentsel dönüşüm ne durumda? İşte detaylar...

Balık fiyatları gram altınla yarışıyor! İstanbul'da balık fiyatları ne durumda?

İstanbul'da balık fiyatları geçen seneye göre düştü. Balıkçılar, soğuk hava ve kar yağışının etkili olması durumunda fiyatların daha da gerilemesini bekliyor.

Gölcük'te kentsel dönüşüm tam gaz: Çalışmalar hangi mahallelerde ne durumda? 

Gölcük’ün merkezinin dönüşümüne imkan sunacak olan Kentsel Dönüşüm projesinde yeni yapılacak binalar için zemin iyileştirme çalışması sürüyor. Peki Gölcük'te kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne? İşte ayrıntılar...

Su sıkıntısı giderek artıyor! Kuraklık son seviyeye geldi, su kullanımı kısıtlaması uzatıldı

Çanakkale'de yaşanan kuraklık nedeni ile su kullanımına yönelik uygulanan kısıtlamaların 31 Aralık 2023 tarihine kadar uzatıldığı açıklandı. İşte haberin ayrıntıları...

Kuraklık, Edirne'de bu yıl çeltik rekoltesini düşürdü

Edirne'de çeltik rekoltesinin kuraklık sebebi ile bu sene düşük olacağı belirtildi. Edirne İl Genel Meclisi kasım ayı toplantılarının 4. birleşimi İl Genel Meclis Başkan Vekili Erdoğan Gümülcineli başkanlığında gerçekleştirildi.

Trakya'da kuraklık tehdidi, Buğday kuru toprağa ekilecek

Türkiye'nin en önemli hububat üreticilerinden Trakyalı üreticiler, kuraklık sebebi ile geçen sene olduğu gibi bu sene de buğday tohumlarını kuru toprağa ekim yapacak. İşte haberin ayrıntıları...

kuraklık ne durumda Haberi

kuraklık ne durumda

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, İstanbul Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM)'nde düzenlediği basın toplantısında son dönemde yaşanan kuraklık ve şehirlerin içme suyu durumları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Eroğlu, "B planı devreye girdi. Gerekirse C planını devreye sokarız. Bu yıl İstanbul için herhangi bir sıkıntı olmayacak" dedi. Türkiye'de istatistiklere göre 7 yılda bir kuraklık yaşandığını anlatan Bakan Eroğlu, bazı basın mensuplarının Alibeyköy barajına giderek kuraklığa ilişkin çekim yapmasını eleştirdi. Eroğlu, "Bu kuraklığa rağmen Alibeyköy barajının resmini çekiyorlar. Bu fevkalade yanlış. Vatandaşları tedirgin etmeyin. Tedirgin olacaksak biz olalım. Kalkıp da Alibeyköy barajından resimler gönderip vatandaşları kandırmayın. Alibeyköy barajı daha önce aktarma barajıydı. 


Terkos'taki su yukarı tepeye kadar basılır, aşağıdan Alibey deresine bırakılır, Alibey barajında birikir, Kağıthane'deki arıtma tesislerine basılırdı"...