03 / 05 / 2024

Kurbağalıdere imar değişikliği

Kurbağalıdere imar değişikliği

Dere ıslah çalışmalarının İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütüldüğü Kurbağalıdere’nin yaklaşık 500 metrelik kısmı için hazırlanan imar planı değişikliği askıya çıktı. Kurbağalıdere’nin bir kısmı 30 metre kaydırılacak.

Mesai saatlerinde kritik gelişme! Çalışma saatleri değişiyor mu?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı,  kısmi ve geçici süreli çalışmalarla iş dünyasının ihtiyaçları ve iş-özel yaşam dengesini gözetecek düzenlemeleri hayata geçirmeyi planlıyor. Peki çalışma saatleri değişecek mi?

Bekçi alım şartları değişti mi? İlkokul mezunu bekçi olabilir mi? Tek tek açıklandı, hemen bakın!

Bekçi alım şartları değişti mi? İlkokul mezunu bekçi olabilir mi? Tek tek açıklandı, hemen bu son dakika detaylarına bakın...

Kanal İstanbul’a komşu Hoşdere'deki imar değişikliğine mahkemeden 2. ret!

Kanal İstanbul projesine komşu bölge olan Başakşehir Hoşdere'de, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın konut ısrarı mahkemece ikinci defa haksız görüldü. 

Denizli Bereketler mahallesindeki imar değişikliği mahkemeden döndü!

 Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin, Bereketler mahallesindeki imar değişikliği için Mimarlar Odası Denizli Şubesi tarafından açılan dava sonucu mahkemeden imar kararlarının durdurulması konusunda karar aldı. 

Almanya'da Heilbronn Kent Meclisi cami inşaatı için imar değişikliğine onay vermedi!

Almanya'nın güneyinde yer alan Heilbronn Kent Meclisi, şehir merkezinde cami inşası için sunulan imar değişikliğine onay vermedi. 

Mehmet Özhaseki'den Çetin Arık'ın Güneşli Mahallesi imar değişikliği iddialarına tepki!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık'ın Kocasinan ilçesi Güneşli Mahallesi'ndeki imar değişikliği iddialarına yanıt verdi.

Bankalar kısıtlamaya ayak uydurdu! Çalışma saatleri değişti!

Aralık ayında vaka sayılarının artmasıyla bankalar çalışma saatlerini değiştirdiğini açıklamıştı. Geçtiğimiz ay bankalardan yeni açıklamalar peş peşe geldi ve çalışma saatleri değişti. 

TOGO Kuleleri inşaatının bulunduğu parseldeki imar değişikliği iptal edildi!

Danıştay 6. Dairesi tarafından TOGO Kuleleri inşaatının yer aldığı parselde üzerindeki imar değişikliğinin iptaline ilişkin kararı onadı.

AOÇ arazisinin imar değişikliği meclis gündeminde!

Atatürk Orman Çiftliği arazisi ve bu arazinin imar değişikliği kapsamında yapılaşmaya açılan kısmı meclis gündemine taşındı. CHP'li Yeşil, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kanal İstanbul güzergahındaki imar değişikliği mecliste!

Kanal İstanbul güzergahında bulunan arazilerle ilgili çeşitli bilgiler imar değişikliği kapsamında yapılaşmaya açılan kısmı meclis gündemine taşındı. CHP'li Antmen, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

AOÇ arazisinin imar değişikliği meclis gündeminde!

Atatürk Orman Çiftliği arazisine ve bu arazinin imar değişikliği kapsamında yapılaşmaya açılan kısmı meclis gündemine taşındı. CHP'li Yeşil, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Gebze Belediye Meclisi'nde 'imar değişikliği' mesaisi!

AKP'li Gebze Belediye Başkanı, İçişleri Bakanlığı tarafından meclis toplantılarını 3 ay erteleme kararı karşısında meclisi 'imar değişikliği' nedeniyle olağanüstü toplantıya çağırdı.

Turan Hançerli: Parsel bazında imar değişikliği yasaklansın!

Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, imar mevzuatında değişikliği öngören yeni yasa teklifi hakkında değerlendirmelerde bulundu. Hançerli, ''Parsel bazında imar değişikliği yasaklansın'' diye konuştu.

Kurbağalıdere imar değişikliği Haberi

Kurbağalıdere imar değişikliği

Dere ıslah çalışmalarının İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütüldüğü Kurbağalıdere’nin yaklaşık 500 metrelik kısmı için hazırlanan imar planı değişikliği askıya çıktı. Hasanpaşa ve Eğitim mahallelerinin bir kısmını kapsayan değişiklikle, dere yatağı, şu anda otopark olarak kullanılan alana doğru yaklaşık 30 metre kaydırılacak. Bazı noktalarda ise dere yatağı genişletilecek.



OTOPARK YERİNE PARK OLARAK KULLANILACAK

Metrobüsün Anadolu yakasındaki son durağı olan Söğütlüçeşme İstasyonu ile Kadıköy İETT garajı arasında kalan alan otopark olarak kullanılıyor. Dere yatağının değiştirilmesi ile derenin şu anda geçtiği yatak doldurularak yeşil alan olarak düzenlenecek. 4 tescilli yapının da bulunduğu planlama alanında, zemin üstüne hiçbir yapı yapılmayacak. Zemin altına ise 50 metrekareyi geçmeyecek şekilde tuvalet gibi birimler yapılabilecek. Çevrede bulunan bazı evlerin arka bahçesinin bir kısmına denk gelen planlama alanı herhangi...