01 / 01 / 2025

Küresel kurumlar vergisi sistemi

Küresel kurumlar vergisi sistemi

OECD’nin ortaya attığı Küresel Vergi Sistemi fikri yakın zamanda hayata geçecek gibi görünüyor. OECD’nin teklifi iki ana esas üzerinde kurulu. İşte küresel kurumlar vergisi sistemi detayları...

Türkiye'nin gelir ve kurumlar vergisi rekortmenleri açıklandı...

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), 2022 vergilendirme dönemi ile ilgil yıllık gelir vergisi ve kurumlar vergisi beyannamelerinin değerlendirilmesi sonucunda Türkiye genelinde en çok vergi beyan eden 100 mükellef listesi belli oldu. İşte haberin detayları...

Küresel piyasalarda iflas paniği! Borsalar tepetakla, altın fiyatları uçtu!

Küresel piyasalarda çok önemli gelişmeler yaşanıyor. ABD’de dünya teknolojisinin üssü olarak bilinen Silikon Vadisi'nin en önemli finans kurumlarından olan "Silicon Valley Bank" iflas etti. İflas haberiyle altın fiyatları yükselişe geçti.

Kurumlar vergisi mükelleflerinin sayısı son 5 yılda yaklaşık yüzde 39 arttı!

Sermaye şirketleri, kooperatifler, iktisadi kamu kuruluşları, dernek veya vakıflara ait iktisadi işletmeler ile iş ortaklıklarının kazançlarının tabi olduğu kurumlar vergisi mükellef sayısı son 5 yılda yüzde 38,6 artarak ağustos ayı itibarıyla 1 milyon 35 bin 976'ya yükseldi. İşte haberin detayları…

TL mevduata dönüşümde kur farkı ve altın kazançlarına kurumlar vergisi istinası getiriliyor!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, son zamanlarda sık sık gündeme gelen Türk lirasına dönüşümün desteklenmesi kapsamına alınan kurumların kur ve altın değerlemesindeki kazanç farklarına kurumlar vergisi istisnası getirecek.

Mistral GYO 2020 yılı kurumlar vergisi beyannamesi!

Mistral GYO, 1 Ocak 2020 - 31 Aralık 2020 dönemine ait gelir tablosu ve bilanço 2020 yılı kurumlar vergisi beyannamesini yayınlandı. 

Küresel kurumlar vergisi sistemi mi geliyor?

OECD’nin ortaya attığı Küresel Vergi Sistemi fikri yakın zamanda hayata geçecek gibi görünüyor. OECD’nin teklifi iki ana esas üzerinde kurulu. İşte küresel kurumlar vergisi sistemi detayları...

Kurumlar vergisi gözden geçirilmeli!

Nisan ayı kurumlar için yıllık beyanname dönemi oluyor. Peki kurumlar vergisi değişmeli mi? Daha başarılı bir beyanname süreci uygulanabilir mi?

Servet GYO 2020 yılı 4. dönem kurumlar vergisi geçici vergi beyannamesi!

Servet GYO tarafından Vergi Usul Kanunu hükümlerine göre hazırlanmış 1 Ocak 2020 ile 31 Aralık 2020 dönemine ait gelir tablosu, 2020 yılı 4. dönem kurumlar vergisi geçici vergi beyannamesi ekinde vergi dairesine sunuldu.

Mehmet Sinan Tara 2019 yılı gelir ve kurumlar vergisi rekortmenleri listesinde!

Türkiye'nin 2019 yılı gelir ve kurumlar vergisi rekortmenleri belli oldu. Listenin ikinci sırasında 70 milyon 510 bin 854 liralık vergiyle Mehmet Sinan Tara yer aldı.

Kurumlar Vergisi Kanunu’nda 2 önemli değişiklik!

Dünya Gazetesi köşe yazarı olan Recep Bıyık, bugünkü yazısında Kurumlar Vergisi Kanunu’nda yer alan düzenlemelerle ilgili açıklamalarda bulundu. İşte o haber...

Kurumlar vergisi oranında indirim yarışı!

Türkiye'de kurumlar vergisi oranı 11 yıldır yüzde 20 olarak uygulanıyor. En son 2006 yılında tyüzde 30'dan bu orana indirilmişti.Dünyada son yıllarda kurumlar vergisi oranının düşürülmesi yönünde bir trend göze çarpıyor.

Gelir ve Kurumlar vergisi kanunu birleşecek!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Gelir ve Kurumlar vergisi kanunu birleştirmeyi düşündüklerini açıkladı. Ağbal, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası ekonominin bir miktar sekteye uğradığını söyledi.

Büyük binalar küresel ısınma için etken!

Küresel ısınma hakkında bilgi veren Meteoroloji 10. Bölge Müdürü Yücel Yüce, küresel ısınmasının etkilerinin 2050 ve 2070’li yıllarda Türkiye’de görülebileceğini açıkladı. Yüce, büyük binaların küresel ısınmayı tetiklediğini belirtti.

Küresel kurumlar vergisi sistemi Haberi

Küresel kurumlar vergisi sistemi

Yeni Şafak Gazetesi köşe yazarı Mehmet Akif Soysal bugünkü köşesinde küresel kurumlar vergisi sistemini kaleme aldı.

İşte Mehmet Akif Soysal'ın 'Küresel kurumlar vergisi sistemi geliyor' başlıklı yazısı...

Küresel vergi düzenlemeleri İkinci Dünya Harbi'nden sonra o günkü varlık düzenine göre kısmi düzenlemeler ile gerçekleşmiştir. O günkü şartlarda tüm varlıklar elle tutulur cinsten iken, ülkeler arası para transferi de gayet kısıtlıydı. Ancak dijital çağda, varlıklar elle tutulur halden sayısal hale dönüşüp ülke sınırları kısıtlamasını aşmayı başarırken, diğer taraftan da para ise sadece bir tuş ile kıtalararası yolculuğunu saniyeler içerisinde gerçekleştirmektedir.

Kaynak ülke dışında, örneğin Facebook, Google gibi devlerden vergi almak neredeyse imkânsız hale gelmiştir. Mal ticareti yapan şirketler ise transfer fiyatlaması ile kârlarını verginin çok az olduğu ülkelerde göstererek ulus devletlerin büyük vergi kayıplarına...