15 / 05 / 2024

Kurbağalıdere yatağı baraka

Kurbağalıdere yatağı baraka

Çalışmalarına devam eden Ataşehir Belediyesi atık malzeme toplama amacıyla yapılan barakaları yıktı.

Rize İyidere'de dere yatağındaki binalar yıkılıyor!

Rize'nin İyidere ilçesinde dere yatağındak hayata geçirilen binaların kontrollü olarak yıkım çalışmaları başladı.

Giresun Dereli'deki afet konutları dere yatağına yakın inşa edildi!

Giresun’da geçtiğimiz sene meydana gelen sel felaketinden sonra Dereli'de başlatılan afet konutları da dere yatağının yakınında inşa edildi.

TOKİ Elazığ'da dere yatağına konut inşa etti iddiası!

TOKİ'nin Elazığ'da dere yatağına deprem konutu inşa ettiği iddia edildi. Elazığ İl Özel İdaresinde ismini vermek istemeyen bir yetkili konuya ilişkin iddiaları gündeme getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Dere yatağına konut yapılmamalı!

Çankaya Köşkü'nde ulusal kanalların ortak yayında gündeme dair açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dere yatağına inşa edilen konutlara yönelik açıklamalarda bulundu. 

Dere yatağına bina inşaatı yasaklansın talebi!

Kastamonu'da meydana gelen sel felaketi nedeniyle çok sayıda ev enkaz oldu. Kent sakinlerin dere yataklarına inşa edilen evler nedeniyle imar yasağı için çağrıda bulundu. 

Dere yatağındaki konutlar güvenli yerlere transfer edilmeli!

Son dönemde meydana gelen sel felaketleri, dere yataklarına yapılan konutların yeniden gündeme gelmesine neden oldu. Dere yatağında inşa edilen birçok konutun yer aldığı Türkiye'de yeni felaketlerin meydana gelmemesi için bu konutların güvenli bölgelere transfer edilmeli.  

Trabzon'da dere yatağına fabrika inşa edilecek!

Giresun'da 11 kişinin yaşamını yitirdiği, 4 kişinin ise kayıp olduğu sel felaketin sonrasında, Trabzon'da dere yatağına et tesisleri yapıldığı öğrenildi. 

Fay yasasının ayrıntıları ortaya çıktı! Dere yatağındaki yapılar yıkılacak!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun açıkladığı 'Fay yasası'na ilişkin ayrıntılar ortaya çıktı. Giresun'daki sel felaketinden sonra gündeme gelen doğal afet yasası çalışmaları başladı...

Trabzon'daki yeni otogar binasında 'dere yatağı' iddiası!

Trabzon’da yapılacak yeni terminal binasının dere yatağında bulunduğu ve bu projeden vazgeçilmemesi durumunda yeni bir felakete yol açılacağı ileri sürüldü. 

TOKİ Samsun konutları dere yatağına yapıldı iddiası!

Samsun’da 2012’de yaşanan sel felaketinde, TOKİ konutlarının dere yatağına yapıldığı ileri sürüldü. Anayasa Mahkemesi kararında “Yılandere’nin dere yatağı güzergahı değiştirilip, TOKİ konutları yapıldı” ifadesi kullanıldı.

Esenyurt'ta konut inşası için derenin yatağı değiştirildi!

Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, Esenyurt’ta bir kişinin yaşamını yitirdiği olay için “Konut olsun diye dere yatağı yönünün değiştirildiği yerler var. Esenyurt’ta çarpık kentleşme nirvanaya ulaşmış'' diye konuştu.

Kemal Deniz Bozkurt: Esenyurt'ta dere yatağına imar izni verilmiş!

Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, selden etkilenen bölgelerdeki yapılan çalışmaları yerinde inceledi. Su baskınlarının geçmişte yapılan imar hataları sebebiyle yaşandığını vurgulayan Bozkurt, "Burası dere kotunun altında bir yer, buraya imar verilmiş. Bu kabul edilir bir şey değil" dedi

Ordu'da dere yatağındaki 4 katlı fabrika inşaatı yıkıldı!

Ordu’da 2 yıl önce gerçekleşen 1 kişinin hayatını kaybettiği ve 9 kişinin de yaralandığı sel baskınından sonra Ünye’de kamulaştırılıp, yıkımına başlanan dere yatağındaki 4 katlı fabrika inşaatının yıkım çalışmaları tamamlandı.

Kurbağalıdere yatağı baraka Haberi

Kurbağalıdere yatağı baraka

Çalışmalarına devam eden Ataşehir Belediyesi Kurbağalıdere’nin ilçe sınırları içerisinde kalan kısmında temizlik çalışması yaptı.

Zabıta, Fen İşleri, Temizlik İşleri, Veteriner İşleri, Sağlık İşleri ve Yapı Kontrol müdürlükleri ile Emniyetin ortaklaşa gerçekleştirdiği çalışmalarda; atık malzeme toplama amacıyla yapılan barakalar yıkıldı.

Ataşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, Kurbağalıdere’nin bağlantıları üzerinde yer alan bazı alanlarda vatandaşlar tarafından yapılan barakalarda çöp ve atık malzeme biriktiriliyordu.

Şiddetli yağışlarla beraber bu barakalardan dağılan atık malzemeler dere yataklarında taşmalara sebep oluyordu. 

Aynı zamanda pis kokuya ve çevre kirliğini de sebep olan bu işgaller Ataşehir Belediyesi tarafından yıkılıp, atık malzemeler toplandı. Daha sonra temizlik ve ilaçlama çalışmaları yapıldı, vatandaşlar da...