03 / 05 / 2024

Kurbağalıdere imar planı

Kurbağalıdere imar planı

Dere ıslah çalışmalarının İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütüldüğü Kurbağalıdere’nin yaklaşık 500 metrelik kısmı için hazırlanan imar planı değişikliği askıya çıktı. Kurbağalıdere’nin bir kısmı 30 metre kaydırılacak.

Kıbrıs Başbakanı Üstel'den yabancı yatırımcı açıklaması! İmar planı için çalışma başlattık!

Kıbrıs Başbakanı Ünal Üstel, Meclis’teki konuşmasında, yabancılara mal alımı konusunu ele alarak bu kapsamda imar planı için çalışma başlattıkların açıkladı.

İzmir Narlıdere Sahilevleri'ndeki imar planı askıda! 7 bin 30 metrekarelik parselin statüsü değişti!

İzmir Narlıdere Sahilevleri’ndeki eğitim alanını özel eğitim alanına dönüştüren İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin imar planı değişikliği askıya çıkarıldı.

Toroslar'ın yeni imar planı için çalışmalar başlıyor!

Mersin Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, 1’nci etap 1/1000 ölçekli imar planıyla ilgili görüş alışverişi yapmak için meclis üyeleriyle buluştu.

Kıbrıs'ın imar planı çalışmalarında sona yaklaşılıyor!

Kıbrıs Yeniboğaziçi Belediye Başkanı Mustafa Zurnacılar, Gazimağusa, Yeniboğaziçi , İskele imar Planı çalışmalarında gelinen son noktayı değerlendirdi. Zurnacılar, imar planı hazırlanırken bölgenin birçok faktörünün göz önüne alınması gerektiğini sözlerine ekledi.

Kıbrıs'ın imar planı çalışmaları havaya uçtu!

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, Mağusa, İskele ve Yeniboğaziçi bölgeleri için başlatılan imar planı çalışmalarının havaya uçtuğunu söyledi.

Seyitnizam-Zeytinburnu tramvay hattının yer altına alınmasına ilişkin imar planı askıda!

Zeytinburnu İlçesi, Kabataş - Bağcılar Tramvay Hattı Seyitnizam ve Zeytinburnu İstasyonları Arasındaki Kısmın Yer Altına Alınmasına ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli nazım ve uygulama imar planı tadilatı askıya çıkarıldı..

Beylikdüzü Dere Koruma Bantları imar planı askıda!

Beylikdüzü İlçesi, Dere Koruma Bantlarına ilişkin itiraz 1/5000 ve 1/1000 ölçekli nazım ve uygulama imar planı askıya çıkarıldı. 

Şile Bıçkıdere Mezarlık alanı imar planı askıda!

Şile İlçesi'ne bağlı Bıçkıdere Mahallesi, Mezarlık alanına ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıya çıkarıldı..

İzmir Lübbey'deki koruma amaçlı imar planı çalışmaları TBMM'de!

İzmir'in Ödemiş ilçesine bağlı Lübbey Mahallesi'nde koruma amaçlı imar planı ve restorasyon çalışmaları meclis gündemine taşındı. CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Beykoz Çavuşbaşı’nda imar planı çalışmaları başlıyor!

Beykoz Çavuşbaşı Mevkii Elmalı havzası imar planları sorunu İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Beykoz Belediyesi ve İSKİ’nin ortak gayret ve çabalarıyla çözülüyor, imar planı çalışmaları yakında başlıyor. 

Kanal İstanbul imar planı çalışmalarında sona gelindi!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan, "Kanal İstanbul'un imar planı çalışmaları son aşamaya geldi. Projenin yapım ve işletmesine yönelik finansal model çalışmaları ile yapım ihale şartnamelerinin hazırlanmasına devam ediyoruz." dedi...

Güngören Mareşal Çakmak Mahallesi imar planı askıda!

Güngören İlçesi, Mareşal Çakmak Mahallesi, 1358 ( Eski: 1117 ) ada, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ve 11 parsellere ilişkin imar planı askıya çıktı..

Sancaktepe Dere Yapı Yaklaşma Mesafesi imar planı askıda!

Sancaktepe İlçesi Dere Yapı Yaklaşma Mesafesi ve Dere İşletmesine ilişkin itiraz 1/5000 ölçekli imar planı askıya çıktı...

Kurbağalıdere imar planı Haberi

Kurbağalıdere imar planı

Dere ıslah çalışmalarının İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütüldüğü Kurbağalıdere’nin yaklaşık 500 metrelik kısmı için hazırlanan imar planı değişikliği askıya çıktı. Hasanpaşa ve Eğitim mahallelerinin bir kısmını kapsayan değişiklikle, dere yatağı, şu anda otopark olarak kullanılan alana doğru yaklaşık 30 metre kaydırılacak. Bazı noktalarda ise dere yatağı genişletilecek.



OTOPARK YERİNE PARK OLARAK KULLANILACAK

Metrobüsün Anadolu yakasındaki son durağı olan Söğütlüçeşme İstasyonu ile Kadıköy İETT garajı arasında kalan alan otopark olarak kullanılıyor. Dere yatağının değiştirilmesi ile derenin şu anda geçtiği yatak doldurularak yeşil alan olarak düzenlenecek. 4 tescilli yapının da bulunduğu planlama alanında, zemin üstüne hiçbir yapı yapılmayacak. Zemin altına ise 50 metrekareyi geçmeyecek şekilde tuvalet gibi birimler yapılabilecek. Çevrede bulunan bazı evlerin arka bahçesinin bir kısmına denk gelen planlama alanı herhangi...