05 / 05 / 2024

Kurbağalıdere yer altına alınacak

Kurbağalıdere yer altına alınacak

Kadıköy’de yıllardır ıslah çalışmaları tamamlanmayan ve Marmara Denizi’ne zehir saçan Kurbağalıdere için metro tüneli inşaatlarında kullanılan TBM (Tünel Sondaj Makinesi) ile kanal açılıyor. İşte ayrıntılar...

Kayseri Develi'de tarihi yapıların koruma altına alınması TBMM'de!

Kayseri'nin Develi ilçesinde yer alan tarihi yapıların koruma altına alınması ve restorasyonuna yönelik çalışmalar meclis gündemine taşındı. MHP'li Ersoy, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Seyitnizam-Zeytinburnu tramvay hattı yer altına alınacak!

Kabataş-Bağcılar Tramvay Hattı'nın, Seyitnizam-Zeytinburnu arasında kalan 2 kilometrelik hat, ulaşımın rahatlaması amacıyla yer altına alınıyor.

Sarıyer Marmaracık Tabiat Parkı koruma altına alındı!

İstanbul İli, Sarıyer İlçesi, Rumeli Feneri Mahallesi Sınırları İçerisinde Bulunan Marmaracık Tabiat Parkı Doğal Sit Alanı kapsamına giren alanlar kesin korunacak hassas alan olarak tescil ve ilan edildi.

Seyitnizam-Zeytinburnu tramvay hattı yer altına alınıyor!

Kabataş-Bağcılar Tramvay Hattı'nın, Seyitnizam-Zeytinburnu arasındaki 2 kilometrelik hat ulaşımın rahatlaması için yer altına alınıyor.

Seyitnizam-Zeytinburnu tramvay hattının yer altına alınmasına ilişkin imar planı askıda!

Zeytinburnu İlçesi, Kabataş - Bağcılar Tramvay Hattı Seyitnizam ve Zeytinburnu İstasyonları Arasındaki Kısmın Yer Altına Alınmasına ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli nazım ve uygulama imar planı tadilatı askıya çıkarıldı..

Seyitnizam-Zeytinburnu tramvay hattı yer altına alınacak!

Kabataş-Bağcılar Tramvay Hattı'nın, Seyitnizam-Zeytinburnu arasındaki 2 kilometrelik hat ulaşımın rahatlaması, trafik sorununun çözülmesi için yer altına alınacak.

Kurbağalıdere'nin son hali inanılmaz!

Kurbağalıdere yeniden canlanıyor. İBB tarafından 5 yıldır devam eden ve son 1 yıldır hızlandırılan ıslah çalışmalarının büyük bir bölümü tamamlandı...

Kurbağalıdere ıslah çalışmalarının yüzde 90'ı tamam!

Kurbağalıdere'deki ıslah çalışmaları yüzde 90 oranında tamamlandı. Çalışmalar 2019 yılının Nisan ayı itibarıyla bitecek...

Altına dayalı kira sertifikası 3. etap başvuru tarihleri 2018!

İlk iki etap başvurularının alındığı Altına dayalı kira sertifikasında 3. ve 4. etap başvuruları da alınacak. İşte altına dayalı kira sertifikası 3. etap başvuru tarihleri 2018..

Kurbağalıdere Köprüsü'nün 2 şeridi trafiğe açıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin, yenileme çalışmaları sebebiyle 23 Aralık 2017'de kapatılan Kurbağalıdere Köprüsü'nün 2 şeridi açıldı.

Yeni gayrimenkul yasasıyla yatırımcı güvence altına alınacak!

Türkiye’den konut alan bazı yabancılar fahiş fiyat ve yanlış lokasyon kurbanı oluyor. Yeni gayrimenkul yasasıyla yatırımcı güvence altına alınacak. Realty Co. Dünya Başkanı Fatih Elibol, bu sayede yabancıya satışların yüzde 30 artacağını belirtti.

Kadıköy Kurbağalıdere Köprüsü yenileniyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, trafik sıkışıklığına neden olan Kadıköy Kurbağalıdere Köprüsü’nü yeniden inşa ediyor. Yıkım işlemlerinden dolayı köprü 23 Aralık Cuma Günü Saat 09.00’dan itibaren araç ve yaya trafiğine kapatılacak.

Başakşehir-Kayaşehir metrosu güvence altına alındı!

İstanbul Başakşehir-Kayaşehir metrosu Mapfre Sigorta tarafından güvence altına alındı. 970 milyon lira teminat ile güvence altına alınan metro projesinde inşaat süreci devam ediyor. 

Kurbağalıdere yer altına alınacak Haberi

Kurbağalıdere yer altına alınacak

Kirlilik ve sudaki oksijen oranındaki azalma nedeniyle köpüren ve çevre sakinlerinin kötü koku nedeniyle ciddi rahatsızlık yaşadığı Kurbağalıdere, Kadıköy-Maltepe-Ümraniye’deki derelerin aktığı 67 kilometre uzunluğundaki geniş bir havzayı kapsıyor.


Çalışmalar başlatıldı


Dere kesitinin darlığı nedeniyle, atık su ve yağış miktarını taşıyamayan Kurbağalıdere’nin bazı kesimlerinin genişletilmesi gerekiyor. Ancak Kadıköy’ün en önemli bölgelerinden geçen Kurbağalıdere çevresinde sit alanları ve yüksek kamulaştırma maliyetleri bulunan araziler yer alıyor. İstanbul’daki metro inşaatlarının yapımında kullanılan TBM ile, atık su ve yağmur sularının kolektör hattına alınarak yeraltından akışı için çalışmalar başlatıldı. Dere tabanında biriken ve kötü kokuya neden olan atıkların, kanala temiz su pompalanması ile temizlenmesi hedefleniyor.




Kadıköylüler isyan etti


Yıllardır ıslah edilemeyen ve agir bir koku yayan Kurbağalıdere, Kadıköylüleri ayaklandırdı. Yoğurtçu Parkı’nda toplanan Kadıköy Kent Dayanışması üyeleri, ıslah çalışmasının bir...